به گزارش پی ام آپ به نقل از تسنیم، مجیدی مدیر کل دارایی های ارزی بانک مرکزی با حضور در برنامه مسا اکونومیکا با تشریح روند واریز پول های بلوکه شده به حساب های ایران گفت: با مذاکرات و صحبت هایی که انجام شد یک فرآیند تحول صورت گرفت.» و انتقالی روی این وجوه تصمیم گیری شد و به این ترتیب انجام شد که وون کره جنوبی، این ارزها در بانک های کره جنوبی نگهداری می شد، تبدیل های لازم انجام می شد و در نهایت منتقل می شد. به حساب بانک های ایرانی در قطر سکه وون کره جنوبی در دو بانک ووری سئول، آی بی کی سئول و شعبه سئول بانک ملت در کره جنوبی نگهداری می شد که تبدیل های لازم در این فرآیند پنج هفته ای با این وجوه آغاز شد. و در نهایت در همان روز به یورو تبدیل شدند و در گذشته معادل یورو این وجوه وون به حساب شش بانک ایرانی در دو بانک قطری در کره واریز شده بود و دیروز این وجوه دریافت شد.

وی با اشاره به بانک های مرتبط گفت: دو بانک قطری دخان و اهلی و حساب بانک های سامان، کرمان و گردشگری در دخان و حساب بانک های کشاورزی، پاسارگاد و شهر در بانک اهلی درگیر موضوع هستند. از قطر .

مدیر کل دارایی های ارزی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است منابعی که اکنون در قطر داریم فقط برای کالاهای غیرتحریمی استفاده شود؟ وی اعلام کرد: در گفتگوها و مذاکرات صورت گرفته، چه کتبی و چه شفاهی توافق شد که استفاده از این وجوه و پرداخت آن برای محصولات نان غیرتحریمی یا غیرتحریمی باشد، اما بانک مرکزی اصراری ندارد که وجود داشته باشد. در این مورد باید طیف گسترده ای از پرداخت وجود دارد. بانک مرکزی منابع مختلفی در جاهای مختلف دارد که می تواند برای پرداخت هایی که باید برای واردات کشور انجام شود، استفاده کند. این منابع در درجه اول به این دلیل است که ریالی که بانک مرکزی به دولت تحویل می دهد جزء ذخایر بانک مرکزی است. طبیعی است که بانک مرکزی نسبت به ذخایر خود در نقاط مختلف جهان رفتار یکسانی داشته باشد، در قطر نیز بسته به نیاز، رفتار مشابهی با این منابع خواهد داشت. و بسته مسائل مختلفی که بین وزارتخانه های دولتی برای مدیریت بازار ارز برای واردات کالا و خدمات و اقلام مورد نیاز وجود دارد.

وی در توضیح تکمیلی در خصوص پرداخت ریالی دارایی های بلوکه شده در سال های گذشته به دولت، تصریح کرد: این وجوه، وجوه دریافتی از محل فروش میعانات گازی به کره جنوبی در حساب بانک مرکزی وقت است. مبلغ دریافتی این وجوه معادل ریال به دولت یعنی خزانه داری کل کشور و معادل ارز آن به سایر ذی نفعان از جمله صندوق توسعه ملی و شرکت ملی نفت ایران داده شده است. .

مجیدی ادامه داد: این وجوه حدود سال 1391، 1392 اخذ شد که پس از دریافت این وجوه، معادل آن در اختیار دولت و مشمولان قرار گرفت و در واقع پس از این پرداخت در ذخایر بانک مرکزی قرار گرفت.

مدیرکل دارایی های تقسیمی بانک مرکزی درباره برنامه اختصاصی این بانک برای استفاده از دارایی های آزاد شده گفت: در این راستا بانک مرکزی به عنوان سایر بخش های ذخایر خود عمل می کند، این در واقع بخشی از ذخایر بانک مرکزی است. بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز همچنین برای تامین نیازهای ارزی جامعه استفاده می شود، برای خرید و واردات کالاهایی که تحریم نیستند و عمدتاً کالاهایی که جنبه انسان دوستانه دارند و می توانیم از آن برای سایر موارد استفاده کنیم، استفاده می کنیم. در خرید نیز، ما در نظر داریم که بانک باید حفظ شود و لازم است خرید و واردات و آن بخشی که برای تامین نیازهای ارزی و بازار ارز استفاده می شود.

مجیدی درباره نقش دارایی های آزاد شده در تقویت ریال و … اینگونه توضیح داد: ارز از حالتی که تقریباً در دسترس بانک مرکزی نبود و قابل استفاده یا پرداخت به دولتی در دسترس و قابل پرداخت نبود، تغییر کرده است. به بانک مرکزی و استفاده و فروش آنها به جامعه. به همین ترتیب، میزان فروش این ارز به واردکنندگان ایرانی و شرکت های دولتی، ریال را از جامعه جذب می کند و این جذب ریالی از جامعه، میزان نقدینگی موجود در جامعه را کاهش می دهد که باعث کاهش نرخ تورم در جامعه و در نتیجه کاهش آن نیز می شود. تا حدودی به حفظ ارزش ریال کمک می کند و ممکن است در واقع به ارزش واقعی آن نزدیک شود.

مجیدی در خصوص کل مطالبات ارزی ایران گفت: در مورد ذخایر بانک مرکزی باید بگویم که در کشورهای مختلف وجود دارد که به نام تحریم هایی که اعمال شده، قدرت دسترسی و پرداخت برخی از این ذخایر محدود است. اینها در کشورهای منطقه هستند، برخی در کشورهای دیگر قاره ها هستند، ما در حال مذاکره برای هر یک از آنها هستیم که با همکاری وزارت امور خارجه و سایر نهادهای مرتبط بسیار خوب پیش می رود و موفقیت های خوبی نیز وجود دارد. در مورد او، هفتاد درصد، هشتاد درصد، و همینطور. درست مثل پول کره ای اگه اجازه بدید حتما به محض اینکه نتیجه گرفتیم اعلام میکنیم. در مورد پول به شما توضیح مفصلی می دهم. که از کره به قطر منتقل شد. این پروژه خیلی خوب انجام شد.

وی ادامه داد: وون کره جنوبی یک ارز غیر بین المللی است و برای تبدیل این ارز به ارز بین المللی مانند یورو، ین و سایر ارزهای بین المللی باید حدود سه درصد کارمزد و درصد هزینه کرد. و شاید بیشتر ما با شما صحبت می کنیم. این پول از کره جنوبی با تبدیل های متعدد در بانک های مختلف همانطور که در گزارش شما اشاره شد از بانک مرکزی سوئیس و بانک های مختلف منتقل شد و در نهایت در این دو بانک قطری در حساب های بانکی ایران واریز شد. باید گفت که هیچ هزینه ای در رابطه با این مبلغ صورت نگرفته است.

سوال: آیا هزینه ای پرداخت کردید؟

مجیدی: کارمزدی ندارد و این پول به طور کامل از یک ارز غیر جهانی یعنی وون کره جنوبی به یورو که واحد پول جهانی است تبدیل شده است. در این مورد، محاسبات، بحث های مفصل، کار کند و بسیار دقیق انجام شد. با تمام جزئیات انجام شد و دولت قطر نیز در این امر کمک کرد و هزینه های ثانویه و مشکلات مختلف مربوط به این تبدیل و انتقال را پذیرفت و در این امر کمک کرد. از این نظر ممنون و کار بسیار بسیار تمیز و خوبی بود. این خیلی است. از همکاران خود در بانک بپرسید، آنها به شما خواهند گفت که وون کره جنوبی را از کره آورده اید، آنها را به یورو در قطر دارید و آنها را همان طور نگه می دارید. همانطور که جناب آقای دکتر فرزین فرمودند شما می توانید از طریق بانک های اروپایی پرداخت ها را انجام دهید، می توانید از سوئیفت هم استفاده کنید، یک دلار از این پول کم نشده، یک یورو از این پول کم نشده است و خیلی مهم است که این واقعاً به بهترین شکل ممکن اتفاق افتاده است. .

مدیر کل دارایی های ارزی بانک مرکزی درباره وضعیت ذخایر ارزی این بانک گفت: بانک مرکزی و کل نظام بانکی ایران دارای ذخایر مطلوب ارزهای مختلف، طلا و سایر ذخایر در ایران و سایر بخش ها هستند. جهان ، و با کارهایی که انجام می شود اینها متنوع و افزایش می یابند.

مجیدی افزود: با توجه به تمام اجزای سبد ارزی بانک مرکزی، برنامه ما این است که میزان این قطعات را افزایش دهیم، در بانک افزایش دهیم و قابل استفاده تر کنیم، ببینید الان دقیقاً همین اتفاق برای این کره ای افتاده است. این ارز اکنون از حالتی می آید که ما واقعاً نمی توانستیم از آن برای کالاهای خود استفاده کنیم. استفاده از ارزهای دیگر از منابع مختلف صادرات نفتی و غیرنفتی ایران امکان پذیر شده است. ذخایر در داخل و خارج از ایران در حال افزایش است. کشور مثلاً در خارج از کشور کره یکی از نمونه های بسیار خوب این توضیح است.

با توجه به این سوال که استراتژی بانک مرکزی از این پس و گام بعدی آن در این حوزه چیست؟ ما آنها را اجرا کردیم و تا حد زیادی با هماهنگی و همراهی با همه نهادهای مرتبط با این موضوعات از جمله وزارت امور خارجه که خیلی روی این موضوعات زحمت کشیده است، اجرا کردیم و در دسترس قرار دهیم. به بازار ارز کشور به روشی آسانتر و ساده تر.

وی در خصوص نحوه انجام این کار گفت: بازار ارز کشور دارای قطعات مختلفی در حال استفاده است که یکی از قسمت ها قسمت حواله است که زیرمجموعه های مختلفی برای واردات، مصرف شخصی، استفاده ایرانی ها دارد. ، برای مسافرت، برای درمان، بحث دانشجویی، مسافرت به خارج از کشور هستند، همه اینها در بانک مرکزی تقسیم شده است، برای همه منابع بسیار خوبی در نظر گرفته می شود، هم در قسمت حواله و هم در قسمت اسکناس که ما در خارج از کشور ارائه می دهیم. بازار مبادله ذخایر بانک مرکزی، سعی می کنیم سرعت استفاده و سهولت استفاده را نسبت به آنها افزایش دهیم، این منابع را هم که برای این منظور حساب شده و در بانک مرکزی دیده شده است با سیستم بانکی به طور کلی ارائه می دهیم. شما که طبیعتا نیازهای پولی جامعه باید بهتر و سریعتر برآورده شود.

مجیدی درباره تاثیر آزادسازی دارایی ها بر بازار ارز گفت: فکر می کنم تاثیر مثبتی بر بازار داشته باشد، تاثیر مثبتی روی نرخ ارز داشته باشد، پرداخت هایی که تا الان از کانال های دیگر انجام می شد کمی بود. سخت تر، برخی از افراد این کار را از طریق این کانال انجام می دهند.

سوال: مثل کجا؟

مجیدی بیان کرد: به عنوان مثال برای واردات برای وزارتخانه های مختلف مانند وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت که کالاهای بسیار ضروری برای حوزه پزشکی و غذایی کشور بود نیاز داشتیم و اینها تامین و ارز از سایر وزارتخانه ها داده شد. منابع بانک مرکزی و نرخ ها طبیعتاً می توان از این منبع جدید استفاده کرد. زمانی که از این منبع استفاده شود، تقاضا برای آن منابع کاهش می یابد و همین کاهش تقاضا تاثیر مثبتی خواهد داشت. نرخ ارز و طبیعتاً آن کاهش تقاضایی که در آن منابع داریم که گفتم در آن بخش حتی افزایش عرضه داریم، در آن بخش هایی که عملاً هزینه هایی را که ذکر کردم پوشش می دادیم، این در نرخ ارز، در سایر نقاط منابع تاثیر مثبت خواهد داشت و در نوع پرداخت ها، نحوه پرداخت و میزان هزینه ها کاهش می یابد. این چرخه پولی در واقع می تواند سریعتر بچرخد و به بحث پولی کشور و در نهایت وضعیت اقتصادی کشور کمک کند.

وی با تاکید بر اینکه طبیعتا در ماه های آینده شاهد ثبات بیشتری خواهیم بود، گفت: بار دیگر از همه عزیزانی که در انتقال منابع مشارکت داشتند، دولت های قطر، عمان و سوئیس تشکر می کنم و بر عقلانیت و درایت نیز تاکید می کنم. که کار انجام شده پشتوانه بسیار خوبی است که می توانیم در آینده با قدرت ادامه دهیم.

سوال: با توجه به این حادثه ای که الان اتفاق افتاده است، پنج سال است که پول ما در کره بلوکه شده است و قرار است در مورد اتفاقاتی که در کره رخ داده به صورت قانونی کاری انجام دهیم. وزارت امور خارجه پیگیری خواهد کرد.

کاملی مدیرکل امور خارجه آمریکا گفت: فکر می کنم آقای مجیدی به خوبی به مسائل حوزه اقتصادی اشاره کرده است، چون موضوع جنبه های دیگری هم دارد، همانطور که گفتید حوزه حقوقی خوب است. من فکر می کنم جهت و نحوه اجرای این مبادله جذاب و معتبر بود و نحوه اجرا واقعا به ما کمک کرد تا دیپلماسی شرافتمندانه را اجرا کنیم. بنابراین، اینها موضوعاتی است که درس است. این می تواند به ما کمک کند تا با برنامه های خود در آینده پیش برویم. بیایید ادامه دهیم. در معاونت حقوقی، همانطور که گفتید، معمولاً طبق رایزنی ها و کارشناسانی که انجام می شود، مسائل حقوقی در دستور کار قرار می گیرد، وزارت امور خارجه نیز به معاونت های حقوقی ریاست جمهوری و بانک مرکزی کمک خواهد کرد و این را خواهد گرفت. در دادگاه یا در جاهایی که صالح مسئول رسیدگی به آن است. این موضوع ورودی است.

منبع: تسنیم


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *