به گزارش سرویس ترجمه پی ام آپ، بارداری دوران بسیار مهم و حیاتی برای مادر و جنین است، بنابراین زنان باردار باید در این دوران از رژیم غذایی سالم پیروی کنند. مصرف برخی غذاها در دوران بارداری خطرناک است و زنان باردار باید مصرف این غذاها را محدود کنند. در زیر به بررسی برخی از این غذاها می پردازیم:
گوشت خام یا نیم پز
گوشت خام یا نیم پز حاوی باکتری های خاصی است که می تواند بر جنین تأثیر منفی بگذارد و باعث سقط جنین، زایمان زودرس و بیماری های جدی شود. به همین دلیل توصیه می شود خانم های باردار قبل از مصرف گوشت را به طور کامل بپزند و از مصرف گوشت خام یا نیم پز خودداری کنند.
شیرین کننده های مصنوعی
در حالی که بیشتر شیرین کننده های مصنوعی در مقادیر متوسط بی خطر هستند، بهتر است استفاده از آنها در دوران بارداری محدود شود. نتایج مطالعات نشان می دهد که مصرف زیاد برخی از شیرین کننده های مصنوعی ممکن است اثرات نامطلوبی بر رشد جنین داشته باشد. به زنان باردار توصیه می شود که عسل را با شیرین کننده های مصنوعی جایگزین کنند.
لبنیات غیر پاستوریزه
محصولات لبنی غیر پاستوریزه مانند شیر، پنیر و ماست ممکن است حاوی باکتری های مضری باشند که می توانند منجر به عفونت های جدی شوند. برای جلوگیری از خطرات احتمالی، محصولات لبنی پاستوریزه را انتخاب کنید که برای از بین بردن باکتریهای مضر حرارت داده میشوند.
تخم مرغ آب پز خام یا نرم
تخم مرغ خام یا نیم پز حاوی باکتری سالمونلا است که باعث مسمومیت غذایی می شود. زنان باردار باید از غذاهای حاوی تخم مرغ خام یا نیم پز اجتناب کنند و مطمئن شوند که تخم مرغ کاملا پخته شده است.
ماهی با محتوای جیوه بالا
مصرف جیوه در دوران بارداری می تواند سیستم عصبی جنین در حال رشد را مختل کند، بنابراین توصیه می شود که زنان باردار از ماهی های پر جیوه مانند ماهی خال مخالی اجتناب کنند و در عوض از ماهی های کم جیوه مانند سالمون، سالمون و ساردین استفاده کنند.
کافئین
مصرف کافئین در دوران بارداری می تواند خطرناک باشد، افزایش مصرف این ماده غذایی خطر زایمان زودرس و سقط جنین را افزایش می دهد. به همین دلیل، توصیه می شود که زنان باردار بیش از 200 میلی گرم کافئین در روز مصرف نکنند. البته کافئین در مواد غذایی دیگر مانند چای، نوشابه، شکلات و برخی داروها نیز وجود دارد.