بعضی از کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، هرچند که پیامد تغییرات انتخابی سوم شان را نپسندیده و ردیابی می کنند، اما با علامت گذاری برخی از تحریکات رژیم صهیونیستی و توهمات سران جمهوری آذربایجان، می تواند منجر به بروز ناآرامی هایی در زمینه های نژادی، اقتصادی و سرزمینی شود.

در این رابطه، جمهوری اسلامی ایران در سرمقاله امروز خود، به تشدید تنش های در منطقه قفقاز اشاره کرده و اعلام کرده است که نیروهای مسلح این کشور، با آمادگی کامل، در برابر تحرکات مرزی و حساسیت نشان خواهند داد و به بدخواهان خارجی اجازه نخواهند داد که اهداف شومشان را پیاده کنند.

در این مقاله آمده است:

در روزهای اخیر، وزیر امور خارجه ترکیه به همراه هیاتی نظامی، به تهران سفر کردند و هم‌زمان، یک هیات بلندپایه ایرانی به باکو سفر کرد؛ این اتفاقات به نظر شبیه به یک هماهنگی بودند. این در حالی است که در یک گفتگوی تلفنی، رئیس‌جمهور ایران با نخست‌وزیر ارمنستان، آمادگی خود را برای جلوگیری از تغییرات ژئوپلیتیک منطقه اعلام کرد.

در این روزها، خبرهایی از اتفاقات نگران‌کننده در شمال غرب کشور دست به گوشی می‌شود که ممکن است منجر به شروع یک نوع جدیدی از ناآرامی در منطقه قره‌باغ شود. هدف اصلی این ناآرامی‌ها، تقویت تمایلات گسترش نفوذ منطقه‌ای در زمینه‌های نژادی، اقتصادی و سرزمینی به شکل قابل توجهی بوده که برخی از سران در کشورهای همسایه از مدتی قبل به دنبال آن بودند.

این میل گاه به جنگ و آتش سوزی در مرزهای شمال غربی کشورمان منجر می شد که به ضرر صلح منطقه بود. مناقشه قره باغ بین باکو و ایروان با درایت هر دو طرف و آینده نگری همسایگان قابل حل است، اما طمع یکی از همسایه ها که به عنوان شخص ثالث برای حفظ منافع خود وارد بازی شده و ظاهراً قصد دارد دوباره درگیر شوید، مشکل را دو چندان کرد.

تحرکات آمریکا، انگلیس و اسرائیل در داخل مرزهای ایران

طرف دیگر همسایه بزرگ و قدرتمند جنوبی ایران است که همواره تلاش کرده تا مناقشه باکو و ایروان را از طریق دیپلماتیک حل کند و از خونریزی جلوگیری کند. طرف سومی که می خواهد با عبور از قره باغ و مسدود کردن کریدور زنگزور و مسیر ترانزیتی ایران به ارمنستان، کریدوری از غرب ارمنستان به شرق جمهوری آذربایجان ایجاد کند، ثابت کرده است که مانع اصلی صلح و صلح است. همچنان در تلاش است تا جنگ بین باکو و ایروان را آغاز کند و از باکو در دستیابی به هدف خود حمایت می کند.

ناگفته نماند که چنین حرص و طمع و جنگ افروزی غیرقانونی مورد قبول ایران نخواهد بود. در این صورت تغییرات خطرناکی در مرزهای شمال غربی آن رخ خواهد داد. اینکه در سال‌های اخیر مقامات ارشد نظامی جمهوری اسلامی بارها نسبت به تغییر احتمالی مرزها هشدار داده و به صراحت اعلام کرده‌اند که هیچ تغییری در مرزهای شمال غربی را نخواهیم پذیرفت و اخیراً رئیس‌جمهور رئیس‌جمهور اعلام کرد که «آماده پذیرش تغییرات ژئوپلیتیکی هستیم». پیشگیری» در منطقه

علاوه بر ایران، سایر کشورها اعم از منطقه ای و فرامنطقه ای نیز مخالف بروز تغییرات مورد نظر در سمت سوم هستند، هرچند که تحریکات رژیم صهیونیستی و توهمات رهبران جمهوری آذربایجان به احتمالی دامن می زند. ناآرامی های توسعه ای برای حفظ منافع نژادی، اقتصادی و سرزمینی مذکور.

باکو باید بداند که جمهوری اسلامی ایران همچنان به موقعیت خود در برابر توطئه‌های ایجاد تغییر در مرزهای خود پایبند است و مردم ایران، به ویژه اهالی استان‌های شمال غرب، با حماسه ملی و اسلامی پشتیبان منافع ملی این کشور هستند. بنابراین، بحث‌های فعالان سیاسی نمی‌تواند نقطه امیدی برای بدخواهان خارجی باشد.

جامعه ایران از اقوام مختلف و با سلایق سیاسی گوناگون به تمامیت ارضی کشور و منافع ملی پایبند هستند و به هنگام تهدیدهای خارجی، همچون ید واحده، برای سرکوبی طمع‌ورزان اقدام خواهند کرد.

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیز با آمادگی کامل در برابر تحرکات مرزی حساسیت نشان خواهند داد و به بدخواهان خارجی اجازه پیاده کردن اهداف شومشان را نخواهند داد. مردم ایران با مشاهده تحرکات بدخواهان، متحدتر از همیشه از نیروهای مسلح برای سرکوبی متجاوزانی که در صدد ایجاد تغییر در مرزهای این کشور باشند حمایت خواهند کرد.

به همین دلیل، بهتر است همسایگان ایران دست از طمع‌ورزی بردارند و منطقه را به آشوب نکشند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *