در چند روز گذشته خریداران محصولات کمپانی سایپا به قیمت محصولات این کمپانی بسیار اعتراض داشته اند. اما این اعتراض توسط نمایندگان این شرکت پاسخ صحیح دریافت نکرد. در ادامه جزئیات این طرح را مشاده می کنید.
به گزارش پی ام آپ، یکی از کاربران نوشت: «محصول جدید سایپا با نام کوییک r تیپ s با اینکه آپشن های خاصی نسبت به تیپ R ندارد اما قیمتی 28 میلیونی گرانتر از این تیپ دارد در پاسخ آژانس و شرکت سایپا پاسخ قانع کننده ای به اعتراض کنندگان داده نشد. لطفا رسیدگی کنید.
سایر کاربران نیز نوشتند: هیات مدیره و سهامداران عمده کارخانه های خودروسازی ایران خودرو و سایپا با وجود افزایش 42 درصدی امسال همچنان از قیمت ها ناراضی هستند و معلوم نیست با چه قیمتی راضی خواهند بود. قیمت گذاری منطقی شورای رقابت را دستور افزایش دوباره قیمت ها خواندند، ما کارگران و مردم چه گناهی کرده ایم که بعد از یک عمر خوشحالی از اینکه بالاخره ماشین می گیریم دوباره شاهد افزایش 35 درصدی باشیم؟ برای جبران زیان خودروسازان بهتر نیست زیان را از طریق صادرات، تعدیل نیروی مازاد، حذف بنگاه های زیان ده جبران کرد! از همه مردم می خواهم از این کمپین حمایت کنند تا صدای ما به گوش مسئولان برسد و جلوی خودسری های این مافیای داخلی را بگیرد. از شورای رقابت و دولت می خواهیم از ما گروه ضعیف حمایت کنند.
کاربران در پیامی دیگر نوشتند: «شرکت سایپا خودرویی به نام کوئیک آر تیپ اس را وارد سیستم یکپارچه کرد و پس از چند ماه بلاتکلیفی در قیمت فعلی، قیمت این خودرو را 286 میلیون تومان برآورد کرده است که 30 میلیون تومان گرانتر از کوئیک طبیعی است! به بهانه اضافه شدن آپشن هایی مانند مانیتور و … اما خودروهای تحویلی هیچ کدام از این آپشن ها را ندارند. در واقع افزایش قیمت غیر منطقی صورت گرفته است. ما می خواهیم پیگیری کنیم.»
سایر کاربران نوشته اند: طی تماس با شرکت سایپا و نمایندگی های سایپا جهت استعلام قیمت کوییک در زمان شروع طرح یکپارچه دوم تا امروز کوئیک آر تیپ اس قیمتی که اعلام کردند (بالاخره 261 میلیون تومان = دو برابر مبلغ پیش پرداخت) اما امروز قیمت آن 286 میلیون تومان اعلام شده است، این قیمت فوق العاده است. غیر منطقی و بیشتر از همه مدل ها کوییک تجهیزات، در حالی که همه گزینه ها کوییک حذف شده و فقط برای رینگ استیل و رنگ دوم چنین مبلغ هنگفتی از مشتری دریافت می شود. در کمپین فعلی از سایپا، وزارت صمت و شورای رقابت برای تعدیل این قیمت تقاضا داریم و به نرخ معقولی برسند.”
سایپا از چه ترفندی برای گرانی خودروهایش استفاده می کند؟
بنابر گزارش اخیر، قیمت 5 محصول سایپا تعیین شد که طبق اعلام شورای رقابت در قیمت قبلی تعیین نشده بود. این خودروها همان خودروهایی هستند که شورای رقابت برای آنها قیمت مشخصی تعیین کرده است. قیمت در قیمت قبلی است، اما سایپا با حذف یا اضافه کردن یک حرف انگلیسی پس از نام خودروهای ارزیابی شده قبلی، قیمت را به بهانه اینکه این نوع خودرو در شورای رقابت ارزیابی نشده است و با اضافه کردن یک حرف به آن برای مثال یک “دی لایت (لامپ روشن در روز) که نمی تواند بالای 500 هزار تومان قیمت داشته باشد، 30 میلیون تومان به قیمت خودروی قبلی اضافه می کند.
شورای رقابت در جلسه بیست و یکم شهریور سایپا امسال پس از چند ماه تاخیر قیمت 5 محصول فروخته شده در سامانه یکپارچه عرضه خودرو را اعلام کرد.
پس از پنج ماه بلاتکلیفی و سردرگمی، متقاضیان خودروهای سایپا در سامانه یکپارچه با قیمتهای جدیدی مواجه شدند که بدون توجه به حقوق مصرفکننده بهصورت یکطرفه به نفع خودروساز تعیین شد.
طبق جدول الهام گرفته شده قیمت محاسبه شده درب کارخانه شاهین اتومات بیش از 545 میلیون و 992 هزار تومان، ساینا DA-S بیش از 273 میلیون تومان، ساینا GX بیش از 283 میلیون تومان، اطلس جی بیش از 344 میلیون تومان و GXR بیش از 321 میلیون و 537 هزار تومان اعلام شد.
قیمت فروش محصولات سواری گروه سایپا تولید کشور در بهار امسال در خودروهایی مانند ساینا اس، ساینا اس دوگانه سوز و ساینا اس اتوماتیک 208 تا 279 میلیون تومان در خودروهایی مانند کوییک گیربکس معمولی، کوییک اس، کوییک R، کوییک پلاس اتوماتیک 166 تا 275 میلیون تومان و قیمت خودرو شاهین 360 میلیون تومان تعیین شد.
قیمت خودروهای سایپا در بهار امسال نسبت به سال گذشته به طور میانگین ۲۹ درصد افزایش یافت.
در حال حاضر شرکت سایپا در خودروهایی مانند ساینا و کوییک بدون تغییرات اساسی در موتور، بدنه و یا سیستم این دو خودروی پرفروش، تنها به بهانه اضافه کردن یکی دو آپشن محدود، نام این محصولات را تغییر داده و سپس مجوز دریافت کرده است. شورای رقابت آنها را با دهها میلیون تومان افزایش دهد. همانطور که گفته شد، قیمت آپشنهای نصب شده بسیار کمتر از رقم اضافه شده به قیمت این خودروها است.
در واقع سایپا با این ترفند مجوز افزایش ده ها میلیون تومانی قیمت ها را نسبت به قیمت های ابتدای سال جاری از شورای رقابت گرفته است، این در حالی است که شورای رقابت باید به قدرت خرید مردم مردم و میزان هزینه تولید کننده توجه کند.