خشکی گلو معمولاً احساس ناخوشایندی دارد، اما این مشکل معمولاً از علائم برخی بیماری ها است و دانستن آن مفید است.
حتی اگر خشکی گلو احساس ناراحتی ایجاد کند و شما را گیج کند، اما در واقع یک موقعیت خاص یا فوری نیست، و همیشه به این معنی نیست که شما بیمار هستید. در واقع، علت اصلی خشکی گلو معمولاً ربطی به عفونت یا بیماری ندارد. از سوی دیگر، خشکی گلو ممکن است جدا از گلودرد باشد و بدون علائمی مانند سرفه رخ دهد. بنابراین خشکی گلو با گلودرد متفاوت است به همین دلیل در این قسمت از برنامه سلامت و تندرستی نمناک به توضیح علل خشکی گلو می پردازیم.
کم آبی بدن
کمبود مایعات در بدن شایع ترین علت خشکی گلو یا دهان است که منجر به کاهش تولید بزاق در دهان می شود و احساس خشکی گلو یا تشنگی می کنید، رنگ ادرار نیز تیره تر می شود.
گرفتگی بینی
احتقان بینی باعث خشکی و گلودرد می شود. حتی اگر سرفه نکنید. تنفس از طریق بینی باعث می شود هوا وارد بینی و ریه های شما شود. اگر بینی مسدود شده باشد، تنفس از طریق دهان انجام می شود که باعث خشک شدن گلو می شود.
با دهان باز خوابیدن
احتقان بینی باعث می شود که شما از طریق دهان نفس بکشید و این معمولا در هنگام خواب بیشتر اتفاق می افتد. خوابیدن با دهان باز می تواند ناشی از مشکلاتی مانند آپنه خواب باشد. اما همچنان گلو را خشک می کند و باعث می شود خسته و با سردرد از خواب بیدار شوید.
آلرژی
آلرژی های زیست محیطی ناشی از آلاینده ها و انواع کپک ها و قارچ ها باعث احتقان بینی می شود که منجر به تنفس دهانی و در نتیجه خشکی گلو می شود.
رفلاکس اسید
رفلاکس اسید معده باعث حساسیت گلو می شود که باعث خشکی گلو می شود. هنگامی که گلو در معرض اسید قرار می گیرد، ملتهب می شود و باعث خشکی و احساس سوزش می شود.
مصرف داروی جدید
بسیاری از داروها تولید بزاق را کاهش می دهند و باعث خشکی دهان و گلو می شوند. اینها شامل داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای میگرن، داروهای فشار خون، شلکنندههای عضلانی، مسکنهای اپیوئید و آنتیبیوتیکها میشود.
عفونت لوزه
لوزه ها غدد لنفاوی هستند که در پشت گلو و دهان قرار دارند و اگر به دلیل ویروس یا باکتری عفونی شوند باعث گلودرد، التهاب و حتی خشکی گلو می شوند.
منبع سایت نمناک