به نقل از شمانیوز، به گزارش پی ام آپ، سعید کریمی; مدیرکل دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست با حضور در یک برنامه تلویزیونی درباره احداث پتروشیمی در میانکالا اظهار داشت: این پروژه از اوایل دهه 1400 در منطقه عمومی امیرآباد مازندران پیشنهاد شد. در عین حال بررسیهای ما نشان داد که مشکلات زیستمحیطی در این زمینه وجود دارد و در نهایت سازمان حفاظت محیطزیست مجوز ارزیابی زیستمحیطی برای این پروژه صادر نکرد و تصمیم گرفته شد که اجرا نشود.
وی ادامه داد: اکنون مجری طرح اقدام به ساخت پتروشیمی در همان محدوده قبل و در 4 کیلومتری پناهگاه حیات وحش میانکالا کرده و اقدام به فنس کشی و بتن ریزی که غیرقانونی است، انجام داده و در تلاش هستیم این پروژه را متوقف کنیم. از نو. محل فعلی ساخت پتروشیمی در 4 کیلومتری میانکالا است که با آن مخالفت شده است. در استان پیشنهاد شد مکان دیگری به نام گهرباران احداث شود که تا محل فعلی 20 کیلومتر فاصله دارد و هنوز اقدامی در آن منطقه صورت نگرفته است.
مدیرکل دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این سازمان با تمام قوا پیشتاز این پروژه است و اقدامات قانونی لازم را انجام داده ایم. در ابتدا با دادستانی استان صحبت کرده ایم و مقام معظم رهبری نیز در این خصوص با دادستانی کل کشور مکاتبه کرده اند.
کریمی تاکید کرد: در بند 6 سیاست های ابلاغی رهبر انقلاب در حوزه محیط زیست آمده است که بهره برداری باید بر اساس ظرفیت اکولوژیکی منطقه باشد و این منطقه ظرفیت بارگیری پتروشیمی ها را ندارد. ما این را به مدیر پروژه اشاره کردیم، اما او هنوز گوش نمی دهد.
وی درباره مصوبه هیئت وزیران برای تولید پروپیلن(ایجاد زیرساختهای لازم برای احداث یک پارک اختصاصی تولید پروپیلن از گاز طبیعی (GTP) در منطقه امیرآباد مازندران) توضیح داد: مصوبه هیئت وزیران مربوط به سال 1399 است که موارد 4 و 5 آن اشاره به تولید پروپیلن دارد، ما درخواست ابطال آن را 2 بار به دولت دادهایم و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست درخواست کردهاند که مواد 4 و 5 آن ملقی شود.
کریمی درباره ادعای شریعتی; نماینده بهشهر با بیان اینکه این پروژه دارای مجوز ارزیابی زیست محیطی است، بیان کرد: مجوزهای ما دارای امضا، سربرگ و هولوگرام است بنابراین اگر ادعایی هم دارند باید مجوز را در اختیار رسانه ها قرار دهند.
در ادامه برنامه غلام عباس ترکی; معاون حقوقی کل دادگستری کشور گفت: جایگاه دستگاه قضایی حمایت از تولید و کارآفرینی است اما در مورد پتروشیمی میانکالا این طرح شامل ارزیابی زیست محیطی بر اساس مصوبات است و سازمان حمایت این طرح را دارد. پس از 3 بررسی مجوز ارزیابی داده نشده است و مبنای این مخالفت، تأثیر منفی آن بر پناهگاه حیات وحش است.
وی ادامه داد: با دکتر سلاجقه صحبت کردم و ایشان مجددا با این طرح مخالفت کردند و درخواست کردند که اجرای طرح متوقف شود و اراضی ملی به مجری بازگردانده شود.
معاون حقوق عامه دادستانی کل کشور گفت: مرکز پژوهش های مجلس از نظر کارشناسی ایجاد پتروشیمی در این حوزه را مناسب ندانست. مدیر پروژه طبق اسناد و مدارک و سوابقی که در دست داریم، از سال 1393 تاکنون 58 میلیون یورو وام از بانک صادرات شعبه ساری دریافت کرده که هنوز آن را بازپرداخت نکرده است و یکی از بدهکاران کلان بانک است که باید در سال 1393 اخذ شود. یک حساب کاربری.
ترکی با اشاره به مصوبه 2019 هیات وزیران درباره تولید پروپیلن در امیرآباد گفت: این مصوبه هیات وزیران است که برای توقف این پروژه نیاز به اصلاح دارد. ما از سال گذشته برای کمک به سازمان حفاظت محیط زیست و دفاع از حقوق عامه، اجرای این طرح را متوقف کردیم. از نظر ما واگذاری زمین و تصمیم هیات وزیران غیرقانونی بود. در حال حاضر توپ در اختیار دولت است و انتظار داریم دولت مانع تصویب کابینه شود.
وی با اشاره به واگذاری غیرقانونی زمین به پتروشیمی میانکاله گفت: واگذاری زمین به پتروشیمی های مشابه مانند دانا و سبلان کمتر از 10 هکتار بوده اما در اینجا واگذاری 100 هکتار بوده در حالی که واگذاری زمین های دارای مجوز چرا ممنوع است. .
در پایان برنامه مهدی اسماعیلی بیدهندی; استاد دانشگاه تهران در این خصوص اظهار داشت: این پروژه به دلیل حساسیت های زیست محیطی منطقه و آلودگی هایی که دارد نباید در این منطقه ساخته شود و ادامه فعالیت فیزیکی آن تخلف آشکار است.
وی افزود: توجیه اقتصادی که نماینده بهشهر ارائه کرده و اصرار وی بر ایجاد اشتغال برای این صنعت در مازندران این است که بر اساس داده های سازمان آمار، استان مازندران در سال 1401 از بین 31 استان رتبه 22 را دارد. کشور. از نظر نرخ بیکاری، که یک مشکل است، نه برای کار. در نتیجه بر اساس عدالت اجتماعی لازم است که اگر پتروشیمی ایجاد می شود در سایر استان ها باشد.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: همچنین در مازندران 52 درصد نیروی شاغل در بخش خدمات و 30 درصد در بخش صنعت هستند که این مورد نشان میدهد که پتانسیل این استان از نظر نیروی کار در بخش خدمات بیشتر از بخش صنعت است و الزامی به صنعتی کردن این استان وجود ندارد.