مرغ یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی در کشور ماست و با آن می‌توان غذاهای متنوع و خوشمزه‌ای تهیه کرد.

بسیاری از خانواده‌ها قسمت‌های مختلف مرغ را شامل بال و گردن، دل و جگر و سنگدان، پوست و دنبالچه و پای مرغ مصرف می‌کنند. با این حال، باید توجه داشت که برخی از این قسمت‌ها به دلیل عوارض خطرناک برای سلامتی، نباید مصرف شوند. با توجه به این موضوع، در اینجا به شما می‌گوییم که کدام قسمت از مرغ برای شما خطرناک است و ممکن است به شما عوارض زیادی وارد کند.

مضرات پوست مرغ

۱. مصرف پوست مرغ باعث اضافه وزن و افزایش ریسک بیماری‌های خطرناک به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع و کلسترول بالا است.

۲. استفاده از داروهای آنتی‌بیوتیک به صورت مکمل برای جوجه‌های در حال رشد، سبب ذخیره شدن آنتی‌بیوتیک در پوست مرغ می‌شود که می‌تواند باعث ضعف سیستم ایمنی بدن گردد.

۳. جریان فلزات سنگین، سموم و آفت‌کش‌ها به همراه دانه‌های جو و ذرت به پوست مرغ منتهی می‌شود، و در نتیجه رسوب‌هایی در پوست می‌گذارد که می‌تواند احتمال ابتلا به تومور‌های سرطانی را بالا برود.

۴. استفاده از هورمون‌هایی برای رشد سریع‌تر جوجه‌ها اختلالاتی مشابه هورمون‌های جنسی در بدن ایجاد کرده و برای زنان باعث رویش موهای زائد، جوش‌ها و کیست تخمدان می‌شود. همچنین، این هورمون‌ها در مردان به نارسایی هورمون‌های جنسی منجر شده و برای کودکان افزایش وزن را تحریک می‌کنند.

این قسمت‌های مرغ را هرگز نخورید! | مضرات مصرف دنبالچه، بال و سایر بخش‌های مرغ!

مضرات دنبالچه مرغ

برخی افراد از دم مرغ استفاده می کنند. این قسمت از مرغ به دلیل داشتن چربی زیاد برای همه انسان ها مضر است و مصرف آن باعث بیماری های قلبی عروقی، افزایش چربی خون، کلسترول بالا و … می شود. عوارضی مانند:

مضرات مصرف زیاد پای مرغ

پای مرغ حاوی قسمت های غضروفی است و به گفته متخصصان تغذیه، سوپ پای مرغ منبع کلسیم، فسفر، ویتامین های A و D است و در ترمیم غضروف های آسیب دیده و درمان پوکی استخوان مفید است، این متخصصان مصرف پای مرغ را یک تا دو بار در ماه توصیه می کنند. آنها می دانند که بی خطر است، اما مصرف بیش از یک یا دو بار در ماه باعث التهاب بافتی در افراد می شود. برخی از کارشناسان نیز معتقدند پای مرغ ارزش پروتئین زیادی ندارد و عاملی در تشکیل غضروف نیست. پای مرغ حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده است و افرادی که اضافه وزن دارند یا دیابتی هستند نباید از این قسمت از مرغ استفاده کنند.

این قسمت‌های مرغ را هرگز نخورید! | مضرات مصرف دنبالچه، بال و سایر بخش‌های مرغ!

مضرات مصرف سنگدان

استفاده از سنگدان به جای گوشت توسط برخی افراد رایج است، اما میزان عناصر آلاینده‌ی کادمیوم، سرب و کروم در آن بسیار زیاد است و نمی‌توان آن را به عنوان یک جایگزین سالم برای گوشت در نظر گرفت. همچنین سنگدان حاوی میزان زیادی کلسترول می‌باشد، بنابراین استفاده از آن برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی، فشارخون بالا و نقرس مضر است.

مضرات جگر مرغ

کبد عضوی است که علاوه بر ذخیره مواد مغذی، سموم، هورمون ها، واکسن های تزریقی، انواع آنتی بیوتیک های تزریقی و خوراکی را به لطف آنزیم های مختلف جمع آوری و خنثی می کند. اگرچه مرغداری ها در کشور ما به دلیل عدم تامین مالی از هورمون استفاده نمی کنند، اما برای کنترل بیماری های عفونی و بیماری های انگلی و ویروسی در طیور از آنتی بیوتیک ها و داروهای شیمیایی استفاده می شود. اگر این داروها 24-48 ساعت قبل از ذبح به مرغ تزریق شود، کبد حیوان فرصت پاکسازی و دفع مواد مضر انباشته شده را نخواهد داشت و دارو در جگر مرغ تجمع یافته و برای سلامتی مضر می شود. جگر مرغ ممکن است باعث سرطان، جهش زایی، مسمومیت و آلرژی، مقاومت دارویی به انواع آنتی بیوتیک ها شود و عوارض مختلفی از جمله:

عوارض استفاده از بال مرغ

محل تزریق واکسن در طیور بال و گردن است. با این حال، به دلیل سرعت جذب بالای مواد تزریقی، ماندگاری آن‌ها در این اعضا بسیار کم است. با این حال، برخی کارشناسان خوردن این قسمت‌های مرغ را با مضراتی برای سلامتی مرتبط می‌دانند. به عنوان مثال، گردن مرغ نیز محل تزریق واکسن است و تمامی نسوج عصبی و بسیاری از غدد لنفاوی از آن عبور می‌کنند. به دلیل عدم امکان شستشوی داخلی گردن مرغ، مصرف این قسمت توصیه نمی‌شود.

مصرف بال و گردن مرغ ممکن است باعث تسریع رشد، اختلالات گوارشی و کبد چرب، انتقال بعضی از ترکیب‌های مضر، ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، رشد کیست در رحم، ابتلا به بیماری‌های مختلف، کیستیک شدن سینه‌ها در خانم‌ها و افزایش موهای زائد، تغییر دوره سیکل قاعدگی، چاقی و اضافه وزن داشته باشد. بنابراین، بهتر است از مصرف این قسمت‌ها برای حفظ سلامتی دوری کرد.

این قسمت‌های مرغ را هرگز نخورید! | مضرات مصرف دنبالچه، بال و سایر بخش‌های مرغ!

توجه: این مقاله صرفاً جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. بنابراین نباید توصیه های تخصصی پزشکی تلقی شود و نباید جایگزین مراجعه به پزشک برای تشخیص و درمان شود.

منبع: همشهری آنلاین

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *