در شرایطی که درب پارکینگ به دلیل مشکلات مختلفی از جمله قطعی برق و یا خرابی مکانیزم در حالت ایستاده قرار گرفته و امکان ورود و خروج از پارکینگ وجود ندارد، وضعیت اضطراری پدید می آید.
در این مقاله به بررسی نحوه استفاده از جک درب پارکینگ در حالت اضطراری می پردازیم و روش های صحیح استفاده از آن را شرح خواهیم داد.
معرفی جک برقی پارکینگی
پیش از ورود به بحث استفاده از جک پارکینگ در حالت اضطراری، بهتر است با جک برقی پارکینگ آشنا شویم. جک پارکینگی ابزاری است که روی درب پارکینگ ساختمان نصب می شود. بازوهای جک پارکینگی به کمک ریموت کنترل و نیروی برق، درب ورود و خروج پارکینگ ساختمان ها را به صورت اتوماتیک باز و بسته می کنند. در واقع جک های پارکینگی قطعه اصلی درب های اتوماتیک به شمار می روند.
جک پارکینگی سبب افزایش امنیت ورود و خروج درب پارکینگ و همچنین راحتی در استفاده می شود. با وجود جک پارکینگی درب ورودی به صورت اتوماتیک باز و بسته می شود و ساکنین نیازی ندارند که هر بار با دست آن را باز یا بسته کنند. این گزینه به خصوص برای افرادی که با کمبود حرکتی مواجه هستند، حائز اهمیت است.
جک پارکینگی در انواع مختلفی تولید می شود؛ شامل جک پارکینگی هیدرولیک، مغناطیسی، مکانیکی و جک ریلی.
هر کدام از این انواع جک پارکینگی دارای مزایای خاص خود هستند که باید با توجه به نیاز کاربر، انتخاب شوند. جک پارکینگی هیدرولیک به دلیل قدرت انتقال بالا، به عنوان یکی از بهترین انواع جک پارکینگی شناخته می شود، در حالی که جک پارکینگی مغناطیسی به دلیل امکان اتصال آسان و تعویض راحت، پرکاربرد ترین این نوع جک ها است.
استفاده از جک درب پارکینگ در حالت اضطراری
جک پارکینگی عموماً برای پارکینگهای خودرو در فضاهای محدود ساختمانها استفاده می شود. اما در موارد اضطراری مانند خرابی سیستم جک پارکینگی یا قطعی برق، چگونه باید رفت و آمد ساکنین را مدیریت کرد؟
تمام دربهای اتوماتیک پارکینگی یک روش اضطراری برای زمانی که مشکلی در سیستم ایجاد می شود یا برق قطع است تعبیه و طراحی کرده اند. در واقع روی بازوها، جایگاه کلید خلاص کن تعبیه می شود تا در مواقع اضطراری از آن استفاده شود.
علاوه بر این، برای امنیت بیشتر اغلب سیستم های جک پارکینگی دارای پسورد هستند که فقط با داشتن کد مخصوص، کاربران اجازه استفاده از آن را خواهند داشت.
روش آزاد کردن جک پارکینگی در مواقع قطعی برق
آزاد کردن جک پارکینگی عموماً با سوئیچ مخصوص یا آچارهای آلن انجام شود که این دو در زمان نصب جک پارکینگی توسط فروشنده و نصاب، به ساکنین تحویل داده می شود. توصیه می کنیم این آلن یا سوئیچ مخصوص را به تعداد بیشتری تکثیر کنید تا تمام ساکنین از آن بهرمند شوند.
مراحل آزاد کردن جک درب پارکینگ در هنگام قطع برق
برای آزاد کردن جک پارکینگی در اغلب درب های اتوماتیک باید مراحل ساده زیرا را انجام دهید:
ابتدا کلید یا آلن را روی جکی که درب را بسته است قرار دهید.
سپس درب را به سمت مخالف باز شدن اندکی فشار دهید و آزاد کن را 90 درجه به سمت باز شدن درب بچرخانید.
پس از باز کردن هر دو طرف درب پارکینگ و تردد خودروها مجدداً درب را ببندید و به کمک کلید آزاد کن درب را در حالت اتوماتیک قبلی قرار دهید. معمولاً در چنین حالتی درب چند سانتیمتری با دست باز و بسته شود که کاملاً طبیعی است و بعد از اتصال برق و عملکرد جک به کمک برق شهری، این مشکل بر طرف خواهد شد.
یک روش برای باز کردن درب اتوماتیک در مواقع اضطراری
در برخی از جک های پارکینگی، طناب قرمز رنگی وجود دارد. این طناب درست نزدیک درب است. در مواقع اضطراری طناب باید کشیده شود تا اهرم به سمت پایین قرار بگیرد.
توجه کنید که وقتی که این کار انجام می شود هیچ کس نباید در نزدیکی درب باشد.
اصولا مدت زمان قطعی برق خیلی مشخص نیست، بنابراین بهتر است با دقت بیشتری طناب به سمت پایین و عقب کشیده شود تا در این فاصله با جای برخورد نکند و آسیب نبیند.
سپس تا هنگام اتصال مجدد برق، قاعدتا مشکلی وجود نخواهد داشت. بعد از کشیدن طناب نیز، درب باید به صورت دستی حرکت داده شود.
همچنین باید مطمئن شوید که رابط درب تا انتها کشیده و در جایگاه خود قفل شده است. برای انجام این کار به صورت استاندارد، باید نکات ایمنی به دقت رعایت شود.
نکات ایمنی در مورد استفاده از جک پارکینگی
برای استفاده استاندارد و برخورداری از کارایی مناسب جک پارکینگی که اهمیت فراوانی در آسایش ساکنین ساختمانها دارد بهتر است موارد زیر رعایت شود:
مطمئن شوید که مساحت استفاده از جک پارکینگ، ثابت باشد و سطح زمین صاف و پایدار باشد.
پیش از استفاده از جک پارکینگ، از صحت و سالم بودن طرح و تنظیمات آن اطمینان حاصل کنید.
روش استفاده از جک پارکینگ باید با دقت و بر اساس دستورالعمل های تعیین شده صورت گیرد.
همیشه باید دستورالعمل های راهنمایی و نگهداری جک پارکینگ را رعایت و به دقت به آنها عمل کرد.
حتما پیش از استفاده از جک پارکینگ، بررسی کنید که دیوارها، درب ها، اجسام روی جک پارکینگ و … ثابت و کاملاً ایمن هستند.
برای افزایش ایمنی، همواره باید عملکرد شناوری و دمای جک پارکینگ را بررسی کرد.
پیش از این که اقدام به باز کردن درب به صورت دستی، اتصالات برق را کاملاً جدا کنید، زیرا احتمال دارد که برق منزل شما در موقع باز کردن درب ناگهان متصل شود.
مطمئن شوید که درب به حالت استاندارد قبلی بازگشته است تا بتواند مجدداً اتوماتیک کار کند. . چنانچه زنجیر حرکت میکند اما درب همچنان باز نمی شود، دوباره زنجیر درب را بکشید تا درون براکت قرار گیرد.
تمام ساکنین خانه را با کنترل های دستی درب آشنا کنید تا در مواقع اضطراری به راحتی بتوانند درب را باز و بسته کنند.
در برخی موارد نیاز است که با متخصص مربوطه تماس بگیرید تا به کمک شما بیاید؛ مثلا در مواردی که درب پارکینگ سنگین است و نمی توان آن را جابهجا کرد.
در مواقع باز بودن درب پارکینگ و قطع برق، به هیچ وجه نباید از برق اضطراری استفاده کنید و درب را ببندید. چرا که این کار سبب آسیب رساندن به درب خواهد شد. مگر از برق اضطراری جک درب استفاده نمایید.
جمعبندی
به طور کلی آشنایی با نحوه استفاده از جک پارکینگی در مواقع اضطراری، مانند قطعی برق فوائد بسیاری برای ساکنین ساختمان ها خواهد داشت. توجه کنید که اشتباهات مکرر در باز و بسته کردن درب، به جک پارکینگ خسارت وارد می کند. همچنین برای جلوگیری از مشکلات، بهتر است که حتماً درب پارکینگ از باطری پشتیبان برخوردار باشد. در این صورت به راحتی می توان آن را بدون وجود برق نیز باز کرد.