با در نظر گرفتن افزایش جوجه‌ریزی در دو ماه اخیر، پیش‌بینی می‌شود که در هفته‌های آینده با افزایش تولید مرغ، عرضه آن افزایش یابد و در نتیجه، قیمت آن کاهش خواهد یافت.

 

به نقل از شمانیوز، به گزارش پی ام آپی، در هفته های اخیر قیمت مرغ افزایش یافته به طوری که قیمت این محصول پروتئینی به بیش از 95 هزار تومان و تا 100 هزار تومان رسیده است، در حالی که قیمت مصوب مرغ کیلویی 73 هزار تومان است. بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار، اما بازار چندان این سرعت را دنبال نمی کند.

تولیدکنندگان و فعالان صنعت طیور و طیور یکی از مهمترین دلایل افزایش قیمت مرغ را کاهش جوجه ریزی، گرانی هزینه تولید، تحویل زودتر مرغ تولید شده با وزن کمتر به کشتارگاه می دانند. پرورش دهندگان مرغ و افزایش تقاضا و کاهش عرضه.

کاهش جوجه کشی و هزینه بالای جوجه های یک روزه ممکن است با رشد جوجه کشی که در بهار امسال اتفاق افتاد جبران شود و اکنون اتحادیه ها پیش بینی می کنند قیمت ها در ماه آینده کاهش یابد.

طبق اعلام اتحادیه تولیدکنندگان جوجه یکروزه جوجه کشی در خرداد و تیر بنابراین امسال بیش از نیاز کشور انجام شده است مرداد در ماه شاهد افزایش تولید و حتی مازاد عرضه مرغ در بازار خواهیم بود و قیمت ها شکسته می شود.

در همین راستا دبیر اتحادیه تولیدکنندگان مرغ یک روزه درباره وضعیت تولید و بازار مرغ در ماه های آینده گفت: خرداد 125 میلیون جوجه و در تیرماه 130 میلیون مرغ وارد مرغداری های کشور شد و جوجه های تولید شده از این جوجه ها مرداد وارد بازار می شود و مازاد تولید خواهیم داشت.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان مرغ یکروزه، به نظر شما چقدر در تولید مرغ مازاد خواهیم داشت؟ وی می گوید: قطعا با این میزان تولید مرغ روزانه 1000 تا 2000 تن مازاد تولید خواهیم داشت.

وی در پاسخ به اینکه آیا این میزان تولید باعث کاهش قیمت بازار می شود، می افزاید: طبیعی است که قیمت بازار را عرضه و تقاضا تعیین می کند و در صورت افزایش تولید، قیمت نیز کاهش می یابد.

نیاز کشور به استفاده از جوجه با 125 میلیون فرزند تامین می شود و با این میزان جوجه ریزی که خرداد و تیر انجام شده است، تولید بیش از نیاز کشور خواهد بود و می تواند کاهش تولید را جبران کند.

عرضه نهاده ها در سیستم بازار

در ایران، بخش مرغداری کشور به ویژه تولید مرغ مورد حمایت دولت است و به گفته کارشناسان، اغلب قیمت مرغ پایین نگه داشته می شود تا بخش قابل توجهی از نیاز پروتئین مصرف کنندگان از این طریق تامین شود.

یکی از دلایل اصلی گرانی های اخیر مربوط به نهاده ها است. یعنی کمبود نهاده ها که باعث شده مرغداران در دو مکان خرج کنند و بخصوص کنجاله سویا را با قیمت بسیار بالا تهیه کنند.

از سوی دیگر متاسفانه نهاده ها به موقع تامین نشد و مرغدار مجبور به خرید نهاده از بازار آزاد شد که این امر باعث افزایش هزینه های تولید و در نهایت افزایش قیمت مرغ شد.

تامین نهاده های دامی در کشور هم از طریق تولید و هم از محل واردات انجام می شود، اما به دلایل مختلف امکان تولید نهاده های دام و طیور به مقدار مورد نیاز در کشور وجود دارد که حدود 75 درصد نهاده ها وارداتی است. به کشور

از سوی دیگر حداقل 70 درصد از کل هزینه های محصولات پروتئینی مانند مرغ، تخم مرغ، شیر و گوشت قرمز صرف خوراک دام می شود، بنابراین هرگونه وقفه در تامین و توزیع این نهاده ها با چالش های جدی در تولید مواجه خواهد شد. از این محصولات .

وزارت جهاد کشاورزی به عنوان نهاد تامین کننده، برای جلوگیری از افزایش نوسانات در بازار، 45 هزار تن سویا را وارد سامانه بازار کرده و مرغداران می توانند آن را به قیمت دولتی خریداری کنند. عرضه سویا و امروز وزارت جهاد کشاورزی سویای مورد نیاز مرغداران را تامین کرده و می توانند آن را خریداری کنند، از این نظر پیش بینی می شود قیمت مرغ کاهش یابد. در شرایط فعلی نهاده ذرت به وفور در دسترس است و مشکلی از نظر تامین این نهاده وجود ندارد.

با این تفاسیر تا ماه محرم که میزان تقاضای مصرف مرغ افزایش می یابد، مرغ از جوجه ریزی زودهنگام به دست می آید. تیر جدول مرداد ماه وارد بازار می شود و به نظر می رسد این تعداد دریچه برای افزایش تقاضا کافی باشد زیرا ورودی آن نیز در بازار بارگذاری می شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *