انار میوه ای غنی از ویتامین ها و به دلیل داشتن آهن و سایر عناصر دیر هضم است. در مورد فواید خوردن انار و البته مضرات آن بیشتر بدانید.
انار یکی از مهم ترین میوه های فصل پاییز است و به آن میوه بهشتی نیز می گویند. این میوه حاوی ویتامین ها و آنتی اکسیدان های زیادی است، بنابراین از زمان های قدیم مورد توجه پزشکان بوده و دارای خواص بی شماری است. نام انار از واژه ای یونانی به معنای سیب با دانه های فراوان گرفته شده است و خواص غذایی و دارویی فراوان آن مصرف آن را برای برخی افراد مضر می کند.
اگر به مصرف انار علاقه دارید، مضرات این میوه خوشمزه را در نظر بگیرید و در مصرف آن زیاده روی نکنید. در این قسمت سلامت و تندرستی نمناک به شما می گوییم که خوردن انار برای چه کسانی مضر است.
نوع انار
طعم انار به طعم آن بستگی دارد. انار عموما سرد و خشک است و هر چه اسیدی تر باشد سردتر و خشک تر است. انار شیرین مزاج سرد و معتدل دارد و بهتر است صبح و قبل از صبحانه مصرف شود.
چه کسانی نباید انار بخورند؟
افراد مبتلا به زخم معده
افرادی که از ناراحتی های معده و زخم معده رنج می برند نباید انار ترش مصرف کنند زیرا خوردن انار باعث تشدید زخم معده می شود.
افراد سرد مزاج
خوردن انار به دلیل ماهیتش باعث بروز مشکلاتی در افراد خونسرد می شود. خوردن این میوه معده را در این افراد ضعیف می کند و منجر به نفخ می شود. این افراد باید بعد از خوردن این میوه مقداری شیرینی و زنجبیل بخورند.
افراد مبتلا به یبوست
افرادی که دائماً از یبوست رنج میبرند، از مصرف انار و رب انار خودداری کنند، زیرا خوردن انار همراه با هسته آن باعث یبوست میشود. این افراد باید انار را با پرده سفید داخل آن مصرف کنند زیرا حاوی فیبر است. این فیبر نامحلول از حرکت دستگاه گوارش پشتیبانی می کند، مشکلات دستگاه گوارش را حل می کند، از یبوست جلوگیری می کند، وزن اضافی را کاهش می دهد و اشتهای کاذب را کنترل می کند.
افراد مبتلا به اختلالات گوارشی
انار به دلیل داشتن آهن و سایر عناصر دیر هضم است و زیاده روی در مصرف این میوه دستگاه گوارش را تحریک می کند و باعث ناراحتی های زیادی مانند تهوع، استفراغ، معده درد و … می شود.
افراد دارای اضافه وزن
مصرف انار و عصاره آن به دلیل کالری بالا باعث افزایش وزن می شود. بنابراین، اگر رژیم دارید و میزان کالری دریافتی خود را بررسی می کنید، باید از مصرف این میوه خودداری کنید.
افرادی که فشار خون پایین دارند
خوردن انار فشار خون را کاهش می دهد، بنابراین افراد کم فشار خون و فشار خون پایین نباید انار را زیاد مصرف کنند. خوردن این میوه با انواع خاصی از داروهایی که برای درمان فشار خون و کلسترول استفاده می شوند تداخل دارد.
عمل جراحی
انار بر فشار خون تأثیر می گذارد. این می تواند بر کنترل فشار خون در حین و بعد از جراحی تأثیر بگذارد. بنابراین دو هفته قبل از عمل انار مصرف نکنید.
افراد مبتلا به دیابت
انار حاوی قند زیادی است و برای افراد دیابتی مضر است. بنابراین این افراد باید در مصرف انار مراقب باشند.
افرادی که مشکلات ریوی دارند
افرادی که مشکلات ریوی دارند باید در مصرف انار احتیاط کنند زیرا این میوه باعث بدتر شدن وضعیت آنها می شود.
افراد مبتلا به بیماری کبد
اگر داروهای خاصی برای بیماری کبد مصرف می کنید، انار را با احتیاط و طبق دستور پزشک مصرف کنید زیرا آنزیم های موجود در انار از عملکرد آنزیم های خاص در کبد جلوگیری می کند.
آلرژی
برخی از افراد به خوردن انار حساسیت دارند و در هنگام مصرف این میوه علائمی مانند درد هنگام بلع، خارش، مشکلات پوستی، تورم صورت، مشکل در تنفس، درد و تورم در دهان را تجربه می کنند. اگر شما هم به دلیل خوردن انار دچار این مشکلات می شوید از مصرف این میوه خودداری کنید.