کمبود ویتامین D در بدن ارتباط نزدیک و مستقیمی با ایجاد دیابت، آلزایمر، اختلالات باروری، ام اس، پوکی استخوان و ضعف سیستم ایمنی دارد.

به گزارش مهر، فرناز مشیری متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه کمبود ویتامین D در کشور شایع است و می تواند آسیب های زیادی به سلامتی وارد کند، خاطرنشان کرد: کمبود ویتامین D باعث برخی اختلالات باروری و کاهش یا از بین رفتن تعداد اسپرم در مردان و ناباروری می شود. پیش خواهد آمد.

ویتامین D محلول در چربی است و بروز دیابت، ام اس، آلزایمر و برخی سقط جنین نیز ارتباط مستقیمی با کمبود این ویتامین در بدن دارد.

عضو هیئت پزشکی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه به دلیل کمبود ویتامین D در بدن سالمندان نگران بیماری آلزایمر هستم، افزود: میزان دقیق این ویتامین در بدن باید با یک عدد اندازه گیری شود. آزمایش خون، اما اگر آلزایمر به دلیل کمبود این ویتامین رخ دهد، تقریبا غیر قابل درمان و غیر قابل کنترل می شود.

مشیری تاکید کرد: خوردن یک دوز ویتامین D به عنوان مثال 50 هزار دوز یک بار در ماه یا دو هفته یکبار اشتباه است و عواقب خاص خود را دارد.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی با بیان اینکه به افرادی که دچار کمبود یا سوء جذب ویتامین D هستند باید تزریقی یا خوراکی با دوز بالا داده شود، گفت: البته آمپول های خوراکی بهتری در دنیا وجود دارد.

خوردن 50000 دوز قرص یا کپسول ژله ای ویتامین D به مدت طولانی (ماهانه یا هفتگی) باعث افزایش ناگهانی حجم خون این ویتامین و سپس کاهش سریع آن می شود.

مشیری با بیان اینکه به افراد مبتلا به کمبود ویتامین D توصیه می شود هر شب قبل از خواب از قرص های خوراکی حاوی 1000 واحد ویتامین D استفاده کنند، گفت: مصرف ویتامین D در صبح و ظهر توصیه نمی شود، اما متاسفانه برخی افراد مصرف می کنند. سوء تفاهم کن.” انجام می دهند؛ باید دانست موثرترین زمان برای غذا خوردن شب است.

این جراحی لاپاراسکوپی و فلوشیپ زیبایی زنان با تاکید بر اینکه این ویتامین به میزان مناسب مصرف می شود، افزود: هورمون پاراتیروئید در شب از غده کوچکی که در پشت غده تیروئید قرار دارد ترشح می شود که وظیفه آن افزایش کلسیم خون است؛ بنابراین این هورمون در طول شب ترشح می شود. به این ترتیب، در همان فرآیند (سونامی استخوان)، مواد معدنی استخوان همراه با کلسیم تجزیه می شوند. در نهایت، کمبود کلسیم و نمک های معدنی در استخوان ها یکی از دلایل اصلی پوکی استخوان است.

عضو انجمن زنان و زایمان ایران گفت: قرص ویتامین D با دوز 1000 واحدی هر شب یا طبق تجویز پزشک از تاثیر بد هورمون پاراتیروئید بر روی استخوان های بدن جلوگیری می کند.

مشیری تاکید کرد: مصرف هر نوع تونیک، مکمل و ویتامینی شمشیر دولبه است اما در صورت استفاده صحیح و مناسب اثرات مفیدی خواهد داشت. مصرف زیاد یا کمبود آن در بدن آسیب های جبران ناپذیری در بدن به همراه دارد.

وی در پایان یادآور شد: برای جلوگیری از تأثیر «بد» هورمون پاراتیروئید بر استخوان ها، ویتامین D باید هر شب به مقدار مناسب مصرف شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *