به گزارش پی ام آپ، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور و مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی صبح امروز برای اجرای پروژه راه آهن شلمچه – بصره پس از دو دهه انتظار وارد خوزستان شدند.
تلاش ایران و عراق برای اجرای خط ریلی شلمچه به بصره
معاون اول رئیس جمهور در بدو ورود به فرودگاه آیت الله جامی آبادان با بیان اینکه خط ریلی شلمچه به بصره بیش از 40 سال سابقه دارد، گفت: متأسفانه سال هاست که هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده است. این کار به دلیل موانع مختلف انجام نشد.
محمد مخبر اظهار داشت: خوشبختانه با تصمیم مشترک دولت های ایران و عراق و تلاش های نخست وزیر عراق، مشکلات اجرایی این پروژه برطرف شده و عملیات اجرایی آن از امروز آغاز می شود.
وی با بیان اینکه امروز برای دیدار با زائران عزیز از مرز شلمچه و مهران نیز بازدید خواهیم کرد، تاکید کرد: با توجه به مشکلات سال گذشته، خوشبختانه امسال دولت زیرساخت های وسیعی را مهیا کرد و کارهای اساسی در تمامی مرزها انجام شد. البته دولت و مردم عراق نیز همکاری خوبی داشتند و تردد زائران نتیجه همین رویکرد بود.
اجرای پروژه راه آهن شلمچه – بصره در حالی از امروز آغاز می شود که موضوع اتصال ریلی دو کشور ایران و عراق به عنوان یک پروژه راهبردی بزرگ در مذاکرات مقامات ارشد دو کشور مطرح شده است و چندین مورد به دلایل مختلف و بهانه های مختلف و علیرغم اینکه چندین مصوبه شورای عالی امنیت ملی به نتیجه نرسیده و علیرغم تلاش و اعلام آمادگی وزارت راه و شهرسازی بر سر اجرای آن تفاهم شده است. شهرسازی و راهآهن جمهوری اسلامی ایران در طول اجرای این پروژه چندین بار وزارت حملونقل و راهآهن عراق را تحت عنوان انتظار کار برای استقرار دولت جدید به حالت تعلیق درآورد.
تکمیل راه آهن شلمچه – بصره علاوه بر جهش مبادلات تجاری بین دو کشور ایران و عراق، امکان دسترسی به سایر کشورهای واقع در شرق جهان از خطوط ریلی ایران تا نیمه غربی را نیز فراهم می کند. و کشورهای حوزه مدیترانه.
همچنین این خط پس از راه اندازی، نقش ویژه ای در تسهیل سفر ایران و عراق به ویژه در شهرهای زیارتی نجف و کربلا خواهد داشت.
خطوط ریلی ایران به نقطه مرزی شلمچه متصل است. علاوه بر این، در عراق خطوط ریلی از شهر بصره به شهرهایی مانند کربلا و بغداد متصل است و در صورت اتصال شلمچه و بصره به طول حدود 32 کیلومتر، شبکه ریلی دو کشور به آن متصل می شود. یکدیگر. دیگر.
در این پروژه 16 کیلومتر میدان مین پاکسازی نشده وجود دارد که طرف ایرانی باید آن ها را مین زدایی کند. سپس حدود 16 کیلومتر راه آهن معمولی در سمت عراق کشیده می شود و نقطه پایانی پروژه، پل حدود 1000 متری با یک قطعه متحرک بر روی رودخانه اروند (شط العرب) خواهد بود که قرار است ایران آن را مطالعه کند. و اجرا کنید. .
مخبر دزفولی پیش از آغاز به این سفر یک روزه گفت: در راستای سیاست تقویت روابط با همسایگان و پس از دو سال نظارت مستمر، این مهم با همکاری دو کشور در دو سال آینده تکمیل خواهد شد. حداکثر.
معاون اول رئیس جمهور اتصال خطوط ریلی ایران و عراق و امتداد آن به دریای مدیترانه را پس از چندین دهه اتفاق مبارکی دانست و افزود: با تکمیل راه آهن شلمچه – بصره علاوه بر جهش عظیم تجاری و تجارت بین دو کشور، سایر کشورهایی که در شرق جهان قرار دارند، می توانند از خطوط راه آهن ایران به نیمه غربی ایران و کشورهای حوزه مدیترانه برسند.
همچنین امیدواریم این خط نقش ویژه ای در تسهیل سفر ایران و عراق به ویژه در شهرهای زیارتی نجف و کربلا داشته باشد. پروژه راهآهن شلمچه بصره یک طرح راهبردی برای ایران و عراق محسوب میشود که علاوه بر اتصال خطوط ریلی دو کشور، میتواند مکمل راههای حملونقل بینالمللی نیز باشد.
لازم به ذکر است امروز در مراسمی با حضور معاون اول رئیس جمهور ایران و نخست وزیر عراق عملیات اجرایی راه آهن شلمچه به بصره به طول 32 کیلومتر در نقطه صفر مرزی آغاز می شود.