کارگردان فیلم «پاسیو» گفت: ماندگاری یک قهرمان سینمایی به عوامل متعددی بستگی دارد. از پرداخت شخصیت تا قدرت اجرایی کارگردان در به تصویر کشیدن آن قهرمان. «نرگس» با بازی درخشان خانم فریماه فرجامی یکی از آن شخصیت های زن درخشان سینمای ماست که نه تنها برای من بلکه برای نسل من باقی مانده و همه این وجوه را دارد.

بحرالعلومی به تفاوت قهرمانان سینمای ایران با قهرمانان سینمای جهان اشاره کرد و افزود: از جنبه های مختلف می توان درباره این تفاوت صحبت کرد اما مهم ترین وجه آن را می توان «فرهنگ ایرانی» دانست. درست است که فرهنگ گستره وسیعی دارد و می توان از مولفه های آن صحبت کرد، اما اساساً عاطفه زن ایرانی در فرهنگ ایرانی به عنوان مادر و خواهر بسیار مهم است. این وجه زن ایرانی برای من بسیار مهم است و این ویژگی را در سینمای ایده آلی که دنبال می کنم می دانم.

این کارگردان سینمای ایران ادامه داد: عاطفه زن ایرانی خصوصیتی است که می توان آن را به فرهنگ های دیگر هم تعمیم داد و به طور مفصل به آن پرداخت.

بحرالعلومی تاکید کرد: «زن قهرمان» در سینما لزوماً زنی ظالم نیست. زن قهرمان زنی است که بتواند در اوج ظلم قله ها را فتح کند و هر هدفی را برای زندگی بهتر برای خود و آرامش برای خانواده اش دنبال می کند. او دائماً برای رسیدن به اهداف و رویاهای خود تلاش می کند. متأسفانه اگر دیدگاه ما این است که یک قهرمان باید تحت ظلم قرار بگیرد و مظلومیت او را قهرمان می کند، منجر به فیلمی می شود که من کاملاً با آن مخالفم.

و افزود: زن قهرمان در هر شرایطی به دنبال اهداف و آرزوهای خود است. اصولاً این تعریف قهرمان سینماست. وقتی می خواهیم در فیلم خود از یک زن قهرمان بسازیم، قطعا از تعریف کلی قهرمان خارج نمی شود. چنین قهرمانی بدون توجه به مسائل جنسیتی و تبعیض مسیر خود را برای رسیدن به اهداف خود دنبال می کند.

این کارگردان سینما در پاسخ به این سوال که به کدام یک از زنان سرشناس ایرانی علاقه مند به ساخت فیلم است، از «مریم میرزاخانی» یاد کرد.

بحرالعلومی در بخشی دیگر از صحبت های خود درباره تعداد زیاد کارگردانان زن سینمای ایران نسبت به سایر کشورهای صاحب صنعت سینما گفت: اصولاً در محیط های سخت و مسیرهای سخت، خلاقیت فرصت بیشتری برای بروز پیدا می کند و انگیزه افزایش می یابد. . شاید دلیل افزایش تعداد فیلمسازان زن در سینمای ایران وجود همین محدودیت ها باشد. در تمام رشته هایی که کمتر دیده می شدند، زنان ایرانی بیشتر تلاش کردند تا دیده شوند. هرجا حاشیه ها و اتفاقات فرامتن کاهش پیدا کرد، انگیزه ما فیلمسازان برای نشان دادن تواناییمان بیشتر شد. خدا را شکر در سال های اخیر شاهد رشد فعالیت بانوان در عرصه سینما و هنرهای زیرمجموعه آن بوده ایم که زنان موفقی هستند و به خوبی می درخشند. زمان آن فرا رسیده است که افسران و متولیان امر به این قابلیت نگاه ویژه ای داشته باشند.

اولین جشنواره بین المللی فیلم هاوایی از 25 تا 23 تیر 1402 به دبیری مهدیه سادات برگزار می شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما