ترانه علیدوستی بازیگر مشهور سینما 39 سال سن دارد. ترانه علیدوستی در فیلم ها و سریال های مختلفی از جمله من 15 ساله هستم، فروشنده، شهرزاد و … حضور داشته است. ترانه علیدوستی با علی منصور ازدواج کرده است. ترانه علیدوستی یک دختر به نام حنا دارد. ترانه علیدوستی او علاوه بر بازیگری در عرصه فعالیت های اجتماعی نیز حضور مهمی دارد.
این سومین بار است که در ماه های اخیر ویدیویی از ترانه علیدوستی به بیرون درز می کند و به گفته فوتبالی ها ترانه علیدوستی هت تریک می کند!
پیش از این دو فیلم سینمایی برادران لیلا و تفسیر قاچاق بودند و اکنون نسخه قاچاق فیلم «اورکا» در کانال های تلگرامی منتشر شده است.
برخی رسانه ها می نویسند که چند ساعتی است نسخه ای از اولین نمایش جهانی فیلم «اورکا» به کارگردانی سحر مصیبی در کانال های تلگرامی منتشر شده است.
اورکا فیلمی ایرانی محصول سال 1400 به کارگردانی سحر مصیبی و تهیه کنندگی مهتاب کرامتی و طهورا ابوالقاسمی است. این فیلم یک درام ورزشی است که درباره زندگی واقعی شناگر ایرانی الهام السادات اصغری است. از بازیگران آن می توان به ترانه علیدوستی، مهتاب کرامتی و مهتاب نصیرپور اشاره کرد.
واکنش ترانه علیدوستی به شایعه مهاجرتش.
علیدوستی با انتشار متنی ترانه ای نوشت که از کشور مهاجرت نکرده و تصمیمی برای انجام چنین کاری ندارد.
به گزارش پی ام آپ، پس از انتشار خبر مهاجرت ترانه علیدوستی از کشور، این هنرمند با انتشار متنی در صفحه توئیتر خود نوشت: من ایرانی هستم، پاسپورتم در دست وزارت اطلاعات است. “اگه اونجا نبود نمیرفتم.”
وی در ادامه درباره حمله سایبری در صفحات مجازی نوشت: “آیا چسب زردی که در تابستان دور درخت ها می زنند برای این پشه های سفید وجود دارد؟ از مطالب من اینگونه استفاده کنید، آب سایبری از دست ها می آید، به زمین می رسد، اینجا می چسبد: )
من حواس آنها را پرت می کنم، شما می توانید از راه دیگری بروید.”
ترانه علیدوستی: من فمینیسم هستم و به دنبال برابری زن و مرد هستم
ترانه علیدوستی، عضو کمیته 5 نفره مبارزه با خشونت جنسی، سوء استفاده و باجگیری در سینما و عضو کمپین 800 زن درباره شکلگیری نهضت مبارزه با خشونت جنسی در سینما توضیحاتی داد و گفت: این جنبش در حال حاضر یک برنده.
بخش هایی از گفتگوی امروز این بازیگر با مجله فیلم را می خوانید:
**اگر خانمی از ویژگی های فردی و زنانه خود برای وارد شدن به موقعیت استفاده کند، چه کسی باعث به وجود آمدن این موقعیت شده است؟ کدام بخش از جامعه یک زن را در شرایطی قرار داده است که به جای گوشه ای از کار و کشیدن آن، به شغل دیگری روی بیاورد؟ اینکه زنان برای ظاهر و شرکت در پروژه ها با یکدیگر رقابت می کنند، نتیجه موقعیت و مکانیسم کاری است که جایی برای آنها نیست. این بیشتر یک موقعیت منحصراً مردانه است که برای مثال، تنها یک جای خالی برای یک فیلمنامه نویس وجود دارد. چه کسی شرایطی را ایجاد کرد که یک زن از ویژگی های زنانه خود برای رسیدن به موقعیت استفاده کند؟ صاحبان قدرت و صاحبان کار!
**شخصاً ندیده ام که گروهی از زنان به موضوعی اعتراض کنند و دعوی داشته باشند و از نظر جامعه زمان آن دعوا فرا رسیده است! هرگز اتفاق نیفتاده است. بعضی ها همیشه ناشناخته هستند و معلوم نیست کی هستند و می خواهند سینما تعطیل شود، پس باید یک مشکل وحشتناک را سرپوش بگذاریم! چون ممکن است عده ای بخواهند از آن سوء استفاده کنند! سینمای ایران سینمای مهمی در جهان است، شهرت دارد و در جشنواره های مهم دنیا حضور دارد. اما همین سینما زمانی افتخار می کند که سالم و صادقانه کار کند و افراد داخل آن مورد استثمار قرار نگیرند. در غیر این صورت راضی بودن به وضع موجود و حفظ آن افتخاری نیست.
** اینکه بسیاری از زنان خواستار ایمن بودن محل کارشان هستند، چرا باید به ضرر سینما باشد؟ وقتی با افرادی ملاقات می کنیم که منظور ما از خشونت جنسیتی را نمی فهمند، به آنها می گوییم که ما به هر نوع برخوردی که با زنان به خاطر زن بودنشان انجام می شود، اشاره می کنیم. مطمئن باشید اگر روزی این آیین نامه تصویب شود و تمام حقوق زنان رعایت شود، هیچ حقی در برابر مردان به دست نمی آورند.
**ما هرگز اتهامی را رد یا تایید نکرده ایم، اما از کسی که متهم شده است حمایت نمی کنیم. زیرا به نظر من کسی که متهم به آزار و اذیت است نباید بدون ارائه پاسخ از حمایت برخوردار شود. تا زمانی که وضعیت متهم روشن نشود از آن حمایت نمی کنم. این مورد را در سینمای جهان دیده ایم.
**هیچ کس نمی تواند تصدیق کند که ما نه زن بد، نه زن بدسرپرست و نه دروغگو داریم. قطعا داریم. زیر یک درصد ممکن است فردی اظهارات نادرستی به قصد خودنمایی بیان کند. حالا اینکه 99 درصد مشکلات را به خاطر آن یک درصد نمی بینیم و دست روی آن یک درصد می گذاریم، در نگرش ما اشکال دارد.
**متاسفانه بسیاری از همکاران مرد در سینمای ایران متوجه نشدند که این بحث مربوط به آنهاست و واکنشی نشان ندادند. وقتی نام و امضای 800 زن در بیانیه ای منتشر شد، به اهمیت موضوع پی بردند و گفتند ما هم می خواهیم حضور داشته باشیم. قرار نبود زنان برای تامین این فضا سهم مردان را بپردازند. آنها فقط می توانستند درد و رنج خود را ابراز کنند و به حمایت از همکاران مرد خود امیدوار باشند. اما این اتفاق نیافتاد.
**من یک فمینیست هستم و تساوی حقوق زن و مرد هدف نهایی من است. این آرزوی من است و برای آن کار می کنم، نقشی بازی نکرده ام که فمینیستی نباشد. من همیشه نقش زنان ناراضی و دنبال یک قطعه را بازی کرده ام. من همیشه بیشتر به فکر زنان و حقوق زنان بوده ام. الان هم با ادامه فعالیت می توانم این دغدغه ها را به هم وصل کنم و بگویم می توانم برای بانوان در سینما کار کنم. امیدوارم این حرکت منبع الهام برای زنان در عرصه های دیگر برای یافتن و رسیدن به اهدافشان باشد.
** ساختارشکنی بودن همیشه عواقبی دارد. هر بار که بخواهید دستور را تغییر دهید و به هر نحوی باشد، عواقب خوبی نخواهد داشت. مثال معروفی است که می گوید: اول به شما می خندند، بعد به شما گوش می دهند، بعد دعوا می کنند و در آخر شما پیروز می شوید!… فکر کنم ما قبلاً بردیم!
بیوگرافی ترانه علیدوستی.
ترانه علیدوستی متولد 22. دی 1362 بازیگر سرشناس و فرزند حمید علیدوستی فوتبالیست سابق تیم ملی است، وی در فیلم های سینماگران مطرحی چون رسول صدر عاملی، واروژ کریم مسیحی و اصغر فرهادی بازی کرده و جوایز متعددی از جمله جایزه را از آن خود کرده است. بهترین بازیگر زن در جشنواره فیلم لوکارنو سوئیس و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد. اولین زن جایزه جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد.
او یکی از اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم فرانسوی Vesul در سال 2014 و جشنواره فیلم هانوی ویتنام در سال 2012 بود.
علیدوستی به زبان انگلیسی مسلط است و به همین دلیل به ترجمه متون ادبی می پردازد.
او با ترجمه رویای مادرم نوشته آلیس مونرو برنده جایزه ادبی پروین اعتصامی در پنجمین دوره جایزه ادبی در بخش داستانی شد.
ترانه علیدوستی در صدمین ویژه نامه ماهنامه سینما صنعت که نگاهی به سینمای دهه 80 ایران است به انتخاب 130 نویسنده و منتقد سینما به عنوان بهترین بازیگر زن دهه انتخاب شد و همچنین در سال 1389 مجله فیلم او را انتخاب کرد. به عنوان بهترین بازیگر زن دهه 80.