به گزارش پی ام آپ، سلامت زنان و به ویژه مادران یکی از مفاهیم اساسی در توسعه است. زنان حدود نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند و نه تنها مسئول سلامت خود هستند، بلکه از سلامت خانواده خود نیز مراقبت می کنند. به این ترتیب وضعیت سلامت زنان تاثیر بسزایی بر سلامت فرزندان، خانواده و جامعه اطراف خود دارد و در صورت بی توجهی به این معضل، سلامت خانواده و جامعه نیز آسیب خواهد دید.

از سال 1985، اکتبر به عنوان ماه بین المللی آگاهی از سرطان پستان نامگذاری شده است. در این ماه در اکثر کشورهای جهان، تلاش‌های متعددی از سوی نهادهای ملی و بین‌المللی برای افزایش آگاهی زنان و مردان در مورد سرطان سینه و جلب حمایت سازمان‌های دولتی و غیردولتی در زمینه کنترل سرطان سینه در حال انجام است.

این گونه فعالیت ها با افزایش آگاهی مردم و جلب حمایت سیاست گذاران سلامت منجر به توسعه اقدامات پیشگیرانه و تشخیص زودهنگام آن شده و میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در بسیاری از کشورهای توسعه یافته کاهش یافته است. راهی که کشورهای در حال توسعه از جمله ایران می توانند طی کنند.

در این زمینه، کمپین پیشگیری از سرطان سینه، 9 مهر تا 9 آبان اتفاق خواهد افتاد. هدف این کمپین افزایش آگاهی و آموزش در مورد اهمیت سرطان سینه، گزینه های پیشگیری و تشخیص زودهنگام است.

اهمیت سرطان سینه چیست؟
سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین زنان در سراسر جهان است.
در ایران و جهان از هر چهار زن مبتلا به سرطان، یک نفر به سرطان سینه مبتلا است.
به طور متوسط ​​هر بیست دقیقه یک زن ایرانی به سرطان سینه مبتلا می شود.
سرطان سینه عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در بین زنان ایرانی است.
اگر سرطان سینه در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل درمان است و شانس زنده ماندن بسیار بالایی دارد.
درمان سرطان پستان در مراحل پیشرفته به دلیل شیوع قابل توجه آن، بار اقتصادی زیادی را بر دوش کشورها تحمیل می کند و در کشورهایی مانند ایران که با محدودیت منابع مالی، امکانات، دارو و تجهیزات مواجه هستند، منجر به نابرابری در استفاده از خدمات و فشار بیش از حد اقتصادی بر بیماران و در نتیجه قطع درمان می شود.

نظرسنجی مهم درباره شایع ترین سرطان در زنان/ یک زن ایرانی هر 20 دقیقه به این سرطان مبتلا می شود

مهمترین مشکلات در کنترل سرطان سینه

پیشگیری: برخی از عوامل خطر آن از جمله مصرف سیگار و الکل، افزایش وزن و فعالیت بدنی ناکافی شناخته شده است، اگرچه وضعیت این عوامل خطر در ایران مناسب نیست. در این میان حدود 65 درصد زنان ایرانی چاق می شوند.

تشخیص زودهنگام: علاوه بر این، بسیاری از موارد سرطان سینه در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران در مراحل اولیه تشخیص داده نمی شود و در نتیجه قابلیت درمان سرطان پستان کاهش یافته و هزینه آن افزایش می یابد.

درمان: دسترسی محدود به امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی برای تشخیص و درمان سرطان پستان و توزیع ناکافی آنها در سطح کشور و همچنین عدم وجود سیستم مناسب برای درمان جامع و چند رشته ای سرطان پستان.

مراقبت های حمایتی و تسکینی: فقدان سیستم حمایتی از بیماران سرطانی و خانواده های آنها و همچنین مراقبت های تسکینی برای بهبود عوارض بیماری و درمان آن.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *