به گزارش پی ام آپ، حمیدیان یکی از اعضای هیئت اتاق ایران گفت: سال هاست که جلسات هیئت ها به این شکل انجام می شود. سبک و سیاق این موضوع ما را مجبور می کند که در دور جدید این موضوع را تغییر دهیم. این مجموعه قیمت نهایی بالایی دارد. این در مورد هزینه اتاق نیست. مردم وقت می گذارند و برای شرکت در جلسه به اتاق می آیند.
وی افزود: ضرورت تشکیل کمیسیون ها شفاف سازی اهداف اتاق است. بر اساس این کمیسیون ها به عنوان بازوی مشورتی تشکیل می شود. اینکه کمیسیون ها را بر اساس افرادی که داریم تعریف کنیم خوب نیست. پیشنهاد من این است که کمیسیون ها 6 ماه به کار خود ادامه دهند و سپس کمیسیون ها را بازتعریف کنند.
حمیدیان ادامه داد: اینکه بخواهیم بر اساس افراد کار کنیم، کار درستی نیست. در مورد مشکلات فعلی کشور باید بپذیریم که اتاق بخشی از دولت است. حذف اتاق از مراکز تصمیم گیری مناسب نیست. ما نباید اجازه دهیم مسکن ایران آسیب ببیند.
صورت های مالی و بودجه اتاق را به صورت شفاف منتشر کنید.
برزی نماینده مجلس ایران گفت: سال هاست که می گوییم اتاق شفاف است. شاخص فضای آزاد چیست؟ آن را تعریف کند. همچنین می خواهم صورت مالی و بودجه اتاق را در سایت اتاق قرار دهم. می گوییم اتاق چابک. اتاق بازرگانی یکی از بزرگترین بوروکراسی های کشور را دارد. در این مدت اتاق بازرگانی نیاز به تغییر و تبدیل شدن به یک اتاق چابک دارد. این اتاق اکنون دارای یک سیستم کارمند محور است.
و افزود: برخی مخالف حجره هستند. ما باید آنها را به صحبت دعوت کنیم. مطمئناً برخی از سخنان او درست است. اتاق دعوا در رسانه ها خوب نیست. آقای وشالورزی به برنامه خود رای دهید و در نهایت گزارش دهید. دوره گذشته، یک خط از برنامه اجرا نشد. مکانیسم اعمال نظر ما چیست؟ سازوکار اعمال نظر هیئت نمایندگی مشخص شود. اتاق یکسری وظایف قانونی دارد. ما هیچ کاری با تکالیف خود انجام ندادیم و در نظارت ضعیف عمل کردیم. ما باید هیئت مدیره را دو ساله کنیم. این باعث می شود دوستان فکر کنند که صندلی ناپایدار است و بهتر کار می کند و ما دموکراسی داریم.
اجازه نمی دهیم اتاق بازرگانی به پناهگاه سیاسیون تبدیل شود
حاجی آقامیری گفت: دو ماه از آغاز به کار دهمین دوره مجلس نمایندگان ایران می گذرد. ما به عنوان وکلای فعالان اقتصادی متعهد هستیم در شرایط سخت که عرصه بر کارآفرینان تنگ است، پشتیبان و صدای شما باشیم. بیایید وکیل باشیم و یک دادگاه کارآمد بسازیم. برای رسیدن به این اهداف شرایط زیادی وجود دارد. اما هیچ یک از این اهداف بدون استقلال امکان پذیر نیست. چیزی که در این دو ماه درباره آن صحبت شد.
وی گفت: برخی فکر می کنند اتاق در این دو ماه فرصت های زیادی را از دست داد. اما من فکر می کنم مجلس دهم کار درخشانی برای محافظت از رای شما انجام داد. همه با دلسوزی از هیئت قانونی و منتخب حمایت کردند. هیئت مدیره علاقه مند به تعامل با دولت بود و رئیس گرا نیست و عزم خود را برای تقویت و کمک به اقتصاد ملی جذب کرده است. شما رئیس همه هیئت ها هستید.
حاجی آقامیری افزود: واحد دوربین بستگی به عملکرد آن دارد. شرایط نابسامان اقتصادی حامیان و مخالفان را ایجاب می کند که با یکدیگر همکاری کنند. تنها می توان از دوگانه های اتاق تهران، شهرستان و… عبور کرد. بدین ترتیب. اتاق یک نهاد سیاسی نیست. یک گروه اقتصادی است که در راستای منافع ملی عمل می کند. اجازه نمی دهیم اتاق بازرگانی به پناهگاه سیاسیون تبدیل شود. حمایت از هیئت مدیره حمایت از فرد نیست. حمایت خودمان استقلال ما را از بین ببرید. حتی اگر مجبور به پرداخت هزینه باشیم. ما باید یک اتاق کارآمد بسازیم. اتاقی نه درگیر دیروز بلکه درگیر فردا.
خدا را شکر می کنم که تیر کلاهبرداران در اتاق موفق نشدند
کهولی گفت: خدا را شکر می کنم که تیر جنایتکاران داخل اتاق موفق نشدند. پنج درخواست ساده در حوزه دیپلماسی اقتصادی از دوستان هیئت رئیسه و کمیسیون ها دارم. در دو سال گذشته انتقاداتی داشتیم که باید به برخی از آنها رسیدگی شود. در زمینه توسعه تجارت خارجی مهمترین ابزاری که در دست اتاق است اتاق های مشترک ماست. تعداد اتاق های مشترکی که قادر به انجام وظایف خود بودند از انگشتان یک دست تجاوز نمی کند. باید با فعال سازی اتاق های مشترک مشکلات باقی مانده اقتصاد را حل کنیم.
وی گفت: درخواست دوم ما این است که فضایی برای مذاکرات بین المللی دولت وجود نداشته باشد. امیدواریم هیئت مدیره فضا را برای گفتگوهای بین المللی باز کند. موضوع دیگر سرمایه گذاری خارجی است. معتقدم کمیته سرمایه گذاری اتاق باید برای تسریع در محورهای تفاهم بین المللی تلاش کند. محور چهارم توسعه صادرات فنی و مهندسی است، فکر می کنم هم هیات مدیره و هم کمیسیون ساخت باید به این موضوع توجه کنند.
کهولی اضافه کرد: در پایان امیدواریم در همان بدنه سازمانی ناب داشته باشیم که هیئت مدیره برنامه آنها را پیگیری می کند.
خوشحال می شوم بعد از دو سال اعضای شورای نمایندگی ما را ارزیابی کنند و اعتماد یا بی اعتمادی خود را به ما اعلام کنند.
صلاح ورزی رئیس اتاق ایران در این نشست گفت: در خصوص بودجه اتاق نیز در سال های گذشته منتشر و روی سایت قرار گرفت. از سال جاری یادداشت های توضیحی نیز منتشر خواهد شد. ما همچنین موافقیم که فرآیندها در اتاق بوروکراسی پیچیده است. اصلاح ساختار اتاق یکی از برنامه های اتاق دهم است.
وی ادامه داد: رای هیات رئیسه منتخب رای موافق برنامه ها بود. من به عنوان یکی از اعضای هیات مدیره خوشحال خواهم شد که بعد از دو سال اعضای هیات مدیره ما را ارزیابی کنند و اعتماد یا بی اعتمادی خود را به ما اعلام کنند. برنامه های جدی برای حضور در نشست های بین المللی داریم.
تهدید به مصادره اموال فعالان اقتصادی به نفع کشور نیست
صلاح ورزی افزود: این روزها بحث صادرات با کاهش رقابت پذیری کالاهای صادراتی به ویژه در کشور عراق مواجه است. برخی سیاست های بانک مرکزی باعث کاهش رقابت پذیری محصولات ایرانی در عراق شده است. دولت باید در این زمینه کمی فعال تر باشد. نکته دیگر نیاز تامین ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی در نیما است. اما می دانیم که بسیاری از محصولات کشاورزی از مواد ارزان قیمت و یارانه ای بی بهره اند. الزام تامین ارز این کالاها در نیما باعث خروج صادرکنندگان از صادرات می شود.
وی گفت: همه دست اندرکاران کشور باید وقت و تلاش خود را صرف کنند تا زمینه جذب سرمایه فراهم شود. بنابراین مصادره دارایی های شرکت به نفع کشور نیست. بحث حمایت از دارایی موضوعی است که سرمایه گذاری را تقویت می کند.
صلاح ورزی افزود: تهدید به مصادره اموال فعالان اقتصادی در شرایطی که نه مقام معظم رهبری و نه سران قوا چنین برخوردی ندارند به نفع کشور نیست. قانون پایانه های تجاری یکی دیگر از موضوعات مهم در کشور است. بر اساس این قانون مرجع نهایی ثبت، صدور استعلام و صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان است. در حال حاضر اکثر بازیگران بزرگ اقتصادی در سامانه مودیان حضور و فعالیت دارند. از دولت محترم می خواهیم که اهداف اصلی قانون یعنی حذف حسابرسی مرکزی در نظام مالیاتی کشور را فراموش نکند.
تشدید واردات و مهار قیمت ها یکی از پیامدهای احتمالی جدایی وزارت صمت است.
صلاح ورزی همچنین گفت: در خصوص تفکیک حریم خصوصی باید بگویم از زمانی که موضوع مطرح شد، اتاق سعی کرد نظرات اعضا و تشکل ها را جمع آوری کند. اکثر فعالان اقتصادی موافق تفکیک این وزارتخانه نیستند. این تفکیک مانع از اتخاذ سیاست های یکپارچه در حوزه تجارت و تولید می شود.
وی افزود: تشدید واردات و مهار قیمت ها از پیامدهای احتمالی این سیاست خواهد بود. ما معتقدیم که گسترش هیئت حاکمه نتیجه اجتناب ناپذیر این جدایی خواهد بود. پیشنهاد ما این است که در دو سال باقی مانده، وقت آمارگیران به هماهنگی بیشتر اختصاص داده شود.
شاه وایسی به عنوان دبیرکل اتاق بازرگانی ایران معرفی شد
شاه وایسی از سوی حسین سله ورزی به عنوان دبیرکل اتاق بازرگانی ایران معرفی شد.
چارچوب اقتصادی محصول یک روز و یک دولت نیست. در ایران محصول تمام سیاست های تجاری، مبادله ای، مالی و پولی 60 سال اخیر است.
قاسمی رئیس مرکز تحقیقات اتاق ایران گفت: همه می شنویم که قرار است کشور راهبرد توسعه صنعتی داشته باشد. این سخنان تقریباً پنج دهه است که تکرار شده است. اما واقعیت این است که این موضوع به موضوع بحث تبدیل شده است. برای آخرین بار، دو سال پیش، مقام معظم رهبری به قائم مقامی مأموریت داشتند نقشه راه توسعه صنعتی را ارائه دهند. آنجا بود که سعی کردیم شبکه اقتصاد ایران را به نمایش بگذاریم.
وی افزود: شبکه اقتصادی یعنی کشاورزی، صنعت، خدمات و… چگونه در هم تنیده شد؟ آیا با هم مرتبط هستند یا خیر و این رابطه در چه حدی است؟ چارچوب اقتصادی محصول یک روز و یک دولت نیست. در ایران محصول تمام سیاست های تجاری، مبادله ای، مالی و پولی 60 سال اخیر است. مسئولان کشور و فعالان اقتصادی برای حضور در این شبکه هر چه از دستشان بر می آمد انجام دادند و این نشان می دهد که هیچ برنامه ای نبوده است. کشور نقشه ندارد و مردم بر اساس سود، انگیزه و … کار می کردند.
منبع: اقتصاد آنلاین