به گفته پی ام آپ، نابرابری درآمدی در بیشتر کشورها روز به روز در حال افزایش است. چشم انداز کوتاه مدت اقتصاد خاورمیانه نیز با افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی تاریک به نظر می رسد.
به نقل از GulfTalent به دلیل فقر رایج، مخارج اقلام ضروری بیش از 60 درصد از کل سبد مصرفکننده را تشکیل میدهد، اما بعضی از کشورهای خاورمیانه نشان دادهاند که میتوانند وضع موجود را بهبود ببخشند.
تنوع در بخش واردات و صادرات، افزایش بهره وری کشاورزی و پیشرفت به سمت بخش هایی با ارزش افزوده بالاتر به این کشورها کمک کرده است تا شرایط زندگی و دستمزد مردم را بهبود بخشند.
کشورهای حوزه خلیج فارس با افزایش سرمایه گذاری در بخش های مختلف، وضعیت درآمد خانوارها را بهبود بخشیده اند.
از سوی دیگر ترکیه به دلیل مشکلات اقتصادی خود با کاهش ارزش پول ملی مواجه شده که نارضایتی ترک ها را نیز در پی داشته است.
آخرین آمار از نرخ دستمزد در کشورهای همسایه چه چیزی را نشان می دهد و هر کدام در چه جایگاهی قرار دارند؟
طبق آمار، قطر در فهرست متوسط حقوق کشورهای عربی رتبه اول و رتبه ششم جهان را به خود اختصاص داده است. حداقل دستمزد در قطر 1800 ریال قطر (495 دلار) است.
امارات متحده عربی که یکی دیگر از کشورهای پیشرو در خاورمیانه است، حداقل 1500 درهم امارات (408 دلار) ثبت کرده است.
عربستان سعودی که پیشرو صنعت نفت است، حداقل دستمزد را 1600 ریال سعودی (426 دلار) اعلام کرده است.
کویت که باارزشترین واحد پولی جهان را دارد، حداقل دستمزد را 100 دینار کویت (327 دلار) اعلام کرد.
امسال ترکیه با انواع مشکلات اقتصادی و مالی دست و پنجه نرم می کند و حداقل دستمزد 8000 لیر ترکیه (425 دلار) اعلام شده است.
در ایران که امسال با مشکلات متعدد اقتصادی و افت شدید ارزش پول ملی مواجه بوده است، حقوق 73 میلیون ریال (146 دلار) گزارش شده است. این رقم در مقایسه با سایر کشورها بسیار پایین است که دلیل بسیار روشنی دارد. کم ارزش ترین پول دنیا ریال ایران است.