رژیم کتوژنیک کم کربوهیدرات و پرچرب برای کاهش وزن سریع موثر است، اما باید بدانید که این رژیم عوارض جانبی زیادی دارد. این رژیم غذایی برای همه افراد مناسب نیست. به خصوص کسانی که مشکلات کلیوی یا کبدی دارند.

به گزارش پی ام آپ، رژیم کتوژنیک که به رژیم «کتو» نیز معروف است، یکی از الگوهای کاهش وزن است. این رژیم شامل مقادیر بسیار کم کربوهیدرات (50 گرم در روز یا کمتر) برای کمک به بدن برای رسیدن به حالت کتوزیس است، جایی که بدن باید به جای استفاده از قند، چربی را برای انرژی بسوزاند.

اگرچه رژیم کتوژنیک می تواند به کاهش وزن کمک کند، اما مهم است که بدانید عوارض جانبی مانند اسهال، کمبود مواد معدنی یا کاهش عملکرد فیزیکی در این رژیم غذایی وجود دارد. به طور کلی، تغییرات شدید در الگوهای غذایی می تواند عوارض جانبی فراتر از تغییرات وزن ایجاد کند. زیرا اجرای نادرست یا طولانی مدت این رژیم می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه یا کمبودهای تغذیه ای را افزایش دهد.

برای آشنایی با سایر عوارض رژیم کتو، ادامه این مقاله را بخوانید:

1) کم آبی بدن

این رژیم می تواند باعث شود افراد قبل از کاهش وزن و چربی بدن، مقدار زیادی آب از دست بدهند. در نتیجه یکی از عوارض اصلی و احتمالی رژیم های کتوژنیک کم آبی بدن است. کم آبی زمانی اتفاق می افتد که مقدار مایعی که بدن دفع می کند بیشتر از مقدار دریافتی آن باشد. برخی از علائم کم آبی بدن عبارتند از:

تغییر رنگ ادرار (تیره و زرد)، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش تشنگی، خستگی، مشکلات گوارشی.

2) مشکلات گوارشی

عوارض جانبی رایج رژیم کتو شامل مشکلات گوارشی (GI) مانند یبوست، اسهال، تهوع یا استفراغ است. در میان این مشکلات، اسهال بیشتر رخ می دهد. زیرا بدن چربی بالایی را جذب می کند [از مواد غذایی موجود در رژیم]مشکل دارند

3) سنگ کلیه

مطالعه ای نشان داد افرادی که از رژیم کتوژنیک پیروی می کنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های کلیوی به ویژه سنگ کلیه قرار دارند و دلیل آن این است که در این رژیم تمرکز بر روی غذاهای با منشاء حیوانی و غذاهای پرچرب است.

4) کاهش عملکرد بدنی

ورزشکاران ممکن است رژیم کتوژنیک را برای کاهش وزن و بهبود عملکرد ورزشی مفید بدانند. با این حال، در یک مطالعه، محققان دریافتند که پس از چهار روز رژیم کتوژنیک، شرکت‌کنندگان در دوچرخه‌سواری و دویدن با شدت بالا نسبت به افرادی که چهار روز رژیم غذایی پر کربوهیدرات داشتند، عملکرد بدتری داشتند.

5) آنفولانزای کتو

در برخی افراد، رژیم کتو می تواند باعث آنفولانزای کتو شود که شامل علائمی مانند یبوست، سرگیجه، ضعف، خستگی، سردرد، بی خوابی، تهوع یا استفراغ است.

اثرات آنفولانزای کتو را می توان با نوشیدن آب فراوان و افزایش مصرف الکترولیت به حداقل رساند.

6) کمبود ویتامین ها و مواد معدنی

بسیاری از میوه ها و سبزیجات در رژیم کتوژنیک برای کاهش مصرف کربوهیدرات محدود یا حذف می شوند. انجام این کار منجر به کمبود مواد مغذی مهم مانند کلسیم، فیبر، آهن، منیزیم، پتاسیم و سایر ویتامین‌ها می‌شود. کمبود فولات، تیامین و همچنین ویتامین‌های A، B6، B12، C، E و K نیز در رژیم کتوژنیک ممکن است. این ویتامین‌ها برای عملکرد بدن، رشد استخوان‌ها و حتی سلامت لثه ضروری هستند.

7) بازگشت وزن

با توجه به سطح محدودیت غذایی رژیم کتوژنیک، افراد می توانند با بازگشت به الگوهای غذایی قبلی خود، وزن کم شده خود را به دست آورند. این تا حدی به این دلیل است که رژیم کتوژنیک پیروی و حفظ طولانی مدت آن دشوار است.

چه کسانی باید از رژیم کتوژنیک اجتناب کنند؟

افراد مبتلا به شرایط زیر باید از رژیم کتوژنیک اجتناب کنند:

اختلال خوردن، اختلالات متابولیسم چربی (مانند اختلال ذخیره چربی)، بیماری صفراوی، نارسایی کبد یا سایر بیماری های کبدی، پانکراتیت، مشکلات تیروئید (مانند کم کاری تیروئید). همچنین اگر به دیابت مبتلا هستید یا مشکوک به دیابت هستید و انسولین یا داروهای دیابت مصرف می کنید، قبل از شروع این رژیم با پزشک خود مشورت کنید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *