مدیرکل مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه 3 بیماری مرتبط با سلامت قلب به صورت رایگان غربالگری می شود، گفت: جمعیت بالای 30 سال مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت اسکن می شوند و در محل حضور خواهند داشت. آزمایش فشار خون، بیماری های قلبی و دیابت رایگان است.

دکتر در گفت وگو با ایسنا، کوروش اعتماد با اشاره به اینکه بیش از 75 درصد از علل مرگ و میر در کشور ما ناشی از بیماری های غیرواگیر است، گفت: اگر سالانه نزدیک به 350 هزار مرگ در کشور رخ می دهد، نزدیک به ۲۵۰ هزار مرگ به دلیل بیماری‌های غیرواگیر است که در این میان بیماری های قلبی عروقی در درجه اول قرار دارند و پس از آن حوادث رانندگی، دیابت و سرطان قرار دارند.

سهم بیماری های قلبی در مرگ و میر سالانه 40 درصد است

وی با اشاره به اینکه بیشترین مرگ و میرها در کشور ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است، گفت: بیشتر بیماری های قلبی در این زمینه سکته قلبی است و می توان گفت 40 درصد مرگ و میر سالانه در کشور به دلیل بیماری های قلبی است. .

شیوع فشار خون بالا در جمعیت بالای 30 سال

اردوغان با بیان اینکه بیماری های قلبی عروقی تعدادی از بیماری ها را در بر می گیرد، گفت: سکته قلبی، نارسایی قلبی و … در این دسته قرار می گیرند، اما آنچه در زمینه بیماری های غیرواگیر مشاهده می کنیم فشار خون بالا است. در جمعیت بالای 30 سال. حدود 12 تا 15 درصد در استان های مختلف کشور است.»

4 عامل خطر اصلی بیماری های قلبی عروقی

وی در خصوص عوامل خطر بیماری فشار خون که در نهایت منجر به سایر مشکلات قلبی عروقی می شود، گفت: باید بدانیم که عوامل خطر بیماری های غیرواگیر عموما شایع هستند. بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها، دیابت و بیماری‌های مزمن تنفسی دارای چهار عامل خطر مرتبط هستند که شامل فعالیت بدنی کم، رژیم غذایی ناسالم، سیگار کشیدن و مصرف الکل می‌شود.

نقش افزایش سن در بروز بیماری های قلبی

مدیر کل مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت ادامه داد: متاسفانه 40 درصد جمعیت بالای 30 سال کشور فعالیت بدنی کافی ندارند و این فعالیت ناکافی در زنان بیشتر از مردان است. از سوی دیگر مصرف دخانیات در میان جمعیت بالای 30 سال کشور برای مردان حدود 12 درصد و برای زنان 1.5 درصد است. علاوه بر همه این شرایط، باید این را هم بدانیم که افزایش سن افراد را مستعد ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می کند.

جزئیات غربالگری رایگان برای 3 بیماری برای قلب سالم

او با توجه به بسته ارزیابی خدمات پایه سلامت گفت: جمعیت بالای 30 سال کشور که به مراکز ارائه خدمات جامع سلامت مراجعه می کنند، به طور رایگان از نظر فشار خون، بیماری های قلبی و دیابت غربالگری می شوند و ارزیابی ریسک انجام می شود. انجام شود. روند کنترل بیماری برای افرادی که به مراکزی مراجعه می کنند که خدمات جامع سلامت ارائه می دهند و بیماری های آنها شناخته شده است مثبت است. اما متاسفانه مانند بسیاری از کشورهای دنیا نیمی از مردم کشور ما از فشار خون بالا بی اطلاع هستند و حتی 50 درصد از کسانی که از فشار خون بالا اطلاع دارند از دارو استفاده می کنند و بیماری تحت کنترل در می آید. کمتر از 50 درصد از این افراد کنترل دارند. این بدان معناست که علاوه بر اطلاع رسانی به مردم در مورد بیماری هایشان، توصیه های لازم را نیز در مورد کنترل و درمان آن ها به آنها ارائه کنیم.

مدیرکل مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه این برنامه 10 سال پیش با نام پروتکل PEN در کشور راه اندازی شد، بیان کرد: سه ماهه، شش ماهه و یک ماهه. – مراقبت سالانه برای افرادی که با توجه به سن، سابقه خانوادگی و اضافه وزن به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه می کنند، برنامه ریزی می شود. این برنامه به تشخیص زودهنگام بیماری در افراد یا کنترل عوامل خطر کمک می کند.

وضعیت بیماری های قلبی و عروقی در کشور

او با اشاره به آخرین مطالعات طرح STEPS که آمار و ارقام بیماری های قلبی عروقی را کنترل می کند و نتایج آن در سال 1400 مشخص شد، گفت: طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت این مطالعات باید هر ساله انجام شود. . این سازمان که پنج سال در کشورها دوام آورد، اما اخیراً به دلیل همه‌گیری کرونا، تاکید کرد که کشورها می‌توانند در صورت امکان زودتر از پنج سال مطالعه را دوباره انجام دهند.

اعتماد تاکید کرد: در این مطالعه مشخص شد که فشارخون بالا در افراد ۱۸ سال و بالاتر ۳۲ درصد، کلسترول خون بالا در افراد ۲۵ سال و بالاتر ۳۱ درصد، تری گلیسرید بالا در افراد ۲۵ سال و بالاتر ۳۹درصد، قندخون بالا در افراد ۲۵ سال و بالاتر ۱۴.۱۵ درصد، کم تحرکی در افراد بالای ۱۸ سال و بالاتر ۵۴.۳ درصد، مصرف دخانیات در افراد بالای ۱۸ سال و بالاتر ۱۴ درصد، اضافه وزن در افراد بالای ۱۸ سال و بالاتر ۳۸ درصد، چاقی در افراد ۱۸ سال و بالاتر ۲۵ درصد و مصرف میوه و سبزی کمتر از ۵ سهم در روز در افراد بالای ۱۸ سال و بالاتر ۹۴ درصد است. این درصد‌ها تقریبا در اکثر استان‌های کشور یکسان است.

بررسی نقش کرونا در بروز بیماری های قلبی

وی در خصوص تاثیرات ویروس کرونا در بروز بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی، گفت: در حال حاضر نمی‌توانیم به این سوال پاسخ دهیم که آیا کرونا باعث افزایش ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود یا خیر. او درست پاسخ داد زیرا کار در این زمینه باید تکمیل شود. اما آنچه مشخص است این است که اپیدمی کرونا باعث کاهش مراجعات به دلیل بیماری شده است و در این مدت شاخص های مراقبتی افراد مبتلا به این بیماری نیز به دلیل نگرانی از ابتلا به ویروس کرونا کاهش یافته است. ابتلا به ویروس کرونا. و مرگ ناشی از آن در مبتلایان به این بیماری. سابقه مرضی داشتند، بالا بود.

وی در خصوص اجرای بسیج ملی کنترل فشار خون که در تابستان 1397 انجام شد، گفت: این بسیج ملی منجر به اطلاع رسانی خوبی شد و بیش از 30 میلیون نفر مورد ارزیابی قرار گرفتند و از بیماری های خود مطلع شدند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *