به گزارش خبرگزاری پی ام آپ دکتر سید علی قاسمزاده، رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره)، در یک نشست با اعضای باشگاه سفرای فارسیزبان اظهار کرد: امروزه فرهنگ و زبان فارسی به عنوان یک عامل وحدتآفرین و همدلی، خارج از مرزهای جغرافیایی خود وجود دارند.
وی افزود: در دورانهای گذشته، کشورهای مختلف با فرهنگ ایرانی به طور مشترک زیسته و ارتباطات تاریخی و معنوی داشتند. امروزه نیز ما باید با استفاده از زبان فارسی و زبان هنر، روح همدلی و محبت را بین کشورهای مختلف تقویت کنیم و زبان فارسی را به عنوان نمادی از وحدت و میراث فرهنگی ما حفظ کنیم.
وی افزود: نام دانشگاه مزین به نام بنیانگذار انقلاب است و دانشجویان بیش از 110 کشور جهان در آن تحصیل کرده اند و اکنون دانشجویان زبان و دانشجویان دانشگاه امام (ره) مشغول خدمت هستند. در زمینه های مختلف، به ویژه در حوزه دیپلماتیک و تجاری، و البته هر سفیری. و نماینده فرهنگی زبان فارسی و پاسدار میراث تمدنی آن هستند.
قاسم زاده گفت: فردریش هگل بر این باور بود که تمدن بشری مبتنی بر زبان و فرهنگ ایرانی است و صحت این گفته در تاریخ و عرصه فرهنگی ما مشهود است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه زبان فارسی زبانی زنده و فراموش نشدنی است، تصریح کرد: زبان فارسی به دلیل غنا و نقشی که در توسعه تمدن دارد حتی پس از گذشت سال ها در کشورهای مختلف شبه قاره، زبانی بسیار ارزشمند و ماندگار است. در بالکان به عنوان زبان دوم جهان اسلام و زبان فرهنگ می درخشد.
وی با بیان اینکه نویسندگان و شاعران فارسی زبان در فرهنگ جهانی شناخته شده اند، تصریح کرد: پنج قله شعری زبان فارسی نماد و جلوه های اندیشه ایرانی هستند و جایگاه ویژه ای در جهان به خود اختصاص داده اند. یکی از این قله های بزرگ فردوسی حکیم است. و حماسه او در واقع بزرگترین حماسه جهان و اخلاقی ترین حماسه جهان شاهنامه است که فرهنگ ایرانی و روحیه صلح طلب ایرانیان در آن به شیوایی نوشته شده است و این نشان از جنگاوری ایرانیان دارد. و تهاجم نیست و در عصر ابرقدرتش با زبان اخلاق و معرفت بدون استفاده از نرم افزار جنگ و جنگ، فاتح مرزها و دلهاست.
چو با دانش خود یک سوارکار جهانی شد
با آهن گیتی نهان چه داریم؟
رئیس دانشگاه معین استان گفت: قله دیگر زبان فارسی حکیم خیام نیشابوری است که افکار و اشعار وی مورد توجه ملت ها از جمله روسیه و سایر کشورهای غربی قرار گرفته است.
وی افزود: نکته برجسته دیگر، حضور مؤثر فکری و زبانی حافظ شیرازی ایرانی است که به شیوایی، شعر و ظرافت های زبانی و عرفانی در جهان شناخته شده است.
قاسم زاده گفت: سعدی، استاد اخلاق و تربیت، یکی دیگر از نکات برجسته برتری فرهنگ و زبان فارسی است که ثابت می کند با کمک زبان و فرهنگ غنی فارسی می توان برای بحران های فکری و روانی جوامع امروزی چاره اندیشی کرد. و معارف سعدی.
این مقام تأکید کرد: یکی از شاخصترین آثار ادب فارسی، ارزشها و مفاهیم انسانی در دنیا و معنویتهای عرفانی ایرانی است که از طریق زبان فارسی به جهان منتقل شده و جاودانه شده است.
وی اظهار داشت: بزرگترین نهاد ادبی فارسی، آثار ادبی، علمی، اجتماعی و معنوی ایرانی را با مفاهیم عالی فرهنگی انسانی به دنیا هدیه داده و در سطح بینالمللی شناخته شده است.
نماینده عالی وزارت عتف افزود: امروزه و با تلاشهای پژوهشگران و متخصصان، دنیا به دنبال آشنایی با علم و فرهنگ ایرانی بیشتر از همیشه است و زبان فارسی باید به عنوان وسیله ارتباطی و انتقالی این ارزشها و آثار ادبی مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: پایداری و تداوم تلاشهای در این زمینه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و برای حفظ و تقویت زبان فارسی و ارتقاء موقعیت آن در انجام مذاکرات بینالمللی و تبادلهای فرهنگی بین کشورها اقدامات جدیتری نیاز است.