به گزارش پی ام آپ، محمدصالح جوکار در جلسه علنی شورای اسلامی شهر با تشکر از دولت و دستگاه های اجرایی برای ایجاد زمینه برای حضور مردم در راهپیمایی اربعین، از دولت و ملت بزرگ عراق و قدردانی کرد. گفت: یادداشت اول من برای وزیر اقتصاد و دارایی است و به دلیل نوسانات بالای بورس و بی ثباتی این بازار است که باعث آسیب به سرمایه گذاران شده است.
نماینده مردم یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این شرایط موجب خواهد شد سرمایه مردم به سمت بازارهایی همچون بازار ارز، طلا و خودرو حرکت کند و در رشد تولید و رونق کسبوکار موثر نباشد.
وی با اشاره به فصل بازگشایی مدارس، عنوان کرد: هزینه بالا و گرانی عجیب سرویس مدارس تبدیل به دغدغه خانوادههای دارای چند فرزند شده، که لازم است در این زمینه برنامهریزی صورت گیرد، از جمله اقدامات میتواند ارائه کارت حملونقل عمومی برای خانوادهها با چند فرزند باشد.
جوکار همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری را دغدغه بازنشستگان به ویژه فرهنگیان که عمر خود را در راستای ارتقای علم و تربیت جوانان صرف کردند، دانست و گفت: حداقل حقوق بازنشستگان باید برابر نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی باشد.
رئیس کمیسیون شورا و امور داخلی کشور خواستار تعیین تکلیف نیرو برای خدمات آموزشی و حق التدریس شد.
چالش های پرداخت حقوق بازنشستگان
مطالعات صورت گرفته نشان میدهد مقررات مربوط به پرداخت مستمری به «بازماندگان اناث» یکی از پرچالشترین بخشهای این حوزه است. در همین راستا یکی از چالشهایی که هم اکنون صندوقهای بازنشستگی در رابطه با مستمری بازماندگان با آن روبه رو هستد، بحث «طلاقهای صوری» است.
یکی از شرایط بهرهمندی از مستمری بازماندگان برای فرزندان و نوادگان اناث، عدم تأهل آنهاست؛ این مورد موجب شده است تا برخی از فرزندان و نوادگان دختر متوفی برای دریافت مستمری بازماندگان اقدام به طلاق صوری از همسر خود کنند، درحالیکه اراده جدی زوجین جدا شدن از یکدیگر نیست. این موضوع ضمن تحمیل بار مالی به صندوقهای بازنشستگی، موجب آسیب به بنیان نهاد خانواده میشود. ایجاد اختلاف درون خانوادهها، عدم تعهد به زندگی زناشویی و رواج فرهنگ مذموم دروغگویی بخشی از معضلات اجتماعی رواج طلاقهای صوری است
این چالش ها شامل بازگشت یکی از زوجین به زندگی پس از طلاق رسمی یا محرومیت زن از ارث شوهر است.
این پدیده در سالیان اخیر با توجه به شرایط اقتصادی و کاهش قدرت خرید اقشار، افزایش یافته است حال آنکه آمار دقیقی از این امر در دسترس نیست چرا که تشخیص صوری بودن طلاق و در نتیجه قطع مستمری ناحق برقرار شده، بسیار سخت و گاهی ناممکن است.
عبدالرضا مصری نایب رئیس شورای اسلامی سال گذشته گفته بود اگر به دفتر ازدواج و طلاق مراجعه کنید و کمی تحقیق کنید به بحث طلاق های صوری می رسید. گفته می شود حدود 30 درصد طلاق ها کاذب است. چطور به این نتیجه رسیدند که به گفته مسئولان اداره، همان افرادی که طلاق می گیرند، بلافاصله برای ادامه زندگی از صیغه 99 ساله درخواست می کنند؟ طلاق می گیرند تا طلاقنامه ارائه کرده و زن، حقوق پدر فوت شده را بگیرد. این وضعیت باعث شده حداقل ۵۰ درصد بودجه کشور برای چنین هزینههایی پرداخت شود. همچنین صندوق تامین اجتماعی بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان استقراض بانکی داشته تا مستمری بازنشستگان را بدهند. اگر بلایی که سر صندوقهای لشکری و کشوری آمد بر سر تامین اجتماعی بیاید، باید کل منابع کشور را به این صندوق بدهیم.
آماری که مصری ارائه کرد مانند بمبی بود که باید قبل از انفجار به آن فکر می شد چرا که انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز واکنش نشان داد و با ابراز نگرانی خواستار راه حلی برای حل طلاق های دروغین شد.
دکتر علیرضا شریفی یزدی، روانشناس اجتماعی هم از طلاق با عنوان «سونامی فروپاشی خانوادهها» و فشارهای روانی و اقتصادی یاد کرد و درباره چرایی رخداد طلاقهای صوری از منظر روانی و اجتماعی، به ایسنا گفته است: طلاق های صوری می توانند با انگیزههای مختلفی نظیر استفاده از مستمری پدر و یا معافیت فرزندان ذکور از سربازی انجام شوند. اما اگر دلیل طلاق صوری را گرفتن مستمری پدر از سوی زنان فرض کنیم، علت آن می تواند شرایط اقتصادی زوجین باشد تا با استفاده از این ترفند درآمد خود را افزایش دهند. از جمله دلایل دیگر این امر عدم استقلال مالی بسیاری از خانمهاست. خانمی که سالیان سال با همسرش زندگی کرده است همچنان باید برای گرفتن خرجی به اصطلاح دستش را جلوی شوهر دراز کند و ما در این راستا نه به لحاظ فرهنگی و نه به لحاظ حقوقی اقدامی انجام ندادهایم تا زنان این احساس نیازمندی و وابستگی مالی به همسر را نداشته باشند لذا زنان از این ترفند برای مجاب کردن شوهر در جدایی و طلاق استفاده میکنند و تجربه نشان داده است بعضا برخی زنان پس از این طلاقها به همسر خود رجوع شرعی نیز نمی کنند.
به گزارش ایسنا، طلاق صوری تنها با شهادت شهود و تشخیص و به تبع آن رای دادگاه تایید می شود. این روند به گونه ای است که بسیاری از طلاق های صوری پنهان مانده و مسئولان نمی توانند در این زمینه اقدام خاصی انجام دهند. با توجه به دشواری شناسایی این پدیده، آمار موثقی از تعداد این نوع طلاق وجود ندارد، البته نباید از نظر دور داشت که بیان چالش مذکور به معنای توصیه به ترک و قطع حمایت از اقشار محروم نیست. اما این وظیفه دولت است که با استفاده از موسسات حمایتی و غیر بیمه ای موجود، گروه هایی را که نیاز به کمک دارند شناسایی و حمایت های مناسب را از آنها انجام دهد.