مرجان فاطمی | شاهین ربانی با بازی علی مصفا یکی از مهم ترین شخصیت های سریال «چند بهار در زندگی است؟» است. بخش قابل توجهی از معنای سریال حول محور حضور او شکل می گیرد. شخصیتی پر از حفره های ذهنی، پر از ترس و عذاب وجدان که نه خود را می شناسد و نه توانایی برقراری ارتباط با دیگران را آنطور که باید دارد. او حتی به خودش دروغ می گوید و حقایق را آن طور که می خواهد به خاطر می آورد. بخش عمده ای از مشکل داستان حول حفره های ذهنی این شخصیت شکل می گیرد. در چند قسمت اخیر با ورود به صحنه عشق، موقعیت های جذاب تری خلق کرده است.

به گزارش پی ام آپ، علی مصفا پیش از این در فیلم های «پله آخر»، «در دنیای تو ساعت چند است» و «جهان با من برکش» توانایی خود را در ایفای نقش شخصیت هایی با پیچیدگی های ذهنی عجیب و جذاب نشان داده است. . .

شاهین همیشه می خواهد خود را فردی موفق نشان دهد.

هیچ چیز جدی گرفته نمی شود | مصفا در «پله آخر» نقش مردی به نام خسرو را بازی می کند که معتقد است مردگانش با زنده هایش تفاوتی ندارند. چون هیچ وقت نقش بزرگی در زندگی نداشته و هیچ چیز را جدی نمی گیرد. او به مردی که زمانی عاشقانه همسرش را دوست داشت حسادت می‌کند و این به یک موضوع اصلی در زندگی او تبدیل می‌شود. در “در دنیای تو ساعت چند است؟” بازیگر مردی به نام فرهاد است که دیگران او را فرهاد خاله می نامند. او از کودکی عاشق گل بوده است. با اینکه کوچکترین توجهی به آن نمی کند، بیست سال با خاطراتش زندگی می کند. تمام زندگی او بر محور زندگی گلی است و در واقع هویتی جز دوستدار گلی ندارد. در «رقص با دنیا» مردی مریض و میانسال نقش جهان را بازی می کند. شخصیتی که در روز تولدش احساس تنهایی می کند. همسرش خیلی وقت است که او را ترک کرده و به نظر او نزدیک ترین دوستانش و حتی خواهر و دخترش به او توجهی ندارند. مدام توجه می خواهد و وقتی به آن توجه نمی شود حتی تا مرز خودکشی هم می رسد.

داستان پیچیده می شود | مشکل شاهین در “چند چشمه در زندگی من وجود دارد؟” گسترده تر از این موارد است. در واقع سروش صحت با خلق این شخصیت و معرفی ویژگی ها و ناتوانی های ارتباطی او، مخاطب را به حفره های ذهنی خود می برد. در ابتدای سریال شاهین به روانپزشک می گوید که احساس می کند مغزش پر از سوراخ است و دکتر به او می گوید که این سوراخ ها سوالات اساسی ذهن او هستند که باید بتواند پاسخی برای آنها پیدا کند. سوال حفره های زندگی آنها مطرح می شود و هر بار شاهین به دلایلی خود را به یکی از چاله ها می کشد تا مشکلی را حل کند.

تحلیل شخصیت شاهین با بازی علی مصفا در «چند بهار در زندگی داری؟» | دلم برای خودم تنگ شده
شاهین دایم همیشه کارهایی انجام می دهد که باعث می شود دیگران به او نگاه کنند.

تلاش برای جلب توجه | شاهین چند سال پیش با نوشیدن یک لیوان چای در جاده باعث مرگ عمویش شد و هرگز نتوانسته با این عذاب وجدان کنار بیاید. حالا ساکت است و سعی می کند تا حد امکان در امور دیگران دخالت نکند. او نقاشی می کند و معمولا در خانه است. به دلیل مشکلات روحی که شاهین پس از تصادف تجربه کرد، روحیه پدر بیشتر شده و همین مشکل باعث شده شاهین بارها برای جلب توجه رفتارهای کودکانه نشان دهد. جایی که زیر پتو می رود چون حرفش قبول نمی شود و بالاخره بعد از نوازش زیاد پدرش بیرون می آید یا وقتی برای جلب توجه شخصیت خاله کاظم به همه حرف هایش واکنش نشان می دهد، می پرد، خودنمایی می کند. و او می خواهد همیشه خودش باشد. مطابق مصلحت عمه است. به سبک ژان والژان، ون را بلند کنید و مرد رنج کشیده را نجات دهید یا حتی برای جلب توجه از دیوار سمت راست بالا بروید.

خودت را بشناس | نکته جذاب دیگر در مورد این شخصیت عدم خودآگاهی اوست. هرگز کسی واقعاً به او توجه نکرده است و چون ارتباط کمی دارد، نمی تواند احساسات خود را به درستی بیان کند. او به جای حل این مشکل، آن را از ذهن خود پاک می کند و مدام به همه می گوید که در خط عشق و عاشقی نیست و تأکید می کند که اساساً فقط دیگران هستند که به او علاقه نشان می دهند و برایش مشکل ایجاد می کنند. شخصیت را دقیق تر بررسی کنید بنابراین در ابتدا وقتی می شنویم دختری به او علاقه دارد و دست از این کار برنمی دارد باور می کنیم اما راوی توضیح می دهد که واقعیت اینطور نیست و در برداشت بعدی می بینیم که او به سمت دخترها می رود. و او را نادیده می گیرند و او را فاقد کرامت می دانند نفس را می شناسند.

تحلیل شخصیت شاهین با بازی علی مصفا در «چند بهار در زندگی داری؟» | دلم برای خودم تنگ شده
شاهین برای جلب توجه خاله کاظم دست به هر کاری می زند.

روبروی Maytrix | مهم ترین نکته در تحلیل این شخصیت، مواجهه شاهین با شخصیت «میتریکس» است. شاهین داستان عشقش به عمه اش، حتی او را زیر و رو می کند و به ماتریکس می گوید که از توجه بیش از حد خاله اش خسته شده است. اینجاست که میتریکس مستقیماً به صورت او نگاه می کند و می گوید که تو حتی به خودت هم دروغ می گویی. جدا از کمدی و ساختار جذابش، معنای بسیار عمیقی از روان انسان و مشکلات آن در ایجاد روابط با اطرافیانش را لمس کرده است. هر کدام از این شخصیت ها نمایانگر بخشی از جامعه و نمایانگر زخمی درونی در رفتار و معاشرت های خود هستند. تمرکز بیشتر روی شاهین و حفره های ذهنی اش است که علی مصفا به بهترین شکل نشان داده است. در قسمت های جدید این شخصیت وارد مرحله پیچیده تری شده و حرف های بیشتری برای گفتن دارد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *