آیت الله غلامرضا سلواتی از اساتید ارشد و استاد اخلاق حوزه علمیه قم پس از عمری خدمت در فرقه تشیع، لبیک به ندای حق پرداخت و به دیار خود شتافت.
به گزارش پی ام آپ به نقل از فارس، آیت الله غلامرضا سلواتی استاد سابق دروس خارج حوزه علمیه قم امروز جمعه سی و یکم شهریور ماه پس از مدتی بیماری و بستری شدن در بیمارستان دارفانی را وداع گفت.
این مرحوم در سال 1326 شمسی از اراک به قم هجرت کرد و پس از گذراندن دروس سطح به کلاس اساتید بزرگی چون آیات اعظم بروجردی، سید احمد خوانساری، محقق داماد، گلپایگانی و اراکی پیوست.
آیت الله غلامرضا سلواتی در فرودین 111307 هجری قمری مصادف با 29 رمضان 1346 هجری قمری دیده به جهان گشود. پدرش مرحوم اصغر سلواتی (معروف به شیخ اصغر) در کرمان به دنیا آمد. در جوانی با کاروانی از آشنایان برای زیارت قبور امام عصارات علیه السلام به عراق رفت، اما پس از طی مسافتی متوجه شد که راه بسته است. کاروان برای بازدید مدتی در شهر اراک منتظر می ماند. حضور در اراک و شناخت عده ای از مردم آن دیار او را تشویق می کند تا در این شهر زندگی کند و در آنجا بماند و به تجارت و تجارت بپردازد و امرار معاش کند.
مرحوم شیخ اصغر که خود فردی وارسته و متدین و متخصصی دقیق بود به زودی با بانویی وارسته و متقی از نسل سادات موسوی ازدواج کرد. بی بی سیده در دامان مادری پاک و معلم قرآن بزرگ شد. مرحوم صاحب كاه، ننه مادري مرحوم آيت الله سلويتي از نوادگان امامزاده عظيم الشان، از نوادگان معظم له بود. صالح قصیر در روستای صالح استان چهار محال به خاک سپرده شده است. اندکی پس از تولد غلامرضا، مادرش در جوانی از دنیا رفت. سرپرستی و تربیت این کودک به مادرش جده سپرده شده بود و اکنون تحت سرپرستی و سرپرستی او بود.
تحصیلات
آیت الله سلواتی تحصیلات خود را در مکتب خانه آغاز کرد و بعدها در سن یازده سالگی به بازار رفت و در تجارت حاج مرتضی حشمتی شاگردی کرد و خانه را به او واگذار کرد. علاقه آیت الله سلواتی به تعلیمات دینی باعث می شود که در کنار کار در بازار، اوقات فراغت خود را به دیدار با علمای دین نیز بگذراند. تشويق و تأكيد فراوان و اشتياق فراوان آقا شيخ علي مثقّهي معروف به همراه غفاري شريف و ديگر بزرگان موجب شد كه در چهارده سالگي و پس از پنج سال تحصيل وارد حوزه علميه مرحوم حاجي محمد ابراهيم خوانساري اراك شود. از محضر بزرگانی چون حاج شیخ کنبر رفیعی، حاج شیخ فضل الله نصیرالاسلامی، حاج شیخ محمدباقر شهیدی گلپایگانی، حاج شیخ محمد امامی خوانساری و حاج آقا علی میریحیایی که در حوزه ادبیات اراک تحصیل کرده اند، بهره مند شوید. ، منطق شرح لمعه، برای یادگیری قوانین آنها و داستان طولانی پشت وجود آنها.
هجرت به قم
شهرت حوزه علمیه قم در جوار کاخ ملکوتی حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام و بهره گیری از اساتید مربرزی که تحت تعلیم اشراف و تحصیلات آیت الله بنیانگذار آن حضرت بودند، اشتیاق وی را برای مهاجرت به این کشور دوچندان کرد. و بر همین اساس در سال 1326 هجری قمری در این اراضی مقدّس سکنی گزیدند و آیت الله حاجی شیخ مرتضی حائری (مکاسب و کفایه)، آیت الله آمیرزا محمد مجاهدی تبریزی (نامه ها)، آیت الله حاج شیخ عبدالجواد جبل عاملی اصفهانی (نامه ها و کفایت الله) و آیت الله العظمی الکفایه. رزاق قاینی (پیام ها) را مطالعه کرد و برای شرکت در سخنرانی های خارجی علمای آن زمان آماده شد. در همان زمان توسط استادش آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری یزدی ملبس به لباس مقدس روحانیت شد.
یکی از مهمترین امتیازات و دستاوردهای پروفسور سلواتی که وی را در این زمینه نمونه و ممتاز و به گفته برخی بی نظیر می کند، تدریس و شاگردی بیش از نیم قرن اوست. در این مدت او با بیانیه ای نشاط آور موفق شد دانش آموزان ممتازی را پرورش دهد.
علاقه وافر آیت الله سلواتی به امام راحل از رفتار و منش و دیدارها و دیدارهای ایشان با امام خمینی(ره) مشهود است. حضرت امام خمینی (ره) در این باره می فرمایند: «من همیشه به منزل ایشان می رفتم و با ایشان ملاقات می کردم، یادم هست تابستان بود، وقتی وارد منزل امام شدم دیدم ایشان روی تختی در باغ نشسته اند، با امضای آیت الله سلواتی و سایر اعیان. – رتبه علما و مدرسین حوزه علمیه امام راحل و مرجعیت رهبر کبیر انقلاب در نامه ای با بیان دوستی و همگامی ایشان مورد تاکید قرار گرفته است.
مرحوم سلواتی پس از امضای این نامه توسط رژیم پهلوی به شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان تبعید شد.