به گزارش پی ام آپ، مهدی طغیانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با همه مشکلات موجود در کشور چقدر در حوزههای رفاهی خرج میشود؟ حدود ۲۴۵ همت در بخش آموزش، حدود ۳۹۰ همت در بخش بهداشت و درمان، ۱۰۰ همت در بخش یارانه نقدی و ۱۰۰ همت یارانه نان هزینه میشود. تبصره ۱۶ وامهای قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری و تبصره ۱۸ وامهای اشتغالزایی را هم باید به فعالیتهای رفاهی اضافه کرد. البته در شرایط تورمی اگر اینها هم نباشد مشکلات بیشتر میشود.
طغیانی ادامه داد: در شرایط تحریم باید در این زمینه ها بهتر عمل کنیم. در حال حاضر به سه دهک نفری ۴۰۰ هزار تومان و به دهکهای دیگر نفری ۳۰۰ هزار تومان یارانه نقدی میدهیم.
یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در مجموع به 78 میلیون نفر یارانه نقدی می دهیم اما بررسی نمی کنیم که چند نفر به این یارانه نیاز دارند و به چند نفر باید یارانه بیشتری بدهیم.
دهکبندی یارانه نقدی تغییر میکند
چندی پش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بر اساس طرح جدید بر اساس شاخص های اقتصادی، یارانه مجددا بررسی و به مردم اعلام می شود.
سید صولت مرتضوی بیان کرد: طبق قانون هر ۶ ماه یکبار دهکبندیها بررسی میشود، پایگاه رفاه ایرانیان موضوع دهکبندی یارانه آحاد مختلف را بررسی و به آنها اعلام میکند.
وی افزود: شاخصهای مختلفی مانند تراکنشهای بانکی، مالکیت خانه و خودرو، درآمد خانوار و سایر عوامل بر دهکبندیها تأثیر میگذارد که گاهی صدکها میلیمتری تغییر میکند.
وزیر تعاون، کار و تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه دهکبندی یارانه ها بر عهده ماست، گفت: اگر کسی نسبت به دهکبندی اعتراض دارد میتواند از طریق مراجعه به ستاد وزارت کار و یا از طریق سامانه حمایت، اعتراض خود را ثبت کند ماهانه اعتراضها بررسی و به سازمان هدفمندی یارانهها اعلام میشود.
وی ادامه داد: احتمال خطا در اعشاری شدن یارانه ها پنج درصد است که اکنون مراجعات به ستاد وزارتخانه و سامانه محدود است و همکاران ما از وزارت کار موظف به پاسخگویی هستند.
مرتضوی با تاکید بر اینکه در عشریه یارانه ها به شاخص های مختلف اقتصادی توجه می شود، گفت: نه تنها درآمد سرپرست خانوار محاسبه می شود، بلکه درآمد اعضای خانواده نیز بررسی می شود.