آیا آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی و انتقال آن‌ها به شش بانک در قطر، تاثیری بر بازار ارز ایران خواهد داشت؟ گذشته‌ی روز، منابعی که قرار نیست به صورت ارزی به ایران وارد شوند، در نهایت آزاد شدند و ایران می‌تواند معادل آن‌ها را به صورت کالای اساسی وارد کند.

به گزارش پی ام آپ به نقل از تجارت نیوز، تاکید رسانه های نزدیک به دولت این است که آزادسازی منابع بلوکه شده ایران می تواند قیمت دلار را کاهش دهد و آن را به کانال های پایین تری برساند.

در کنار این وعده، رئیس اتاق ایران و چین نیز از آزادسازی 10 میلیارد دلار از سایر منابع ایرانی خبر داد و گفت این منابع به زودی وارد ایران می شود. البته این اولین بار نیست که مجید حریری چنین قولی می دهد. خرداد ماه همچنین در توئیتی به مردم هشدار داد: هر چه دلار دارید بفروشید، درهم امارات از یکشنبه جاری می شود. اما آن یکشنبه نیامد.

رئیس اتاق ایران و چین این بار در توئیتی دیگر اعلام کرد: طبق اخبار و شایعات رسمی و غیررسمی، 6 میلیارد دلار در قفل بانک مرکزی بوده است و بر اساس شنیده ها از 10 میلیارد دیگر از منابع مبنی بر اینکه آنها نزدیک تر می شوند، بانک مرکزی قدرت مداخله موثر در بازار را دارد، باید بعد از تعطیلات منتظر باشیم و واکنش بازار را ببینیم.»

آیا کاهش قیمت دلار واقعی است؟

اما آیا این خبر و آزادسازی 6 میلیارد دلار منابع قفل شده می تواند دلار را ارزان کند؟ داود سوری، اقتصاددان در گفت و گو با پی ام آپ درباره تاثیر آزادسازی 6 میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران در بازار ارز گفت: آزادسازی 6 میلیارد دلار و هزینه آن در حوزه کالاهای اساسی و غیرتحریمی به دولت می دهد. فرصت صرف منابع در نظر گرفته شده برای کالاهای اساسی در مصارف بخش ها دیگر می شود اما با این منابع اندک نمی توان بر بازار ارز تاثیر گذاشت و شاهد افت قیمت ارز باشیم. از این منابع اثرات روانی و تبلیغاتی دارد که در ماه گذشته نیز اعمال شده است و قیمت فعلی حدود 50 هزار تومانی دلار حاصل همین تبلیغات است.

به گفته سوری، کاهش قیمت دلار تنها جنبه روانی دارد و احتمالا محقق نخواهد شد. اما آیا آزادسازی این منابع می تواند قیمت کالاهای اساسی را کاهش دهد؟ سوری در این خصوص می گوید: آزادسازی ارز و انتقال آن برای خرید کالا دو موضوع متفاوت است، قرار است این منابع زیر نظر قطر برای خرید کالاهای ضروری و غیرتحریمی هزینه شود و کالافروشان باید منابع خود را تهیه کنند. از سوی بانک های قطری و این رویه در کنار تحریم های بانکی کشور می تواند باعث تاخیر در خرید و عرضه و مهمتر از آن افزایش قیمت تمام شده کالا برای مصرف کننده شود و گفت: آزادسازی ارز و صرف آن در بخش کالاهای اساسی منجر به کاهش قیمت کالاها می شود.»


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *