جزئیات دقیق اخبار مربوط به خانه‌های ۲۵ متری را از اینجا بخوانید.

به گزارش پی ام آپ، موضوع ساخت خانه‌های ۲۵ متری که حدود چهار سال پیش مطرح شد، همچنان موضوعی مورد بحث کارشناسان و مسئولان است. در این راستا، برخی سازندگان نیز تعهد به تولید این نوع واحدها دارند. این طرح با واکنش وزارت راه و شهرسازی همراه شد، اما استاندار تهران اقدام به ساخت خانه‌های کوچک را به عنوان یک تدبیر مناسب برای تشکیل خانواده و شروع زندگی تحت پوشش گرفتند.

در راستای نوسانات بازار مسکن و کاهش قدرت خرید اقشار پایین، در اواخر سال ۱۳۹۸، مسئولان شهرداری تهران طرح ساخت آپارتمان‌هایی با متراژ ۲۵ تا ۴۰ متر را معرفی کردند. آنها اعلام کردند که ایجاد این نوع واحدها تنها یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت ملی است.

در آن زمان، برخی افراد اعتراضاتی را به این برنامه ارائه دادند و برخی دیگر خانه‌های با متراژ کم را در تناقض با الگوهای موجود دانستند. طبق طرح تفصیلی، حداقل متراژ واحدهای مسکونی در شهر تهران ۳۵ متر بود، ولی با ارائه پیشنهاد ساخت خانه‌های ۲۵ متری، این متراژ به ۲۵ متر کاهش یافت.

موضوع 25 متری واحدهای کوچک، غلاف و امثال آن در دو سال گذشته مسکوت ماند تا اینکه چندی پیش مدیرعامل اتحادیه تعاونی های ساختمانی تهران طرحی به نام مسکن ارزان قیمت را با هدف ساخت واحدهای کوچک 25 متری پیشنهاد کرد. تا 35 متر کنتور با تکنولوژی روز. به گفته خشایار باقرپور، در این برنامه زوج های جوان می توانند با حدود یک میلیارد تومان وجه نقد صاحب یک واحد مبله شوند.

اعلام این پروژه با واکنش وزارت راه و شهرسازی و تکذیب واگذاری خانه 25 متری به وزارت راه و شهرسازی مواجه شد.

از سوی دیگر و اخیراً استاندار تهران ساخت خانه های کوچک را برای شروع زندگی و تشکیل خانواده برای جوانان مناسب دانست و گفت: در مرحله بعدی پس از تشکیل خانواده، جوانان خواهند شد. می تواند واحد مسکونی خود را به واحدی بهتر تبدیل کند.

در هر صورت، در شرایط فعلی درگیری هایی بر سر ساخت آپارتمان های کوچک وجود دارد. در این میان برخی از سازندگان و انبوه سازان که معتقدند خانه های کوچک می تواند پاسخگوی نیاز اقشار پایین جامعه به مسکن ارزان قیمت باشد، در حال رایزنی با مجلس و دولت برای اجرای طرح واحد 25 متری هستند.

پیش‌تر، یک عضو از کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها اظهار کرده بود که ساخت خانه‌های با متراژ ۲۵ متر مربع تحت بهانه کمبود زمین، باعث افزایش چگونگی پذیرش جمعیت در کلانشهرها خواهد شد. او افزوده بود که راه حل کمبود زمین در شهرهای بزرگ احیای بافت‌های فرسوده و کارآمد است.

رسول فرخی میکال، به تصریحاتی درباره برنامه ساخت خانه‌های ۲۵ متری واکنش نشان داده بود. او تأکید داشت که در کشوری مانند ایران که منطقه‌های فراوانی برای سکونت دارد، ساخت خانه‌های کوچک اخلاقی نیست. همچنین، او معتقد بود که در صورتی که هدف از ساخت این نوع خانه‌ها تعادل بین عرضه و تقاضا در کلانشهرها باشد، باز هم این راهکار مناسب نمی‌باشد.

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس تاکید کرد: ساخت خانه های 25 متری در کلانشهرها به ویژه پایتخت به بهانه کمبود زمین باعث افزایش جمعیت این شهرها شده است که ادامه دارد. برخلاف قوانین از کشور وی بیان کرد: در حوزه ساخت و ساز مسکن باید به مقوله شهرسازی از منظر ساخت و ساز صرف مسکن توجه کنیم و راهبردها و سیاست های خود را با شاخص های توسعه شهری تطبیق دهیم.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ادامه داد: در قانون جهش تولید مسکن، مجلس تأکید دارد که در ساخت و سازها باید به رعایت هویت ایرانی – اسلامی در معماری توجه شود و ضوابطی برای ساخت خانه‌ها تعیین کرده است. ما در مخالفت با این قانون، با ساخت خانه‌های کوچک متراژ علیه اصول این قانون عمل کرده‌ایم.

این نماینده مردم در مجلس تأکید کرد: اگر با کمبود زمین در کلانشهرها دست و پنجه نرم می‌کنیم، باید از راه‌حل‌های علمی برای حل این مشکل استفاده کنیم. یکی از راه‌حل‌ها، توجه به بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهرهاست که با ضعف زیرساخت‌های مانند برق، آب، و ارتباطات مواجه هستند. احیاء بافت‌های فرسوده، کلید حل مشکل کمبود زمین در کلانشهرهاست.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *