در یک مطالعه جدید، دانشمندان دریافتند که استفاده طولانی مدت از داروهای ضد رفلاکس که اسید معده را کاهش می دهند، می تواند خطر زوال عقل را پس از حداقل 4.5 سال افزایش دهد.
گروهی از محققان دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه مینه سوتا در ایالات متحده دریافتند افرادی که برای مدت طولانی از داروهای ضد رفلاکس استفاده می کنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به زوال عقل هستند.
Kamakshi Lakshminarayan، سرپرست تیم تحقیق، گفت: «اگرچه ما ارتباطی با مصرف کوتاه مدت پیدا نکردیم، اما متوجه شدیم که استفاده طولانی مدت از این داروها با افزایش خطر زوال عقل مرتبط است.»
در این مطالعه، دانشمندان بیش از 5700 فرد 45 ساله و بالاتر را که در شروع مطالعه دچار زوال عقل نبودند، مورد بررسی قرار دادند. آنها این افراد را با توجه به مصرف یا عدم مصرف دارو و مدت زمان مصرف آن به چهار گروه تقسیم کردند. سپس آنها را به طور متوسط 5.5 سال دنبال کردند.
داروهای ضد رفلاکس ممکن است خطر زوال عقل را پس از 4.4 سال افزایش دهند
در نهایت، افرادی که بیش از 4.4 سال از داروهای ضد رفلاکس استفاده می کردند، 33 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل بودند. با این حال، کسانی که کمتر از 4.4 سال از این داروها استفاده کردند، با خطر بالاتری مواجه نشدند.
Lakshminarayan می گوید: “در حالی که چندین راه برای درمان ریفلاکس وجود دارد، مانند مصرف آنتی اسیدها، حفظ وزن مناسب، اجتناب از وعده های غذایی آخر شب و مصرف برخی غذاها، رویکردهای مختلف ممکن است راه حل برای همه نباشد. افرادی که این داروها را مصرف می کنند باید با پزشک خود صحبت کنند. قبل از ایجاد هر گونه تغییری، پزشک خود را انجام دهید و با آنها در مورد خود صحبت کنید، برای آنها مهم است که در مورد بهترین درمان ممکن برای آنها مشاوره دریافت کنند، زیرا قطع ناگهانی این داروها می تواند باعث بدتر شدن علائم شود. [ریفلاکس]بودن.”
البته یکی از محدودیت های این مطالعه این بود که محققان تنها سالی یک بار از شرکت کنندگان سوال کردند که چه داروهایی مصرف می کنند. Lakshminarayan می گوید: برای تایید این یافته ها و بررسی دلایل احتمالی ارتباط بین داروهای مهارکننده پمپ پروتون و افزایش خطر زوال عقل، به تحقیقات بیشتری نیاز است.
نتایج این تحقیق در مجله Neurology منتشر شده است.
منبع: یورونیوز