در بخشی از این مقاله آمده است؛
* رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیانات 4 دی آذر مردم قزوین در ماه 1381 گفتند: «بعد از انقلاب، نگاه به تمام مناطق کشور – از جمله قزوین – نگاه ویژه ای بود و با دوره های قبل متفاوت بود. نگاه خدماتی خداوند متعال امکانات طبیعی بسیاری را در اختیار مردم این منطقه قرار داده است. همانطور که امام جمعه اشاره کردند این استان دارای استعداد خاک و کشاورزی و دشتی پربرکت است. آب نیز باید حفظ شود. آنها کارهایی انجام داده اند، باید تلاش کنند تا کار بیشتری انجام دهند.
*در واقع رهبر معظم انقلاب خطاب به مسئولان تاکید کردند که باید دشت قزوین را پیدا کنند و توجه و تاکید آنها نشان از اهمیت دشت قزوین دارد و مسئولان باید توجه ویژه ای به آن می کردند، اما موارد زیر: توجه به این سطح و اینکه احیای آن تا کنون چقدر قوی بوده است را می توان از وضعیت بحرانی سطح درک کرد.
* اسرائیلی ها که در دوران پهلوی دوم به رسمیت شناخته شده اند، ترجیح می دهند پروژه ای را در دشت قزوین شروع کنند.
*جالب است بدانید در این پروژه اسرائیلی ها حدود 50 میلیون دلار از دولت وقت وام گرفتند و اعتراف کردند که می خواهند شهر را به سبک مدرن از نظر صنعتی، کشاورزی و عمرانی توسعه دهند که سازمان سازندگی «سازمان عمرانی» دشت» از قزوین برای اولین بار افتتاح می شود تا بتواند به صورت سازماندهی شده پروژه را مدیریت کند. وزیر اسرائیلی یک بار در سال 1341 پس از زلزله بویین زهرا و یک بار در سال 1343 پس از شروع پروژه به قزوین آمد. در سال 1344، 400 اسرائیلی در دشت قزوین مستقر شدند تا یک روستای اسرائیلی را تأسیس کنند.
* اسرائیلی ها در برنامه خود قول دادند که بعد از 10 سال با اصول جدید کشاورزی و استفاده از 535 میلیون مترمکعب آب موجود و چاه های عمیقی که حفر کرده بودند، بتوانند دشت قزوین را کنترل کنند.
*حفر چاه های عمیق و نیمه عمیق توسط اسرائیلی ها به قنات های روستاها آسیب جدی وارد کرده است. او معتقد است که معیار اسرائیلی ها حداکثر سود در مدت زمان کوتاه بوده است.
* قبل از اینکه اسرائیلی ها ده سال فرصت داشته باشند تا پروژه را تکمیل کنند، اعراب با اسرائیلی ها مشکلات زیادی داشتند و دولت آمریکا از آنها حمایت کرد. در آن زمان می گفتند که شاه برای اسرائیلی ها ارزش زیادی قائل بود و حتی یکی از شهرها را اسرائیلی کرد که به معنای قزوین بود. مدتی بعد شاه کم کم به فکر بیرون راندن اسرائیلی ها افتاد و پس از خروج آنها، ضرر 20 میلیون دلاری باقی مانده از 50 میلیون دلار وام گرفته شده به عنوان بار مالی بر دوش دولت خواهد افتاد.
* اسرائیلی ها می خواستند 260 حلقه چاه در دشت قزوین حفر کنند که در آن زمان 150 حلقه چاه حفر شده بود و قصد داشتند 110 حلقه چاه باقی مانده را در خارج از شهر حفر کنند که بر تعاملات ایران و اسرائیل تأثیر گذاشت. زمانی که اسرائیلی ها در دشت قزوین چاه حفر کردند، از دولت شاه خواستند که حفر چاه را ممنوع کند. با این درخواست اصلاحات ارضی صورت گرفت که باعث شد کشاورزان موافقت کنند که زمین های کم آب به دولت ها و پادشاه و مناطقی که آب بهتری در اختیار آنها قرار می گیرد، برود، اما چون استفاده از چاه ها ممنوع بود. کشاورزان نمی توانستند از آب چاه ها استفاده کنند. خشکسالی بود که کشاورزان را با مشکل مواجه کرد.
2727