راهکارهای درمانی برای کنترل کبد چرب غیر الکلی! / بررسی علائم و روش های درمان خانگی!

بیماری کبد چرب که به تازگی به یکی از معضلات افراد تبدیل شده است. این بیماری به دو نوع تقسیم می شود و هنوز دلیل تجمع چربی در کبد مشخص نشده است. در ادامه بیشتر به این بیماری و راهکارهای درمان آن می پردازیم.

بیماری کبد چرب غیر الکلی به دلیل تجمع چربی در کبد ایجاد می شود. هیچ دارویی برای درمان این بیماری وجود ندارد، اما رژیم غذایی و تغییر سبک زندگی یکی از موثرترین راه‌ها برای کنترل و مدیریت این بیماری است.

از جمله بیماری های رایج کبدی می توان به بیماری کبد چرب اشاره کرد که شامل دو نوع مختلف الکلی و غیر الکلی است. بیماری کبد چرب الکلی ناشی از مصرف زیاد الکل است. کبد چرب غیر الکلی هیچ ارتباطی با مصرف الکل ندارد. در حالی که محققان هنوز مطمئن نیستند که دقیقاً چه چیزی باعث تجمع چربی در کبد می شود، علائم زیر در افراد مبتلا به این بیماری شایع تر است: چاقی، دیابت نوع 2، کلسترول بالا و فشار خون بالا.

درمان های طبیعی برای بیماری کبد چرب

اگر کبد چرب دارید، به یاد داشته باشید که همه رژیم ها و مکمل ها برای کبد شما مفید نیستند. مهم است که قبل از هر گونه درمان جایگزین با پزشک خود مشورت کنید. در اینجا چند درمان خانگی برای کبد چرب آورده شده است:

1. کاهش اضافه وزن

بر اساس مطالعه آمریکایی بیماری های کبد (AASLD) در سال 2017، کاهش وزن مهمترین اقدام در بهبود و کاهش علائم بیماری کبد چرب غیر الکلی محسوب می شود. بر اساس این مطالعات، افراد مبتلا به چاقی و بیماری کبد چرب غیر الکلی باید 3 تا 5 درصد از وزن بدن خود را کاهش دهند تا تجمع چربی در کبد کاهش یابد. همچنین کاهش 7 تا 10 درصد وزن بدن می تواند التهاب و سایر علائم کبد چرب غیر الکلی مانند فیبروز را بهبود بخشد.

2. پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای

مطالعات انجام شده در سال 2017 نشان می دهد که رژیم غذایی مدیترانه ای در کاهش کبد چرب حتی بدون کاهش وزن موثر است و از دیابت نوع 2، کلسترول و فشار خون بالا جلوگیری می کند.

این رژیم بر روی انواع غذاهای گیاهی و چربی های سالم تمرکز دارد. میوه ها و سبزیجات، چربی های سالم، غلات کامل، ماهی و گوشت بدون چربی نقش مهمی در این رژیم دارند.

3. نوشیدن قهوه

طبق تحقیقات انجام شده در سال 2016، قهوه فواید محافظتی زیادی برای کبد دارد. به ویژه، تولید آنزیم های کبدی را تحریک می کند که با التهاب مبارزه می کنند. مصرف منظم قهوه آسیب کلی کبد را در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی کاهش می دهد.

4. ورزش و تحرک

بر اساس مطالعات انجام شده، بیماری کبد چرب غیر الکلی در افرادی که به طور کلی سبک زندگی کم تحرک دارند، شایع تر است. عدم تحرک نیز در شکل گیری بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و چاقی موثر است.

برای جلوگیری از این خطرات، 5 روز در هفته حدود 30 دقیقه ورزش کنید یا پیاده روی کنید.

5. پرهیز از مصرف شکر

از محصولاتی مانند کیک، کلوچه، دونات، بستنی، غلات شیرین و نوشیدنی های ورزشی و انرژی زا اجتناب کنید. قندهای رژیمی مانند فروکتوز و ساکارز با بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط هستند و می توانند در طول زمان به تجمع چربی در کبد کمک کنند.

6. نگه داشتن کلسترول در محدوده نرمال

بر اساس مطالعه ای در سال 2012، بیماری کبد چرب غیرالکلی می تواند مدیریت کلسترول را برای بدن دشوارتر کند و خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.

سعی کنید برای کمک به مدیریت کلسترول و درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی، مصرف انواع خاصی از چربی را محدود کنید. چربی های محدود شامل چربی های اشباع شده (موجود در گوشت قرمز و لبنیات پرچرب) و چربی های ترانس (موجود در غذاهای سرخ شده) است.

7. مصرف مکمل های امگا 3

با محدود کردن چربی های ناسالم، می توانید انواع دیگری از چربی ها را مصرف کنید. اسیدهای چرب امگا 3 چربی های غیراشباع چندگانه ای هستند که در غذاهایی مانند ماهی های چرب و برخی مغزها و دانه ها یافت می شوند. این روغن ها فواید سلامت قلب دارند و برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی توصیه می شود. زیرا باعث کاهش چربی کبد و افزایش سطح کلسترول می شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *