مراسم تشییع پیکر فریماه فرجامی با حضور خانواده این هنرمند و جمعی از همکاران سینمایی و تئاتری او آغاز شد.
جمعی از دوستداران زنده یاد فریماه فرجامی صبح روز سه شنبه 13 تیرماه مقابل خانه هنرمندان تجمع کردند تا با این بازیگر که سال ها از عرصه هنر دور بود اما نقش و جایگاهش در سینما فراموش نشدنی است، خداحافظی کنند.
این مراسم پس از تفسیر چند قطعه موسیقی با صدای محمدرضا و همایون شجریان و با اجرای احترام برومند آغاز شد.
برومند با اشاره به اینکه امروز همه ما در سوگ هستیم، گفت: او را خیلی زودتر از آنچه فکر می کردیم در اوج زیبایی، پختگی، مهربانی و صمیمیت از دست دادیم. به این ویژگی ها باید استعداد بازیگری او را هم اضافه کرد تا تبدیل به فریماه فرجامی شود که هیچ چیز خوبی در زندگی ندید اما گله نکرد.
مرضیه برومند، مدیرعامل خانه سینما به عنوان اولین سخنران این مراسم با اشاره به اینکه تمایلی به صحبت ندارد، گفت: به من گفتند که باید صحبت کنم چون مدیرعامل خانه سینما هستم، اما اتفاقاً می پرسم. چه مدیرعامل و خانه سینمایی که مدام عزادار است؟ پس جشن کی است؟
وی افزود: از دیشب که به فریماه فکر می کردم یاد نام پریچهر که دختر عموی من بود و بسیار زیبا بود و به طرز مشکوکی فوت کرد افتادم خواهرانش همیشه او را آبجی ناکام صدا می کردند. این شباهت با سرنوشت فریماه فرجامی برای من عجیب است زیرا فریماه آبجی ناکام ما بود که قربانی روابط سینمایی دهه 60 شد. زمانی که جریانات سینمای قبل از انقلاب هنوز غالب بود. او بیشتر قربانی زیبایی و هنر خود شد.
برومند گفت: فریماه فرجامی مراحل ستاره شدن را به سرعت طی کرد اما خیلی زود از حضور او در صحنه تئاتر و اکران سینما محروم شدیم. داستان او باعث شد که نسل بعدی مراقب باشند. همیشه در کنار مردم بودند. روسری به سر کردند و نقش کارگران کارخانه تولید ماکارونی را بازی کردند. نقاب می زدند و نقش همسر و کارمند را بازی می کردند. چادر زدند و نقش مادر و همسر شهید را بازی کردند. اینها ستاره هایی در قلب مردم هستند. امروز هنرمند در کنار مردم است و روابط آنها را با دولت، مردم تعیین می کند. این را با درد و دل می گویم که نمی توان مانع فعالیت آنها شد زیرا هنرمندان اثری از خود بر جای گذاشته اند. ما سیاستمدار نیستیم اما همیشه در کنار مردم هستیم.
احترام برومند در این قسمت بیان کردند که قرار بود رخشان بنی اعتماد در این مراسم حضور داشته باشد و سخنرانی کند اما برخی از همکاران بنا به دلایلی در جلسات عمومی شرکت نمی کنند.
مسعود فروتن به بیان خاطراتی از همکاری با این هنرمند پرداخت و سپس ایرج راد رئیس هیات مدیره تئاتر گفت: فریماه فرجامی دختر تئاتری بود. او تئاتر را در گروه هنرهای دراماتیک و دانشگاهی خواند و با اساتید این هنر کار کرد. تئاتر کار سختی است و به بدن سالم و تمرینات بدنی نیاز دارد. البته بارها از فعالیت های سینمایی فرجامی صحبت می شود اما او نقش های ماندگاری در تئاتر داشت.
وی افزود: فریماه فرجامی رفتار ساده ای داشت که او را به جایی که نباید می رساند رساند. او توانایی انجام کارهای زیادی در این زمینه را داشت، اما حتی کسانی که از رنج های او مطلع بودند دستش را نگرفتند. او سرمایه ای بود که از دست دادیم و می توانیت افتخار بیشتری داشته باشد. امیدوارم فاجعه فریماه فرجامی برای هنرمندان تکرار نشود.
فریدون جیرانی، افشانا شیره آزاد، علی دهکردی عضو هیئت مدیره خانه سینما، محمد شیری، مهوش وقاری، اصغر همت، محمود پاک نیت، پژمان بازغی مدیرعامل انجمن بازیگران خانه سینما، کوروش سلیمانی و قطب الدین صادقی از دیگر افراد حاضر در این مراسم هستند.
فریماه فرجامی حدود دو ماه پیش دچار سکته مغزی شد و پس از بهبودی نسبی تحت نظر پزشک معالجات را در منزل ادامه داد، اما دو هفته پیش به دلیل سکته مجدداً به بیمارستان مراجعه کرد و چندین روز را در کما گذراند تا اینکه جمعه شب 9 تیر خبر درگذشت این بازیگر در سن ۷۱ سالگی رسما منتشر شد.
«خط قرمز» و «سرب» مسعود کیمیایی، «اجارهنشینها» ساخته داریوش مهرجویی، «مادر» ساخته علی حاتمی، «پرده آخر» ساخته وارژ کریم مسیحی و «نرگس» ساخته رخشان بنیاعتدام از جمله فیلمهای این بازیگر بوده اند.