از مقبره های فراعنه باستان تا مدال های قهرمانان المپیک، مردم همیشه مجذوب طلا بوده اند. در واقع نمی توان تصور کرد که هر چیز دیگری در دنیا این همه خواسته داشته باشد. این
از تاج پادشاهان گرفته تا مجسمه های برندگان اسکار، همه چیز طلاست. ردپای طلا را در هر حوزه فرهنگی و اقتصادی می بینیم، از بلیط گرفته تا سکه طلا تا دستبند طلا.
زنان اغلب جذب طلا می شوند و عاشق آن هستند
گفته می شود که طلا در اصل از ذرات ستاره ای ریز تشکیل شده است و خواص فیزیکی طلا فوق العاده است. طلا به راحتی به اشکال مختلف تبدیل می شود، اما دمای ذوب آن بسیار بالاتر از قلع و سرب است.
طلا هرگز زنگ نمی زند و یک فلز رسانای قوی است، به همین دلیل است که در صنعت الکترونیک کاربرد زیادی دارد.
بدون شک قطعات کوچک طلا در تلفن همراه شما وجود دارد و البته طلا یک فلز کمیاب است.
در واقع، احتمالاً تمام طلاهای یافت شده روی زمین را می توان در یک ظرف مربعی به طول 23 متر در یک طرف قرار داد.
به دلیل نادر بودن آن، بیشتر اوقات به عنوان یک ارز رایج استفاده می شود. امروزه نمی توان به کافه یا رستوران رفت و قبض را با سکه های طلا پرداخت کرد، اما طلا همچنان یکی از بهترین و مطمئن ترین راه ها برای ذخیره دارایی ها در زمان سقوط بازار است و کشورهای مختلف هنوز برای اثبات قدرت و توان خود طلا ذخیره می کنند.
ما شیفته طلا هستیم و آن را بیش از حد دوست داریم. کافی است داستان پادشاه میداس را به یاد بیاوریم که خواستار تبدیل هر چیزی که به آن دست می زند به طلا تبدیل شود و تاوان این درخواست را با تبدیل دخترش به مجسمه ای طلایی پرداخت.
فاتحان اسپانیایی آمریکا را در جستجوی طلا ویران کردند
فاتحان اسپانیایی آمریکا را در جستجوی طلا ویران کردند. آنها با اعمال خشونت و ظلم نسبت به اینکاها، مایاها و آزتک ها توانستند 100 تن طلا را برای پادشاهان اسپانیا غارت کنند که به قیمت های امروزی حدود 5 میلیارد پوند بود. آنها بیشتر غارت طلا را ذوب کردند و آثار هنری و جواهرات ارزشمند هنری بی شماری را از بین بردند.
در قرن نوزدهم، طلا به وسوسه متفاوتی برای مردان و زنان تبدیل شد، بنابراین آنها به دنبال طلا به مناطق بکر مانند کالیفرنیا و استرالیای جنوبی سرازیر شدند.
برخی از آنها بسیار خوش شانس بودند. در سال 1872، برنهارد هولترمن یک قطعه طلا به وزن بیش از 289 کیلوگرم در استرالیا پیدا کرد، در حالی که بقیه کاوشگران تنها قطعات کوچک طلا را از بین می بردند.
کاوشگرانی که طلاهایی را که با بیلهایشان پیدا کرده بودند فروختند، ثروت واقعی را به پایین آوردند. در آن سال ها زندگی بومیان این مناطق با تهدید و ترس همراه بود و اغلب مورد حمله قرار می گرفتند و از سرزمین خود رانده می شدند تا راه را برای این صنعت جدید باز کنند.
طلا و جنگ در طول تاریخ دست به دست هم داده اند. برخی از جنگ ها و درگیری های جهانی بر سر منابع طلا آغاز شده است. به عنوان نمونه می توان به جنگ خونین بوئرهای اول و دوم با آفریقای جنوبی از سال 1899 تا 1902 اشاره کرد و در طول جنگ جهانی دوم، نازی ها و ژاپنی ها مقدار زیادی طلا را به سرقت بردند که بیشتر آنها هرگز پیدا نشد.
وقتی دولت ها طلا نمی دزدند، دزدها وارد بازی می شوند.
یکی از بزرگترین سرقتها در تاریخ بریتانیا، سرقت برینکسمات در سال 1983 بود، زمانی که شش مرد مسلح به انباری در نزدیکی فرودگاه هیترو حمله کردند.
سارقان با 6800 شمش طلا در 76 جعبه از انبار متواری شدند.
اکثر اعضای این باند هرگز دستگیر نشدند و طلاهای سرقت شده نیز هرگز کشف نشد. حدس زده می شود که مقداری از آن را ذوب کرده و با مس مخلوط کرده اند تا منشا آن پنهان شود.
طلا علاوه بر دزدی و قاچاق از منابع مختلف در سراسر جهان به تاراج می رود. استخراج طلا انرژی زیادی مصرف میکند و استخراج طلا از معادن طلا، انتشار آلایندههای 28 میلیون خودرو را هر ساله در هوا آزاد میکند.
استخراج طلا از معادن باعث آلودگی رودخانه ها، تخریب اکوسیستم ها و انتشار آلاینده های بسیار خطرناک و سمی مانند جیوه در هوا می شود مگر اینکه با دقت و وسواس زیاد انجام شود.
استخراج غیرقانونی معدن در مقیاس کوچک مردم را به این باور می رساند که اکثر کارگران این معادن کودکانی هستند که در برخی از فقیرترین کشورهای جهان مجبور به انجام چنین کارهای خطرناک و تهدید کننده زندگی می شوند.
دفعه بعد که به دنبال هدیه دادن تکه ای از این فلز گرانبها و براق برای تولد، عروسی یا خیریه هستید، شاید لحظه ای به سرنوشت و تاریخ طلا فکر کنید. شیفتگی انسان به این فلز براق منجر به خشونت، استثمار و تخریب شده است.
اگر گذشته تاریک طلا را بشناسیم، شاید بتوانیم هوشمندانه تر از آن استفاده کنیم.
منبع: بی بی سی