به گزارش پی ام آپ به نقل از تسنیم، اکبر شوکت رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، درباره تصویب قانون بیمه کارگران ساختمانی اظهار داشت: آن موضوعی نمایندگان کارگران و کمیسیون اجتماعی مجلس دنبال می کردند تصویب نشد. طرح ارائه شده از سوی کمیسیون اجتماعی مجلس ترکیبی از متراژ ساختمان و حداقل دستمزد بود که کاملاً منطقی بود. حقوق در شورای عالی کار هر سال افزایش می یابد، اما نرخ شهرداری ها گاهی برای چندین سال ثابت می ماند. به دلیل ثابت بودن نرخ شهرداری در سال 93 بود که این قانون تصویب شد، هر سال کسری بودجه افزایش یافت، چون نرخ شهرداری ها ثابت بود، علاوه بر این، شهرداری ها بسیری از عوارض دریافت شده را در بیمه کارگران ساختمانی محاسبه نکردند.

وی ادامه داد: خلاصه با وجود مخالفت مجمع تشخیص مصلحت کشور، موضوع در شورای عالی نظارت با حضور سران قوا مطرح و بررسی شد و در کمال ناباوری  رأی آورد. اما طرح مصوب نمی تواند منابع لازم برای بیمه کارگران ساختمانی را تامین کند.

شوکت با بیان اینکه تامین اجتماعی از سال 99 به بهانه کسری بودجه تعداد کارگران ساختمانی را کاهش داده است، گفت: تخلفات و عدم وابستگی به حقوق سالانه باعث شد تا تامین اجتماعی از ابتدای سال 99 بیمه حدود 300 هزار کارگر ساختمانی را قطع کند. با بحثی که با کارشناسان تامین اجتماعی داشته ایم می گویند با قانون فعلی که تصویب شده بیمه 700 هزار خانوار تحت پوشش قطع نمی شود اما امکان دریافت بیمه جدید وجود ندارد.

رئیس اتحادیه کارگران ساختمانی گفت: از وزیر راه و شهرسازی انتظار داشتیم از کارگران حمایت کند، همه سیاست ها در حوزه ساخت و ساز در نهایت توسط کارگران ساختمانی که از حداقل بیمه محروم هستند اجرا می شود. امیدواریم وزارت کشور و راهداری تذکر جدی به شهرداری ها بدهند که رقم واقعی پروانه ساخت (یعنی مجموع عوارضی که از هر ملک دریافت می کنند) را مشخص کنند، این موضوع را رصد کنند. . شاید امید باشد، چون امیدوار بودیم کارگران ساختمانی بیمه شوند. تصویب این قانون باید به گونه ای دریافت شود که از کارگران حمایت شود. ریاست مجلس از ابتدا مخالف طرح کمیسیون اجتماعی بود. آنها معتقد بودند که نباید فشاری برای ساخت و فروش وارد شود، به همین دلیل این طرح 4، 5 بار ارائه شد و همیشه رد شد، در حالی که نظر کمیسیون اجتماعی مشخص بود. بارها اعلام شده بود که این طرح افزایش قیمتی ندارد اما در نهایت از قانونی که در اواخر سال گذشته تصویب شده بود صرف نظر کردند و طرح خود را تصویب کردند.

شوکت گفت: لابی پشت پرده اجازه نداد کارگران ساختمانی به حق خود برسند. از سوی دیگر فشارها و اظهارات کذب وزارت راه نیز بی تاثیر نبود. وزارت راه در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرده بود که درآمد شهرداری ها از مجوزها 86 هزار میلیارد است که اگر 25 درصد آن را محاسبه کنیم، درآمد سازمان نزدیک به 20 هزار میلیارد می شود. در صورت عدم وصول این مبلغ چه کسی پاسخگو خواهد بود؟

وی افزود: در حال حاضر نزدیک به 700 هزار کارگر ساختمانی بیمه و نزدیک به 500 هزار کارگر فاقد بیمه هستند. با قانون جدید همانطور که کارشناسان و معاونین تامین اجتماعی به ما گفتند در خوش بینانه ترین حالت همین تعداد کارگران بیمه شده حفظ می شود و بیمه آنها قطع نمی شود.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی با اشاره به نیاز به بیمه کارگران ساختمانی گفت: آمار حوادث ناشی از کار در این کار بسیار زیاد است. روزانه دو و نیم مرگ در بین کارگران ساختمانی داریم که رقم بسیار بالایی است، هر روز تعداد زیادی از کارگران دچار قطع نخاع و دست و پا می شوند. بیمه حق اولیه همه است، اما متأسفانه معتقدیم که بعید است همه کارگران ساختمانی که امید به بیمه داشتند، طبق این قانون به حقوق خود دست یابند.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *