مینو محرز می‌گوید که اگرچه برخی افراد با علائم مشابه سرماخوردگی به پزشک مراجعه می‌کنند، اما در پایان ممکن است متوجه شوند که مبتلا به آنفلوآنزا یا کووید هستند.

این ویروس همچنان در حال انتشار است و روز به روز نیز تغییر می‌کند. بنابراین، بسیار ضروری است که افرادی که از سفر بازمی‌گردند و ممکن است مبتلا به بیماری باشند، خود را قرنطینه کنند تا ویروس را از دست بدهند و علائم آن کاهش یابند.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده است که طی دوره‌ای از تاریخ ۲۶ شهریور تا ۱ مهرماه، ۹۶۹ نفر بعنوان مبتلای جدید به کووید در کشور شناسایی شده‌اند و ۲۲ بیمار نیز در این بازه جان خود را از دست داده‌اند. تجربیات گذشته نشان می‌دهد که پایان تابستان و شروع پاییز، موسم شیوع برخی از بیماری‌های عفونی است و بسیاری از افراد با علائمی شبیه به سرماخوردگی به پزشک مراجعه می‌کنند.

در این زمان از سال، هوای سرد می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و حساسیت به عفونت ها را افزایش دهد. آنفولانزا یکی از شایع ترین ویروس های فصلی است که اغلب به دلیل شباهت علائم آن با ویروس سرماخوردگی (رینوویروس) اشتباه گرفته می شود. در شرایط کنونی که ظهور زیرشاخه جدیدی از ویروس کووید نیز گزارش شده است، تشخیص نوع بیماری برای افراد دشوارتر است و نیاز به مشورت با پزشک است.

در این باره دکتر. مینو محرز، فوق تخصص بیماری های عفونی به پی ام آپ گفت: بیمارانی که اخیراً به پزشک مراجعه می کنند اغلب علائمی مانند اسهال و حالت تهوع شدید، کاهش وزن غیر ارادی و دل درد دارند که در گذشته از علائم بیماری کرونا بود. اما از آنجایی که آنفولانزای فصلی بدتر شده است، علائم فوق می تواند ناشی از ویروس آنفولانزا باشد یا حتی سایر ویروس ها در این موضوع نقش داشته باشند.

با این حال، مواردی وجود داشته است که فردی با همان علائم مراجعه کرده و آزمایش کرونا او مثبت بوده است. ویروس کووید همچنان مانند گذشته قوی است و روز به روز در حال تغییر است. این غیرمعمول نیست که فردی با علائم سرماخوردگی به پزشک مراجعه کند اما در نهایت متوجه شود که آنفولانزا یا کرونا دارد.

درباره ویروس‌های فصلی باید گفت که سفرهای تابستانی اخیر در گسترش آن‌ها نقش داشته‌اند. این خطر زمانی بیشتر می‌شود که افراد در خانواده یا اطرافیانشان، مریض بدحال یا فرد مسن با بیماری‌های زمینه‌ای داشته باشند، زیرا در صورت ابتلا به هر یک از ویروس‌ها، در شرایط خطرناکی قرار می‌گیرند.

به عبارت دیگر، اظهارات محرز نشان می‌دهد که در حال حاضر، بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به ویروس‌ها، از جمله COVID-19، ماسک زدن و رعایت فاصله فیزیکی است، به‌ویژه در اماکن شلوغ نظیر معابر، مراکز خرید، مترو و … هستند. در ضمن، شست‌وشوی مرتب دست‌ها و عدم تماس دست‌های آلوده با اجزای صورت، به‌ویژه چشم و دهان، نیز از اقدامات پیشگیرانه مهم است. همچنین، در حالی که دمای هوا مطلوب و مساعد است، بهتر است حداقل یک پنجره در منزل و محیط کار جهت تهویه هوا باز بماند.

وی همچنین می افزاید: افرادی که از مسافرت برمی گردند و مشکوک به این بیماری هستند، بهتر است سه تا پنج روز قرنطینه شوند تا ویروس بیماری زایی خود را از دست بدهد و علائم کاهش یابد. مطابقت با پروتکل ها.»

مینو محرز در خصوص آغاز سال تحصیلی و احتمال افزایش بیماری ها تاکید می کند: زمانی که افراد متوجه کوچکترین علائم بیماری و کسالت می شوند، بهتر است سر کار و مطالعه و درمان نروند. همچنین موظف به نظارت بر سلامت و سلامت فرزندان دانش آموز خود هستند.»

کدام نوع غالب است؟

حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی و مدرس عالی رتبه بین‌المللی نیز درباره شیوع کرونا در کشور می‌گوید: متاسفانه به دلیل عدم انجام آزمایش‌های ژنتیکی سیستماتیک کافی، هنوز نمی‌دانیم کدام نوع یا واریانت‌ها در ما غالب است. کشور.” و آنچه “فقدان انواع جدید یا فرعی گزارش شده است، بیشتر به دلیل ناآگاهی است.”

وی ادامه می دهد: در حال حاضر EG5 نوع غالب بیش از یک پنجم Mwar ها در سراسر جهان است و پس از آن FL 1.5.1 و XBB1.16.6 قرار دارند، البته باید توجه داشت که بیشتر این اطلاعات از کشورهای غربی می آید که احتمالاً با الگوی ژنتیکی ویروس های رایج در کشور ما متفاوت است. بنابراین نمی توان با نگاه به غرب و کپی برداری از نقشه آن در ایران، برای مقابله با این بیماری همه گیر برنامه ریزی کرد.

ما نباید با گزارش واریانت‌های مختلف که در کشورهای غربی مشاهده می‌شود، به گونه‌ای که این مسأله می‌تواند تمرکز ما را از موارد داخلی برداشت نماید، عمل کنیم. با این حال، نباید به این موضوع بی‌توجهی کنیم. به عنوان مثال، گزارش‌های اخیر درباره هند نشان می‌دهد که پیرولا در فاضلاب‌های این کشور شناسایی نشده است و در عوض، یک واریانت جدید با نام ساب واریانت در این کشور دیده شده است.

من برای مقابله با خطر خیزش مجدد اپیدمی، تأکید می‌کنم که بهتر است به مداخلات پیشگیرانه توجه بیشتری داشته باشیم، مانند فاصله گذاری مناسب با افراد آلوده یا مظنون، استفاده از ماسک، شستن دست‌ها و مواردی از این دست. با این حال، نقش اصلی در این مقابله بر عهده نظام سلامت کشور با آمادگی لازم است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *