ایسنا: سازمان سینمایی آزادانه اکران 10 فیلم معضل را در نظر گرفت که البته نامی از آنها نبردند و مهمتر از آن این که چرا مشکل اکران این فیلم ها در یک سال گذشته حل نشد تا از خطر قاچاق جلوگیری شود. ?
پس از درز چندین فیلم منتشر نشده در مدت کوتاهی به فضای مجازی، تحلیل های مختلفی در مورد علت و منشاء این اتفاق و چگونگی جلوگیری از آن انجام شد. فیلم های بوتلگ را می توان به دو دسته تقسیم کرد. گروهی از کسانی که اساساً با این نمایش مشکلی نداشتند و در آستانه اکران عمومی بود. گروهی از فیلم ها هم بودند که عمدتاً به خاطر بازیگرانشان اجازه نمایش نداشتند. (در این میان، «برادران لیلا» تا حدودی استثناست، زیرا همانطور که سازندگان آن اعلام کرده اند، اتهامات دیگری نیز به فیلم وارد شده است). پس از پخش نسخههای باکیفیت این فیلمها، برخی سالنهای سینما تاکید کردند که «اگر مشکل حاشیهسازی فیلمها به دلیل اغتشاشات سال قبل برطرف میشد، زودتر رفع میشد و لو نمیرفت. “نسخه غیرمجاز آن”.
اکنون پس از بازگشت برخی انتقادات به قاچاق فیلم به سازمان سینمایی و وزارت ارشاد و پس از گمانه زنی ها مبنی بر احتمال قاچاق دیگر فیلم های مشکل ساز و همچنین پس از دستور رئیس سازمان سینمایی برای پیگیری جدی قاچاق فیلم. ، روح الله سهرابی – مدیرکل نظارت بر اکران های سینمایی سازمان سینمایی اعلام کرد: سازمان سینمایی در نظر دارد آثاری را که به دلیل حضور یک یا چند نفر از عواملی که قانون شکنی کرده یا کشف کرده اند، اجازه نمایش عمومی را نداشته اند را به نمایش بگذارد. حجاب، بنابراین هیچ آسیبی به سرمایه گذاران، تولیدکنندگان و عواملی که در تولید نقش داشته اند وارد نمی شود.
سهرابی این اظهارات را در حالی مطرح کرد که سوال اصلی این است که اگر این امکان وجود دارد چرا زودتر این اتفاق نیفتاد؟ نکته مهم دیگر این است که قبلاً چنین تصمیمی بیان شده بود; یعنی یک سال پیش که محمد خزاعی (رئیس سازمان سینمایی) اعلام کرد اسامی هنرمندان ممنوع الکار منتشر می شود (اتفاقی که هرگز اتفاق نیفتاد) گفت که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (محمدمهدی) اسماعیلی تاکید کرد: اگر بازیگری توقیف شود، جلوی خودمان نمیگیریم و فیلمهایی که در گذشته بازی کرده مشکلی نخواهد داشت، اما به نظر میرسد تاکید وزیر که در مقابل ناآرامیها مطرح شده است. جامعه در سال گذشته یا اصلا مورد توجه قرار نگرفت و یا بعد از اعتراضات پاییز گذشته، الزامات جدیدی برای اجرای آن پدیدار شد.
در این زمینه بخوانید:
نظر وزیر ارشاد درباره اکران فیلم «تفریق» و مشکلات بازیگران!
مدیر سازمان سینمایی: آثار ممنوعه اعلام شد
مدیرکل نظارت بر فیلمبرداری سازمان سینمایی در بیانیه خود خاطرنشان کرد: 10 عنوان فیلم دارای مشکلات مشابهی هستند و بازیگران آنها پس از ایفای نقش در فیلم ها اقدام به کشف حجاب یا فرار از کشور کرده اند. وی نام هیچ یک از این 10 فیلم را ذکر نکرد اما گفت که آن بازیگران خاص از این پس اجازه حضور در هیچ اثری (ساخت ایران) را نخواهند داشت و در واقع به طور رسمی توقیف آنها را اعلام کرده است.
واکنش برخی از بازیگران و همچنین وضعیت فیلم هایی که پروانه نمایش گرفته اند و یا در شرف اکران بوده اند، بررسی می شود، اما طبق اظهارات رسمی و غیررسمی سازندگان آن ها، به دلیل حضور چند بازیگر، امکان حضور آنها وجود نداشت. نشان داده شده، من را به یاد نام فیلم های مختلفی می اندازد که احتمالاً در این لیست 10 تایی قرار دارند. از جمله این فیلمها میتوان به «امه پسند» سهیل بیرقی با فاطمه معتمدآریا، «گیجگاه» عادل تبریزی با باران کوثری، «زنبور کارگر» افشین صادقی با بازی حمید فرخ نژاد و پگاه آهنگرانی، «زعفرانیه 14» تیر «علی هاشمی» اشاره کرد. اثر هنگامه قاضیانی، «اورکا» سحر مصیبی با اجرای ترانه علیدوستی و «رگهای آبی» با اجرای باران کوثری. یکی دیگر از فیلم هایی که به نظر می رسد به این فهرست اضافه شود، «ملاقات با شعبده باز» ساخته حمید بهرامیان است که قرار بود در نوروز امسال اکران شود اما به دلیل اشاره غیرمستقیم وزیر ارشاد هنوز اکران نشده است. در مصاحبه اخیرش با ویدئویی از یکی از بازیگران این فیلم در سال گذشته نیز می توان او را یکی از اغتشاشگران دانست.
نکته قابل توجه در مورد فیلم هایی که گمانه زنی ها حول آن می چرخد این است که مجوز نمایش برخی از این فیلم ها از مدت ها قبل صادر شده است اما با وجود تلاش های متعدد تهیه کنندگان برای اکران و اعلام آن ها هنوز خبری از اکران آنها نیست. . و پیش بینی می شود در روزها و هفته های آینده روی اکران سینما جان بگیرد.