به نقل از شمانیوز، به گزارش پی ام آپ، جواد اوجی وزیر نفت درباره اظهارات رئیس جمهور مبنی بر افزایش صادرات نفت در اردیبهشت ماه ماه با وجود تحریم ها به یک میلیون و 900 هزار بشکه در روز گفت: در ابتدای دولت سیزدهم، آمار صادرات نفت بسیار پایین بود، اما خوشبختانه با با شروع به کار این دولت و اقدامات و رایزنی هایی که انجام شد، ظرفیت ها و بازارهای خوبی برای فروش نفت کشور مشخص شد و توانستیم آمار صادرات نفت را در ماه های اول کار دولت افزایش دهیم.

وی با اشاره به نکات مهم مطرح شده در نهمین گفت وگوی تلویزیونی رئیس جمهور با مردم، یادآور شد: کسری بودجه 480 هزار میلیارد تومانی یکی از موضوعاتی بود که آیت الله رئیسی به آن اشاره کرد؛ اما در این راستا، کسری بودجه 480 هزار میلیارد تومانی بود. در آن شرایط یکی از اقدامات دولت برای درآمدزایی صادرات نفت بود که دولت توانست با صادرات نفت کسری بودجه را جبران کند و درآمد ارزی حاصل از صادرات نفت افزایش یابد. ، گاز و میعانات گازی کمک زیادی به رفع کسری بودجه کرد.

وزیر نفت با بیان اینکه ایران با استفاده از ابزار دیپلماسی انرژی و تقویت روابط با کشورهای آمریکای لاتین، آسیایی و آفریقایی بازارهای جدیدی را برای فروش نفت خود ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: با وجود تحریم ها، فروش نفت نه تنها کاهش پیدا نکرد، بلکه کاهش یافت. حتی تشدید شده است. تحریم‌های ظالمانه نسبت به روزهای اول سخت‌تر شده است، اما به فضل الهی و با تلاش دولت، ظرفیت تولید و صادرات نفت کشور افزایش یافته و بازارهای جدیدی به دست آورده‌ایم و خبرهای خوبی در این زمینه می‌شنوید.

به گفته اوجی، نهادهای مهمی مانند اوپک و نهادهای نظارتی بر صادرات نفت در جهان در تمامی گزارش های خود اذعان دارند که تولید و صادرات نفت ایران افزایش یافته است و با برنامه ریزی های وزارت نفت در برنامه هفتم توسعه، ظرفیت تولید افزایش یافته است. در کشور قطعا رکوردهای جدیدی را ثبت خواهد کرد.

وزیر نفت همچنین با اشاره به صفر شدن میعانات گازی شناور در سواحل خاطرنشان کرد: در شهریور ماه سال 1400 شناور شدن 87 میلیون بشکه میعانات گازی روی آب یکی از مهمترین چالش ها و پاشنه آشیل دولت و مشتری یابی برای این میعانات گازی که تا دو فاز بودند و رنگشان هم تغییر کرده بود کار بسیار سختی بود و تمام مخازن خشکی و دریا پر بود.

اوجی ادامه داد: با تولید روزانه نزدیک به 800 هزار بشکه میعانات گازی و با تلاش دولت سیزدهم، در حال حاضر نه تنها میعانات گازی تولید شده به فروش رفته و حتی یک بشکه به ذخیره آب اضافه نمی شود، بلکه میعانات گازی از قبل ذخیره شده است. با وجود شدیدترین تحریم ها فروخته شده و میعانات موجود در آب صفر است.

وی خاطرنشان کرد: با قراردادهایی که وزارت نفت منعقد کرده، تراز منفی است و تقاضا برای گاز تغلیظ شده بیشتر از تولید گاز تغلیظ شده است.

وزیر نفت افزود: 480 میلیون دلار هزینه اجاره 87 میلیون میعانات گازی شناور در آب بوده که در دولت سیزدهم حل و فصل شده و کشتی ها رهاسازی و وارد ناوگان حمل و نقل نفت شده اند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *