بیشتر بیماریهایی که در عصر حاضر با آن رو به رو میشویم ناشی از استرس و اضطراب هستند. در این مطلب قصد داریم به تاثیری که اسرس و اضطراب بر روی دستگاه گوارش دارند بپردازیم.
به گزارش پی ام آپ، ذهن و سلامت انسان به هم مرتبط هستند، افزایش میزان استرس سلامت جسمی و همچنین سلامت دستگاه گوارش را به خطر می اندازد. سلامت دستگاه گوارش نه تنها به غذایی که می خوریم، بلکه به احساسات ما نیز بستگی دارد. احساساتی مانند شادی و غم به طور مستقیم عادات غذایی ما را تحت تاثیر قرار میدهد. استرس و اضطراب باعث می شود بدن هورمون استرس کورتیزول را تولید کند که به طور قابل توجهی بر روده تأثیر می گذارد.
تاثیر استرس بر سلامت دستگاه گوارش
به گفته متخصصان، استرس توانایی هضم صحیح غذا را کاهش می دهد. دستگاه گوارش ما حاوی هزاران باکتری خوب و بد است که به هضم غذا کمک می کنند. وقتی استرس دارید، یک واکنش شیمیایی در بدن شما رخ می دهد که باکتری های خوب را از بین می برد، سیستم ایمنی را ضعیف می کند و باعث التهاب می شود. استرس طولانی مدت می تواند باعث خستگی ذهنی و فرسودگی و همچنین بیماری جسمی شود.
ارتباط بین استرس و یبوست
برای اینکه تمام مواد مغذی غذا بتواند جذب شود، باید برای مدت معینی در دستگاه گوارش باقی بماند. وقتی استرس دارید، سیستم گوارشی ممکن است به طور کامل مسدود شود و ممکن است فرد دچار یبوست شود. در این حالت، فرآیند سم زدایی طبیعی که در طول هضم طبیعی اتفاق می افتد، مختل می شود. این می تواند باعث مشکلاتی مانند نفخ، درد معده و افزایش وزن شود.
ارتباط بین استرس و زخم
استرس مزمن می تواند باعث ایجاد زخم در دستگاه گوارش شود. پوشش روده در اثر این زخم ها آسیب می بیند و باعث درد، احساس سوزش و افزایش خطر عفونت می شود. علاوه بر این، استرس تولید اسید در معده را افزایش می دهد و باعث بدتر شدن زخم می شود.
تاثیر استرس بر بیماری التهابی روده
بیماری التهابی روده بیماری است که باعث التهاب و آسیب به دستگاه گوارش می شود. کارشناسان بر این باورند که استرس بر انقباضات ریتمیک تأثیر می گذارد و منجر به حرکات نامنظم روده می شود. بنابراین توصیه شده است که برای حفظ سلامت دستگاه گوارش استرس و اضطراب خود را کاهش دهید.
چگونه استرس و اضطراب را کنترل کنیم
مدیتیشن به تمرکز و تولید انرژی مثبت کمک می کند. فعالیت بدنی همچنین استرس را کاهش می دهد، در حالی که ترشح اندورفین را افزایش می دهد، که به عنوان مسکن طبیعی در مغز عمل می کند و افراد را آرام می کند. اقدامات ساده دیگری مانند خواب کافی، گوش دادن به موسیقی، صحبت با دوستان، گذراندن وقت با اعضای خانواده در این زمینه موثر است و سطح استرس و اضطراب را کاهش می دهد. علاوه بر این، افراد می توانند برای کاهش استرس خود از پزشکان و مشاوران کمک بگیرند.