بانکهای مرکزی در بسیاری از کشورهای دنیا تصمیم گرفتهاند ذخایر طلا و سرمایه ملی خود را که در لندن نگهداری میشدند را به کشور خود بازگردانند.
به نقل از شمانیوز، به گزارش رویترز، اطلاعات بانکهای مرکزی و صندوقهای ثروت ملی نشان میدهد که بسیاری از کشورها ذخایر طلا و جواهرات خود را به خانه بازمیگردانند تا در برابر تحریمهای غربی علیه روسیه، از خود محافظت کنند.
در سال گذشته، مسیر بازار مالی جهان به مدیران مالی دولتها آسیبهای بسیاری وارد کرد. به همین دلیل، این مدیران در حال حاضر به دنبال استراتژیهای جدیدی هستند که با در نظر گرفتن ادامه تورم بالا و تنشهای ژئوپلیتیکی، بتوانند پاسخگویی به نیازها و مسائل مالی دولتها را بهبود بخشند.
براساس نظرسنجی سالیانه مرکز مطالعات مدیریت سرمایه دنیا، بیش از ۸۵ درصد از ۸۵ صندوق ثروتمندی و ۵۷ بانک مرکزی شرکتکننده، عقیده دارند که در دهه آینده تورم بیشتر خواهد شد.
در این شرایط، سرمایهگذاری در طلا و اوراق قرضه بازارهای نوظهور بهترین گزینه است. با این حال، مسدود شدن حداقل نیمی از ۶۴۰ میلیارد دلار ذخایر طلا و ارز خارجی روسیه توسط غرب به دنبال حمله این کشور به اوکراین، تغییراتی را در بازارهای مالی ایجاد کرده است.
برخی از بانکهای مرکزی در این نظرسنجی اعلام کردهاند که در گذشته ذخایر طلای خود را در لندن نگه میداشتند، اما اکنون ترجیح میدهند آن را به عنوان پناهگاهی امن برای خود به خانه بیاورند.
68 درصد از این بانک ها و مراکز مالی اعلام کرده اند که ذخایر خود را در خانه نگهداری می کنند. این رقم در نظرسنجی سال 2020 معادل 50 درصد بود.
نگرانیهای ژئوپلیتیکی و فرصتهای نوظهور بازار، برخی بانکهای مرکزی را تشویق به کنار گذاشتن دلار کرده است.
7 درصد از این مراکز بر این باورند که افزایش بدهی آمریکا بر دلار تأثیر منفی خواهد داشت، اما بیشتر آنها از جایگزینی برای دلار به عنوان ارز ذخیره جهان بی اطلاع هستند.
حدود ۸۰ درصد از ۱۴۰ موسسهای که در نظرسنجی شرکت کردهاند، تنشهای ژئوپلیتیکی را به عنوان بزرگترین خطر طی دهه آینده شناسایی کردهاند و ۸۳ درصد از آنها، تورم را به عنوان بزرگترین نگرانی طی یک سال آینده برشمردهاند.
بانکها و صندوقهای بیشتر در تلاش هستند تا با شرایط تورم بالا کنار بیایند و آن را مدیریت کنند.