وام بازنشستگی یکی از مطالبات قشر مستمری بگیران است و به صورت وام ضروری، وام خرید جهیزیه و … پرداخت می شود. شرایط ضامن و بازپرداخت وام بازنشستگی متفاوت است. اعتبار بازنشستگی وضعیت ثابتی نیست و تحت تاثیر شرایط و مولفه های مختلفی است. وام بازنشستگان همواره یکی از موضوعات مورد بحث در مجلس بوده است. در زیر آخرین اخبار از وام برای بازنشستگان این را بخوان
بررسیهای انجامشده نشان میدهد که قوانین حاکم بر پرداخت مستمری به «بازماندگان زن» از جمله بخشهای پرتقاضا در این حوزه است. در این زمینه، یکی از چالش هایی که صندوق های بازنشستگی در حال حاضر در رابطه با مستمری بازماندگان با آن مواجه هستند، مشکل «طلاق های ساختگی» است.
سپرده گرم برای مردم
یکی از شرایط مستمری بازماندگان برای فرزندان و نوه های دختر این است که آنها ازدواج نکرده باشند. این پرونده باعث شده است که برخی از فرزندان و نوه های دختر متوفی با وجود اینکه قصد جدی زوجین جدایی از یکدیگر نیست، برای دریافت مستمری بازماندگان به طور رسمی از همسر خود جدا شوند. این مشکل اگرچه بار مالی برای صندوق های بازنشستگی به همراه دارد، اما به بنیان نهاد خانواده نیز آسیب وارد می کند. بروز اختلافات درون خانواده ها، عدم تعهد به زندگی زناشویی و گسترش فرهنگ مذموم دروغگویی بخشی از معضلات اجتماعی ناشی از گسترش طلاق های جعلی است.
این چالش ها شامل بازگشت همسر به زندگی پس از طلاق رسمی یا محرومیت زن از ارث شوهر است.
این پدیده در سالهای اخیر به دلیل شرایط اقتصادی و کاهش قدرت خرید طبقات افزایش یافته است، هرچند آمار دقیقی از این موضوع در دست نیست، زیرا تشخیص صوری بودن طلاق و پیامدهای آن بسیار دشوار و گاه غیرممکن است. خاتمه مستمری ناعادلانه .
عبدالرضا مصری نایب رئیس شورای اسلامی سال گذشته گفته بود که اگر به دفتر ازدواج و طلاق مراجعه کنید و تحقیق کنید به موضوع طلاق های صوری برمی خورید. گفته می شود حدود 30 درصد طلاق ها جعلی است. چگونه به این نتیجه رسیدند که همان افرادی که در حال طلاق بودند، به گفته مسئولان، بلافاصله برای ادامه زندگی صیغه ای 99 ساله درخواست کنند؟ آنها طلاق می گیرند، بنابراین طلاق ارائه می شود و زوجه حقوق پدر متوفی را دریافت می کند. این وضعیت باعث شده است که حداقل 50 درصد از بودجه کشور به این گونه هزینه ها اختصاص یابد. همچنین صندوق تامین اجتماعی برای پرداخت حقوق بازنشستگان بیش از 40 هزار میلیارد تومان از بانک ها وام گرفته است. اگر بلایی که بر سر صندوق های لشکری و کشوری آمد، امنیت اجتماعی را هم گرفت، باید همه منابع کشور را به این صندوق اختصاص دهیم.
آمار ارائه شده مصری مانند بمبی بود که قبل از انفجار باید فکری به حال آن می شد چرا که انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز به آن واکنش نشان داد و نسبت به آن ابراز نگرانی کرد و خواستار راه حلی برای حل طلاق های جعلی شد. .
دکتر. علیرضا شریفی یزدی، روانشناس اجتماعی نیز طلاق را «سونامی فروپاشی خانواده» و فشارهای روانی و اقتصادی دانست و در گفت وگو با ایسنا، علت وقوع طلاق های جعلی را از منظر روانی و اجتماعی، توضیح داد: طلاق های ساختگی می تواند انگیزه های مختلفی داشته باشد. مانند مستمری پدر مدعی یا معافیت فرزندان ذکور از خدمت سربازی. اما اگر دلیل طلاق صوری را استفاده زنان از حقوق بازنشستگی پدر فرض کنیم، ممکن است دلیل آن در شرایط اقتصادی زوجین باشد که باید با این ترفند درآمد خود را افزایش دهند. دلیل دیگر این امر عدم استقلال مالی بسیاری از زنان است. زنی که سال ها با همسرش زندگی کرده است هنوز برای دریافت هزینه های به اصطلاح باید دستش را جلوی همسرش دراز کند و ما هیچ اقدام فرهنگی و قانونی در این زمینه انجام نداده ایم که خانم ها این احساس را داشته باشند.بنابراین خانم ها از این ترفند برای ترغیب همسران خود به جدایی و طلاق استفاده می کنند و تجربه نشان داده است که برخی از زنان گاهی پس از طلاق دیگر به همسر خود مراجعه نمی کنند.
طلاق صوری فقط با اظهار شهود و تشخیص و بر اساس تصمیم دادگاه ثبت می شود. این روند به این معنی است که بسیاری از طلاق های رسمی مخفی می ماند و مقامات مجری قانون نمی توانند اقدام خاصی در این زمینه انجام دهند. با توجه به دشواری شناسایی این پدیده، آمار موثقی از تعداد این نوع طلاق ها وجود ندارد، البته نباید از نظر دور داشت که طرح چالش مذکور به معنای توصیه به ترک و قطع حمایت از مستضعفین نیست. کلاس ها. اما وظیفه دولت است که با استفاده از نهادهای حمایتی و غیر بیمه ای موجود، اقشار آسیب پذیر را شناسایی و حمایت کافی از آنها بکند./ایسنا
مبلغ وام و تعداد اقساط آن چقدر است؟
همانطور که از عنوان مشخص است مبلغ تسهیلات اعلامی از سوی سازمان تامین اجتماعی تقریبا 12 میلیون تومان است که بازپرداخت آن در مدت 24 ماه تعیین شده است. متقاضیان می توانند در زمان تعیین شده به سایت سازمان تامین اجتماعی مراجعه و ثبت نام اولیه خود را انجام دهند. پس از ثبت نام اولیه در سایت اعلام شده، مستمری بگیران در صورت واجد شرایط بودن می توانند برای دریافت مزایا اقدام کنند.
وام کوتاه مدت دارای نرخ بهره پایینی است که آن را به گزینه ای عالی برای بسیاری از بازنشستگان تامین اجتماعی تبدیل می کند. افرادی که برای ثبت این وام مشکل دارند و یا می خواهند اطلاعات تکمیلی دریافت کنند بهتر است شخصاً به اداره رفاه اجتماعی شهر خود مراجعه کنند تا مسئولان مربوطه در این زمینه به آنها کمک کنند.
جمع
با توجه به اینکه دریافت تسهیلات در ایران مراحل خاص خود را می طلبد، سازمان تامین اجتماعی سعی کرده شرایط ساده تری را برای پرداخت مزایای جدید خود در نظر بگیرد. مستمری بگیران دائماً با مشکلات وجودی دست و پنجه نرم می کنند. در هنگام مطالعه شرایط اولیه، افرادی که مایل به دریافت وام تامین اجتماعی هستند، کافی است به سایت سازمان مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند. علاوه بر الزامات اولیه ذکر شده، مستمری بگیران باید یک سیم کارت به نام خود داشته باشند تا بتوانند مراحل ثبت نام را به درستی انجام دهند. / منبع: مانیبان
بانک ملی 300 میلیون تومان وام با شرایط ویژه پرداخت می کند
طبق گزارش بانک اول و اعلام محمدرضا حسین زاده، طبقات متوسط جامعه نیازمند تسهیلات کم بهره و کم بهره هستند. این طرح به منظور ایجاد شرایط برای اعطای تسهیلات به اقشار کم درآمد جامعه تدوین شد. به گفته حسین زاده سقف تسهیلات این طرح بنا به درخواست متقاضی تا سه برابر اصل مانده سپرده قابل افزایش است. بنابراین می توان از این طرح برای پوشش نیازهای اساسی استفاده کرد.
طرح صدف در واقع نوعی تسهیلات اعتباری است که برای سپرده های شش ماهه، نه ماهه و یک ساله در قالب قرارداد مرابحه پرداخت می شود. مدت بازپرداخت تسهیلات ارائه شده در این طرح بین 12 تا 60 ماه تعیین شده است.
برنامه صدف بانک ملی چیست؟
در طرح صدف بانک ملی می توانید با ایجاد حساب متوسط با سررسید 6، 9 و 12 ماهه تا سقف 300 میلیون تومان تسهیلات با سود 1 تا 18 درصد دریافت کنید. پس چطوری
این طرح شامل چه کسانی می شود؟
کلیه افراد اعم از پزشکان، وکلا، کارگران، کارمندان، رانندگان، قضات، اساتید دانشگاه، مهندسان، کارآفرینان، سرپرستان خانواده، مکانیک و … می توانند با واریز وجه از این تسهیلات بانک ملی استفاده کنند.
شرایط استفاده و تضمین وام صدف بانک ملی
در این طرح امکان حمایت تا سقف 300 میلیون تومان با 2 ضامن معتبر از پزشکان، وکلا، قضات و مدرسان دانشگاه وجود دارد.