زهرا علی اکبری در روزهای اخیر قیمت ارز با کاهش جزئی همراه بوده و برخی معامله گران می گویند در ابتدای دومین ماه تابستان قیمت هر دلار بین 47 تا 48 هزار تومان است.
کاهش نرخ ارز در حالی است که بازارهای ایران از افزایش قیمت کالاهای مصرفی و افزایش قیمت لبنیات در روزهای اخیر و افزایش قیمت مرغ نیز در جلسه علنی مجلس خبر می دهند. به عنوان مثال سخنگوی شورای اسلامی شهر توامان هم از گرانی مرغ گلایه داشت و هم از کمیاب شدن مرغ. مرغ صد هزار تومانی در کنار گرانی گوشت و مانور گران در سایر کالاها قیمت تمام شده سبد مصرفی را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
سید کمال سیدعلی معاون سابق ارزی رئیس جمهور در گفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره دلایل کاهش نرخ ارز در بازار گفت: بی شک اخبار منتشر شده مبنی بر آغاز مذاکرات ایران و غرب بیشترین تاثیر را در کاهش نرخ ارز در بازار داشته است. لازم به ذکر است که قیمت ارز در یک بازه زمانی بسیار بیشتر از ارزش واقعی آن افزایش یافت که باعث شد با کاهش التهاب و بهبود شرایط ارزی ایرزن شاهد کاهش قیمت در بازار باشیم.
به خواندن ادامه دهید:
وضعیت عجیب بازار کار ایران/ نرخ بیکاری زنان 70 درصد بیشتر از مردان است
دستور خروج از بازارهای طلا، سکه، فارکس و سهام / سرمایه گذاران در کدام بازار بیشترین ضرر را داشته اند؟
آیا قیمت دلار واقعی است؟
وی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت ارز در شرایط فعلی واقعی است یا خیر؟ وی گفت: هر قیمتی که در بازار معامله شود واقعی است. حتی در حال حاضر نیز معتقدم نرخ ارز واقعی است، زیرا رویدادهای اخیر عملاً قیمت ارز را کاهش داده است.
وی در توضیح این مطلب افزود: جدای از اخبار منتشر شده مبنی بر مذاکرات و آزادسازی منابع ایران در عراق با چراغ سبز آمریکا، شاهد این هستیم که صادرات نفت ایران افزایش یافته و فکر می کنم روزانه بین یک میلیون و هفتصد تا یک میلیون و هشتصد هزار بشکه نفت از کشور صادر می شود. حتی اگر 20 درصد تخفیف در فروش نفت بگیریم، باز هم درآمد نفت قابل توجه است. علاوه بر این، درآمد صادرات غیرنفتی ایران حدود 40 میلیارد دلار است و با توجه به کاهش شدید تقاضا و مهار آن در همه بخشها، بعید است قیمت در حال حاضر فراتر از این باشد.
وی با اشاره به اینکه موضوع کشش قیمتی نیز باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: اینطور نیست که قیمت ارز مدام بالا برود و اتفاقی در اقتصاد رخ ندهد، تجربه نشان داده است که اقتصاد ایران اصلا با دلار بالای پنجاه هزار تومان و غیره سازگاری ندارد. با این نرخ دلار هیچکس قدرت خرید چیزی در اقتصاد ایران را ندارد و در نتیجه بازارها راکد هستند.
سیدعلی گفت: «شرایط رکودی موجود در بازارها از بازار ملک گرفته تا ارز و بورس نیز متاثر از این مشکل است.» اقتصاد ایران مقاومتی برای افزایش قیمت ارز ندارد.
پیشنهاد افزایش نرخ سود
وی با اشاره به خروج نقدینگی از بورس گفت: در شرایطی که بازار ارز و ملک در رکود است، دولت باید برای جذب نقدینگی تدبیری بیندیشد به ویژه اینکه بورس از نقدینگی محروم است و باید به این وضعیت توجه ویژه شود.
این مقام سابق بانک مرکزی در توضیح این موضوع افزود: شاید بهترین راه افزایش 26 تا 27 درصدی سود سپرده های بانکی باشد تا پول خروجی از بورس به بانک برود و مشکل بزرگتر نشود.
وی همچنین به رشد تورم ریالی اشاره کرد و گفت: اگر تورم افزایش یابد، مشکل رشد سریع نقدینگی و غیره کنترل نشود، باید در نظر داشت که قیمت ارز در بلندمدت محکوم به افزایش است، اما تاثیر اخباری مانند اخبار مذاکرات و غیره نشان می دهد که جامعه ایران همچنان به بهبود شرایط و ایجاد ثبات اقتصادی امیدوار است.
۲۲۳۲۲۳