به گزارش پی ام آپ، وضعیت امروز صندوق های بازنشستگی به گفته کارشناسان و مسئولان فعلی و سابق این صندوق ها بحرانی است و حتی دولت نمی تواند این صندوق ها را تامین کند.

کارشناسان بی‌توجهی تاریخی به این صندوق‌ها را عامل بحران کنونی می‌دانند، بحرانی که اگر فکری به حال آن نشود، در آینده نزدیک اقتصاد کشور دچار التهابات جدی شده و کشور دچار مشکلات جدی اقتصادی و اجتماعی خواهد شد. .

در همین زمینه علیرضا حیدری، نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جمعی از کارگری در گفتگو با اقتصاد 24 گفت: صندوق های بازنشستگی در بحران هستند و آن دسته از صندوق هایی که وابسته به دولت هستند باید تعهدات خود را به دولت واریز کنند.

حیدری ادامه داد: در بخشی از صندوق ها که مانند تامین اجتماعی از حق بیمه های جمع آوری شده و از محل بودجه خود منابع تامین می کنند، شیب های مهمی برعکس حرکت می کنند و این وضعیت نشان می دهد که در کوتاه مدت و کوتاه مدت. ترم در آینده صندوق بیمه تامین اجتماعی به عنوان بزرگترین صندوق بیمه ای کشور که متکی به منابع دولتی نیست و بودجه امسال نیز نجومی است با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

بودجه امسال صندوق تامین اجتماعی معادل 35 درصد کل بودجه کشور است

وی افزود: امسال بودجه صندوق تامین اجتماعی 645 میلیارد تومان است در حالی که بودجه کل کشور معادل 1500 میلیارد تومان است یعنی بودجه امسال تامین اجتماعی 35 درصد بودجه کشور را شامل می شود.

مشکل جدی تامین مالی و رعایت تعهدات صندوق های تامین اجتماعی

نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کار تصریح کرد: ریسک در صندوق های تامین اجتماعی بسیار زیاد است و در صورت عدم وقف در آینده با مشکلات جدی تامین مالی و عمل به تعهدات مواجه خواهند شد و هیچ نهادی نیز وجود ندارد. در کشور می تواند به این صندوق ها کمک کند.

وی افزود: میانگین هزینه های صندوق تامین اجتماعی 50 میلیارد تومان در ماه است و دولت نمی تواند هزینه های آن را تامین کند. یک غفلت تاریخی در وضعیت صندوق های بازنشستگی وجود دارد و اقداماتی که باید انجام می شد به موقع انجام نشد و اکنون تصمیم گرفته شده تا این تاخیرها در برنامه هفتم توسعه جبران شود که تبعات خاص خود را خواهد داشت.

تغییرات برنامه هفتم توسعه باید مطابق با سیاست های کلی تامین اجتماعی باشد

حیدری تاکید کرد: تمامی تغییرات قانون برنامه هفتم توسعه باید بر اساس سیاست های کلی تامین اجتماعی ابلاغی رهبر انقلاب اعمال شود. سیاست های راهبردی تامین اجتماعی در نظر گرفته شده است اما بسیاری از تغییراتی که هم اکنون در لایحه برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده است با راهبردها و سیاست های کلان تامین اجتماعی و حتی حوزه سلامت همخوانی ندارد. پیش بینی می شود با تصویب نهایی این قانون، مجلس نیز تغییرات قابل توجهی ایجاد کند.

نایب رئیس اتحادیه ایثارگران جامعه کارگری با اشاره به پیش بینی افزایش سن بازنشستگی در لایحه برنامه هفتم توسعه، خاطرنشان کرد: ممکن است بسیاری از کارگران از ابتدای استخدام بیمه نباشند، این امر به دلیل آن است. ضعف بازرسی و نظارت ماموران تامین اجتماعی و افزایش سن بازنشستگی می تواند به معنای سال های کار بیشتر باشد و این مشکل در بسیاری از مشاغل دیده می شود.

وی بیان کرد: خدمات خارج از دفتر و سامانه اطلاع رسانی رفت و برگشت بیمه شده و کارفرما و سازمان تامین اجتماعی نیز از جمله مشکلاتی است که ممکن است برخی از کارکنان قدیم یا جدید صنوف را بیمه نکنند.

حیدری بیان کرد: مشکل دیگر این است که مدارک بیمه شدگان ناقص است، به عنوان مثال از 30 سال کار برخی کارگران این صنعت تنها 15 سال مدارک موجود است. اگر تعدادی علاوه بر شرط سنی باید به سن و سابقه بیمه هم برسند، ممکن است برخی از کارگران به سن بازنشستگی نرسند و زودتر فوت کنند.

نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان مجموعه کارگری در پایان یکی از مشکلات صندوق های بازنشستگی را مدیریت و درخواست های دولت در شرکت های سرمایه گذاری وابسته به این صندوق ها دانست و خاطرنشان کرد: تاکنون انجام نشده است. در این زمینه در برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده است.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *