به گزارش خبرگزاری پی ام آپ، احسان خاندوزی در همایش بانکداری اسلامی با اشاره به چهلمین سالگرد قانون بانکداری ربوی گفت: پس از گذشت 40 سال از ابلاغ این قانون، امکان تغییر قانون و مقررات در این قانون وجود دارد. چارچوب قانون و شیوه های مدیریت کاربردی. برای اجرای این قانون سال ها به عنوان چراغی مورد بررسی قرار گرفت.

وی اعتبار را یکی از ارکان اصلی بانکداری اسلامی دانست و گفت: اعتبار یکی از ارکان اصلی بانکداری اسلامی است. عمده ترین ذینفعان این شعبه بانکی افرادی هستند که بیش از سایر گروه ها به تسهیلات اعتباری نیاز دارند. دولت در دو سال گذشته تلاش کرده تا سهم قرض الحسنه از تسهیلات این بانک را افزایش دهد.

وزیر بازرگانی ادامه داد: امروز مثل 40 سال پیش نیست که حتی نظام بانکی دنیا نسبت به شمول و شمولیت بی تفاوت باشد، امروز در شورای اصلاحات پول و اعتبار بررسی خواهیم کرد که کارمزد برای تسهیلات اعتباری محاسبه و وصول می شود. این رویه تغییر کرده است. کارمزد قطعی تسهیلات قرض الحسنه که اعتراضات متعددی را در پی داشته امروز در شورای پول و اعتبار تصمیم گیری می شود.

چرا تسویه حساب بانکی مهم است؟

وی سپس به تشریح نارضایتی بانک ها پرداخت و گفت: «بانک باید سپرده های مردم را در حدود قانون مصرف کند.» اگر نظارت درست می شد، خلأهای عمده درآمدی و هزینه ای در نظام بانکی ایجاد نمی شد.

علت اصلی پیش نرفتن بانک ها عدم توجه به نقش صحیح بانک هاست. معمولاً دفاع می کنند که وقتی درآمد افزایش می یابد، سود سپرده در همان جا پرداخت می شود، در غیر این صورت بانک آن را مسدود می کند، اما وقتی بانک درآمد کافی نداشته باشد و نتواند از سرمایه و منابع داخلی خود استفاده کند، این موضوع به ناهماهنگی ختم می شود.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: اگر مسئولانی که در سال‌های اخیر به ناهماهنگی بانک‌ها توجه داشته‌اند، بر اساس بانکداری اسلامی و نه بر مبنای بانکداری متعارف عمل می‌کردند، هرگز شاهد ناهماهنگی و غیرعادی نبودیم. این اتفاق بارها و بارها رخ داده است و نمونه‌های زیادی از بانک‌هایی در اواخر دهه 80 و 90 داریم که معیشتشان به غرامت دولت و بانک مرکزی برای نارضایتی‌شان وابسته بود.

خاندوزی با تاکید بر نظارت بر بانکداری اسلامی و نظارت بر بانکداری متعارف، اظهار داشت: در حوزه نظارت بر بانکداری اسلامی در کشور شاهد کمبود هستیم، چه تعداد از قراردادهای مشارکتی بانک های ما در واقع به شکل یک شراکت؟ متأسفانه خیلی کم باید گفت!

وی با اشاره به نارضایتی بانک قوامین و ادغام بانک های نظامی گفت: این نارضایتی که در بانک های آینده و سرمایه و غیره به وجود آمد به دلیل نبود نهادهای نظارتی در بانکداری اسلامی و نظام بانکداری متعارف ما است. حتی ابزارهای نظارتی فعلی نیز به عنوان بازدارنده عمل نمی کنند. این قوانین چقدر محدود کننده بود؟ این سوال دغدغه رئیس کل بانک مرکزی است و باید در شورای پول و اعتبار بررسی شود.

وزیر اقتصاد ادامه داد: بخش قابل توجهی از اختلافات از منظر شرعی چه توجیهی و جایگاهی در سطح کلان دارد؟ اصولاً آیا دولت و سیاستگذاران باید بر اساس پایه پولی اجازه چنین اقدامی را داشته باشند؟ آیا بحث از بین بردن نظام مالی و اقتصادی است یا تقویت این نظام؟ برای جلوگیری از سرایت این نگرانی ها به ابعاد دیگر، می توان با صلاحدید خود در مدت زمان کوتاهی تصمیمی موقت گرفت. اما آیا قانوناً مجاز به انجام چنین اقدامی در بانکداری اسلامی هستیم؟

خاندوزی گفت: چه کسی این اجازه را به ما داده است؟ این موضوع باید به طور جدی بررسی شود.

۲۱۷۲۲۳

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *