بخش قابل توجهی از درآمد دولت‌های کشورهای پیشرفته به وسیله مالیات تأمین می‌شود و اخیراً در بسیاری از این کشورها، سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرها مسئله پرداخت مالیات را با خود مواجه می‌کنند.

به گزارش پی ام آپ، درحال حاضر، واژه بلاگر به عنوان یک شغل، با گسترش فضای مجازی و وسایل ارتباط جمعی، در ذهن کاربران بیشتر به چشم می‌آید. امروزه، محتوا سازی و تبلیغات در فضای مجازی به خصوص در اینستاگرام، به عنوان یک حرفه شناخته می‌شوند که به منظور کسب درآمد و بهره‌مندی از این فرصت، تعداد زیادی از افراد به آن روی می‌آورند.

در کشورهای توسعه یافته، مالیات به عنوان یکی از سرمایه‌های اصلی حکومت‌ها درآمدزایی می‌کند. با این حال، برای مقایسه سطح مالیات کشورها، استفاده از میزان مطلق درآمدهای مالیاتی مناسب نیست؛ چراکه میزان اقتصاد هر کشور متفاوت است و همین باعث می‌شود که میزان بودجه و سطح وصول مالیات نیز متفاوت باشد. برای مقایسه کشورها در این زمینه، باید از شاخص مالیات به تولید ناخالص داخلی استفاده شود.

شاخص مالیاتی در کشورهای مختلف به صورت متفاوتی تعریف شده است. در طیف گسترده‌ای از کشورها، با نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی متفاوتی مواجه هستیم؛ از یک سو، کشورهایی با نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی بسیار بالا تا حدود ۵۰ درصد و از سوی دیگر، کشورهایی که این نسبت کمتر از ۳ درصد است.

در ایران هم پدیده سلبریتی و تأثیرگذاری شبکه‌های اجتماعی و شغل بلاگری مورد توجه ویژه قرار گرفته‌اند. برای مالیات گیری از سلبریتی‌ها و تأثیرگذاران شبکه‌های اجتماعی، برنامه‌ها و مصوباتی تدوین شده است. در ابتدا، برخی کارشناسان، تعداد فالوئرها را به عنوان معیار مناسبی برای شناسایی و گرفتن مالیات مورد بررسی قرار دادند ولی در ادامه نیز شیوه‌های بهتر و دقیق‌تری پیشنهاد شده است.

در نهایت بر اساس دستورالعمل اجرایی بند و تبصره 6 قانون بودجه سال 1400 کل کشور، درآمد کاربران بالای 500 هزار دنبال کننده رسانه های کاربر محور از سایت های تبلیغاتی مشمول مالیات بر درآمد شد. بر این اساس سازمان امور مالیاتی موظف شد ظرف مدت دو ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این بند دستورالعمل اجرایی مربوط به اخذ مالیات بر درآمد حرفه ای را تهیه و به تصویب وزیر اقتصاد و دارایی برساند. کاربران رسانه های کاربر محور از محل تبلیغات.

همچنین این سازمان موظف شد فهرست مودیان و خوداظهاری ارائه شده توسط آنان را تهیه و در سایت سازمان به صورت عمومی در معرض دید عموم قرار دهد. پس از جدی شدن دریافت مالیات از سلبریتی ها، مسئولان تاکید کردند که این افراد نیز مانند سایر مودیان مالیاتی هستند و بر اساس میزان درآمد خود مالیات پرداخت می کنند. البته اداره کل در تهران فقط برای سلبریتی ها و همه قراردادهای این افراد ایجاد شده است. بررسی و شناسایی می شوند.

مهدی موحدی، سخنگوی سازمان مالیاتی، درباره نحوه شناسایی سلبریتی‌ها توضیح داد که برای اینکار الگوریتم‌ها و فرمول‌های مختلفی وجود دارد که به سازمان کمک می‌کند. این فرایند شامل اطلاعاتی است که بعضاً توسط پلیس فتا به دست آمده‌اند. همچنین، برخی از اسامی صاحبان صفحات شناسایی شده و پس از استخراج اسامی، با کد ملی شان انطباق داده می‌شود و حساب‌های بانکی آن‌ها بررسی می‌شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی، احسان خاندوزی، در ابتدای تابستان امسال، اعلام کرد که تاکنون ۵۵۰ کاربر رسانه‌های اجتماعی با درآمدهای تبلیغاتی بزرگ شناسایی شده‌اند. بیش از ۱۲۳ نفر از آن‌ها به حدود ۲۳۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته‌اند و این مسئله تحت بررسی دولت قرار دارد.

وی تأکید کرده است که درآمد چهره‌های شهره و سایر فعالان اقتصادی تفاوتی با هم ندارد و همه در برابر قانون یکسان هستند. برخی از مالیات‌های تشخیصی اینفلوئنسرها مربوط به پیش از شناسایی درآمدهای آن‌ها بوده و در حال حاضر سازمان مالیاتی در حال صدور برگه متمم است. پیش‌بینی می‌شود که مالیات تشخیصی این افراد حدود ۵۰۰ میلیارد تومان و بیشتر خواهد بود.

با توجه به تحلیل‌گران، اخذ مالیات از بلاگرها در دنیا به عنوان یک مسئله معمول شناخته شده است. به عنوان مثال، کشور ترکیه از ابتدای سال ۲۰۱۹ با هدف دریافت مالیات درآمدهای حاصل از تبلیغات اینفلوئنسرها، یوتیوبرها و بلاگرها، دستورالعملی با موضوع کسب مالیات از خدمات تبلیغاتی برخط اینترنتی تصویب کرده است. همچنین، کشورهای حوزه خلیج‌فارس و عربستان و امارات متحده عربی از بلاگرها، اینفلوئنسرها و کانال‌های دیجیتال مالیات گرفته می‌شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *