سخنگوی صنعت آب ایران گفت: طبق پیش بینی ها پدیده ال نینو به عنوان فاز گرم آنسو در سطح جهان حاکم است و اقلیم ایران به شدت تحت تاثیر این پدیده قرار گرفته است. تاثیر ال نینو در ایران گرم شدن دمای هوا و افزایش بارندگی در فصل سرد است.
به گزارش ایسنا، فیروز قاسم زاده توضیح داد: به دلیل دمای بالای هوا در فاز ال نینو، ظرفیت رطوبتی هوا افزایش می یابد و به همین دلیل بارندگی هایی که اتفاق می افتد معمولا رواناب رطوبتی بالایی دارد و با سیلاب و طغیان رودخانه ها همراه است. وی گفت: با بررسی نتایج، پیش بینی های فصلی پاییز و زمستان پیش رو نشان می دهد که به جز جنوب و جنوب شرق کشور دمای نرمال و ملایم در استان های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، جنوب حاکم است. خراسان و یزد بارندگی بالاتر از حد نرمال خواهد بود. سایر نقاط کشور با افزایش بارندگی و شرایط غیرعادی مواجه خواهند شد.
وی ادامه داد: وقوع چنین شرایط غیرعادی در فاز ال نینو به معنای وقوع بارندگیهای شدید و سیل است و در صورت تحقق پیشبینیهای فصلی، پیشبینی میشود بیشتر مناطق کشور در پاییز سال آینده با حوادث شدید اقلیمی مواجه شود در زمستان بارندگیهای شدید وجود دارد. و سیل رودخانه ها
سخنگوی صنعت آب ایران اذعان داشت: گرمای شدید فاز ال نینو نیز منجر به آب شدن سریع برف زمستانی و تأثیرگذاری بر شدت سیل خواهد شد. در چنین شرایطی، حوضه های آبریز با سدهای بزرگ می توانند با کنترل سیلاب ضمن ذخیره آب برای مصرف در فصول دیگر از خسارات جانی و مالی جلوگیری کنند. با این حال، احتمال آسیب در حوضه های بدون مخازن ذخیره و ضد سیل بیشتر است.
قاسم زاده تاکید کرد: آنچه از تجربه سال های اخیر و وقوع سیلاب در فاز ال نینو در ایران و جهان برمی آید این است که این سیلاب ها معمولا دبی بالایی دارند و از تاب آوری رودخانه ها فراتر می روند، البته شرایط بارندگی فعلی در برخی از کشورهای اطراف. جهان از جمله ایران این تاییدی بر همین مشکل است. بنابراین باید در تمامی حوزه های شهر، کشاورزی، صنعت، حمل و نقل و … تمهیدات لازم در نظر گرفته شود تا میزان خسارت به حداقل میزان کاهش یابد.
وی افزود: در این زمینه، وزارت نیرو علاوه بر تلاش جدی برای برنامه ریزی سدها و تامین شرایط رودخانه ها برای عبور ایمن سیلاب، تعداد حدود 8000 نقطه حادثه خیز و سازه های عبوری را شناسایی کرده است. مقامات مسئول ارزیابی را که مسئول مشکلات این نقاط هستند، اعلام کرد. و از حذف و عبور ایمن سیلاب اطمینان حاصل شود.