به گزارش سرویس ترجمه پی ام آپ، فلج مغزی به گروهی از اختلالات اطلاق می شود که بر توانایی حرکت، تعادل و وضعیت بدن افراد تأثیر می گذارد. این بیماری به دلیل رشد غیر طبیعی مغز یا آسیب به مغز در حال رشد ایجاد می شود. علائم فلج مغزی شامل تشنج، مشکلات بینایی، مشکلات شنوایی، اختلالات گفتاری و مشکلات مفصلی است. گروهی از افراد مبتلا به فلج مغزی عقب ماندگی ذهنی را تجربه می کنند، اما همه بیماران عقب ماندگی را تجربه نمی کنند.
به طور کلی می توان گفت که درمان واحدی برای بیماران فلج مغزی وجود ندارد، لازم است افراد برای رسیدن به نتیجه مناسب از یک سری درمان استفاده کنند و بهبود وضعیت بیماران فلج مغزی مستلزم درمان مستمر و مستمر است. برنامه با افزایش سن گاهی اوقات وضعیت بیمار بدتر می شود و این درمان نیاز به ادامه دارد.در زیر به بررسی روش های بهبود وضعیت بیماران فلج مغزی می پردازیم:
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی شامل تمریناتی است که به حفظ یا بهبود حرکت بیماران مبتلا به فلج مغزی کمک می کند، بنابراین یکی از مهم ترین بخش های درمان این بیماری محسوب می شود. فیزیوتراپی مداوم باعث افزایش قدرت عضلانی و جلوگیری از ضعیف شدن آن می شود.
دارو مصرف کن
استفاده از برخی داروها به کاهش قابل توجه علائم فلج مغزی کمک می کند. پزشکان ممکن است دیازپام را برای شل کردن عضلات تجویز کنند ملاتونین همچنین اختلالات خواب را بهبود می بخشد.
گفتار درمانی
گفتار درمانی به افراد مبتلا به فلج مغزی که در برقراری ارتباط مشکل دارند کمک می کند. این روش درمانی شامل استفاده از روش های جایگزین مانند تمرینات مختلف برای بهبود گفتار یا زبان اشاره است. در موارد جدیتر، ممکن است از دستگاههای خاصی استفاده شود که در آن افراد برای استفاده از ابزارهای خاص برای برقراری ارتباط آموزش میبینند.
استفاده از سلول های بنیادی
اخیراً درمان با سلول های بنیادی به یک گزینه درمانی امیدوارکننده برای کودکان مبتلا به فلج مغزی تبدیل شده است و به نظر می رسد این روش درمانی پتانسیل کاهش علائم بیماری و آسیب مغزی را دارد. نتایج تحقیقات نشان می دهد که در صورت استفاده از سلول های بنیادی عصبی در درمان فلج مغزی، سلول های پیوندی می توانند پس از ورود به بدن بیمار، سلول های مغز را تجدید کنند. پس از تزریق سلول های بنیادی به بدن بیمار فلج مغزی، مجموعه ای از اتفاقات و تغییرات برای بهبود وضعیت بدن بیمار آغاز می شود.
پس از تزریق سلول های بنیادی، انتظار می رود سلول های عصبی تجدید شوند و سلول های تجدید شده بتوانند با سلول های دیگر ارتباط برقرار کرده و پیام های لازم را به عضلات کنترل کننده حرکت منتقل کنند و در نتیجه وضعیت حرکت بهبود یابد. . لازم به ذکر است که میزان بهبود عملکردهای حرکتی با توجه به شرایط اولیه بیمار و شدت بیماری در افراد مختلف متفاوت است.
درمان فلج مغزی با استفاده از سلول های بنیادی تنش عضلانی و سفتی ماهیچه ها را کاهش می دهد و همچنین مطالعات نشان داده است که هماهنگی بین عضلات پس از درمان با سلول های بنیادی به میزان قابل توجهی بهبود می یابد.