در آن لحظه تابلوی سهراب سپهری بیست و یک میلیارد فروخته شد در تاریخ ثبت شد سهراب سپهری شاعر و نقاش هماهنگ با طبیعت است و روحش سرشار از عشق و زلال است.
هفدهمین دوره حراج تهران با ارائه 110 اثر برگزار شد و تابلوی سهراب سپهری به عنوان گرانترین اثر حراج به ثبت رسید. در این حراج دو اثر از سهراب که یکی 21.3 میلیارد تومان و دیگری 12.4 میلیارد تومان فروخته شد، جزو گران ترین آثار هستند.
در آن لحظه تابلوی سهراب سپهری بیست و یک میلیارد فروخته شد
گران ترین تابلوی سهراب سپهری با قیمت 21 میلیارد
سهراب سپهری که نقاشی را از کودکی آغاز کرده است، مشهورترین نقاشی های او در موزه های جهان نگهداری می شود.
گران ترین تابلوی سهراب سپهری در هفدهمین دوره حراج تهران
سهراب سپهری درباره نقاشی خود گفت:
پدرم… نقاشی می کشید. خوب نوشته شده بود تار می نواخت. او مرا به نقاشی عادت داد… در دبیرستان نقاشی جدی تر شد. تماس رنگ نقطه روشنی در تاریکی هفته بود.
نقد و بررسی فیلم «خان دوست» کجاست؟
سادگی شعر سهراب گواه ساده زیستی اوست. او در نقاشی هایش از اصل سادگی پیروی می کرد. سهراب آب روان است. سهراب آینه است. سهراب بهشت است. روح سهراب مثل هر چیزی که در طبیعت وجود دارد زلال است.
زندگی نیست جز نم نم نم نم بهاری
زندگی جز دیدن دوست نیست
زندگی جز عشق نیست
جز دوست داشتن کسی
وگرنه هر خاری
شما به اندازه کافی زندگی کرده اید
زندگی تجربه های تلخ زیادی دارد
دو یا سه لاین و باند عقب
و به اندازه یک زندگی در بیابان است
چه کرده ایم و چه خواهیم کرد
در این مناسبت کوچک!؟
تابلوی سهراب سپهری 21 میلیارد فروخته شد
در آن لحظه تابلوی سهراب سپهری بیست و یک میلیارد فروخته شد
علاوه بر شعرهایش، تفسیر او از زندگی در نقاشی هایش نیز مشهود است. عشق زندگی کرد و تمام زیبایی های دنیا را چون صندوقچه ای گرانبها در وجودش نگه داشت. تعبیر او از عشق زیبایی سادگی است.
زیبا یعنی چی؟ “زیبا” تعبیری عاشقانه از اشکال و عشق است، فقط عشق شما را با گرمای یک سیب آشنا می کند.
بهترین فیلم های عباس کیارستمی; از خارق العاده ترین فیلمساز سینمای ایران چه می دانید؟
در نقاشی های سهراب نور و سایه از ارزش یکسانی برخوردارند. هر دو به یک اندازه مورد بی مهری او هستند. سهراب در نقاشی هایش بر رنگ ذاتی طبیعت تاکید دارد. به همین دلیل است که در نقاشیهای او هیچ سبزی با سایه رنگ نمیگیرد و هیچ نوری نمیتواند رنگ خانههای کاهگلی در بیابان را بیرنگ یا محو کند. آنها با رنگ های طبیعی گل ها و کمرنگ شدن آنها در وسعت کویر مطابقت دارند.
اگر سهراب سپهری بهشت زمین است عباس کیارستمی است. برای این دو هنرمند، تأمل در هنرشان امری ضروری در زندگی هر انسانی است تا انسان بتواند خود را در سادگی هر اصل هستی بیابد و خود را با زلالی معرفت و عشق پیوند دهد.
به خواندن ادامه دهید: