به گزارش پی ام آپ، لایحه برنامه هفتم توسعه در کمیسیون تلفیق مجلس در حال بررسی است. بر اساس این طرح دولت موظف است ظرف پنج سال از برنامه هفتم سالانه یک میلیون واحد مسکونی و ظرف پنج سال پنج میلیون واحد مسکونی احداث کند.
بر اساس این طرح، در برنامه هفتم توسعه، 15 درصد از ساخت و ساز مسکن باید صنعتی و 300 هزار مسکن حمایتی، 200 هزار مسکن روستایی، 100 هزار مسکن در بافت فرسوده و 400 هزار نوع مسکن که در مجموع سالانه یک میلیون واحد مسکونی است، باشد. برنامه هفتم در نظر گرفته شده است.
در چارچوب مفاد برنامه هفتم، پرداخت سالانه 20 درصد تسهیلات بانکی به بخش مسکن است. کمیسیون تلفیق همچنین تصویب کرد که با برنامه ریزی دولت، مدت زمان خانه دار شدن افراد به 12 سال کاهش می یابد. در حال حاضر به گفته مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه، اگر فردی تمام درآمد خود را پس انداز کند، ظرف 30 سال در شهرهای اصلی کشور خانه خواهد داشت و اگر این روند بر اساس استانداردها باشد. اگر لازم باشد و انسان یک سوم درآمدش را پس انداز کند، ۹۰ سال دیگر خانه دار می شود.
وی با اشاره به موضوع تحویل رایگان زمین برای اقشار حمایتی در لایحه برنامه هفتم توسعه، ادامه داد: در این بند کمیسیون تصویب کرد که افراد در نظر گرفته شده در دهک های 1 تا 3 زمین رایگان یا سال زمینی 99 دریافت کنند. در روستاها کمیسیون این وظیفه را به بنیاد مسکن محول کرد تا در برنامه هفتم زمین رایگان برای حمایت از طبقات در روستاها در نظر گرفته شود.
یوسفی همچنین با بیان اینکه تسهیلات بهسازی و نوسازی روستایی در لایحه برنامه هفتم توسعه گنجانده شده است، گفت: در این بند، کمیسیون دولت را مجبور کرد تا پیش بینی سالانه 200 هزار واحد مسکونی – با سود 5 درصدی – را در سال 2018 ارائه کند. در برنامه هفتم، توسعه را در نظر بگیرید.
بنابراین گزارش، دولت طرح نهضت ملی مسکن را با هدف ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در مدت چهار سال اجرا می کند. طبق آخرین آمار یک میلیون و 785 هزار واحد زمین تحویل داده شده است. در بخش ساختمان 443 هزار واحد با سازنده قرارداد، 326 هزار واحد دارای پروانه ساخت و 182 هزار واحد در مرحله فونداسیون است.
همچنین سایر نهادها و سازمانهای مرتبط با حوزه مسکن، رسالت خود را در زمینه تأمین مسکن انجام میدهند. در این بخش بنیاد مسکن در نظر دارد در سال 1410 بهسازی تمامی منازل روستایی را جشن بگیرد که در حال حاضر 54 درصد از واحدهای روستایی بهسازی شده است. پرداخت وام ساخت و ساز 200 میلیون تومانی با سود 5 درصد و مستندسازی تمام خانه های روستایی در پایان برنامه هفتم توسعه از دیگر برنامه های بنیاد است.
شورای اسلامی برای کنترل بازار ملک و قیمت اجاره بها در حال بررسی لایحه ای است که در حال حاضر با اعتراض شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام مواجه است و پس از رفع ایرادات به تصویب می رسد.